Sorumlu olarak sınıf geçme nedir?

Kimler sorumlu olarak sınıf geçerler?

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Sorumluluk Sınavları Ne Zaman Yapılır?

Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

Özürleri nedeniyle sorumluluk sınavına katılamayan ve özürleri kabul edilen öğrencilerin sorumluluk sınavları ilgili dönem içerisinde okul yönetimince yeniden belirlenen günlerde yapılır.

Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır. Kalfalık sınavında başarısız olan öğrenciler ise ilk sorumluluk sınavı döneminde beceri sınavı esaslarına göre yeniden kalfalık sınavına alınır.

Sorumluluk sınavından kaç almak gerekiyor?

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

12. Sınıf Öğrencilerin Sorumluk sınavları nasıl olacak:?

Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Ustalık sınavında başarısız olan öğrenciler beceri sınavı esaslarına göre sorumluluk sınavlarına alınır. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.

Sorumlu Olarak Sınıf Geçme Nedir? Sorumluluk Nasıl Kalkar?

Şimdi karnenizde “sorumlu olarak geçti” ibaresi varsa bunda şu iki anlam çıkar.

1- Siz sınıfınızı geçtiniz.

2- Mezun oluncaya kadar (12.sınıf sonuna kadar) sorumlu olduğunuz bu dersleri vermek zorundasınız.

Sorumluluk sınavına giren öğrencilerin yılsonu puanı, o dersin yılsonu puanı ile sorumluluk sınavından alınan puanın aritmetik ortalamasıdır.

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Başarı puanı 50’dir. Yani sorumluluk sınavında 50 aldığınızda başarılı olmuş oluyorsunuz

NELER ÖĞRENDİK?

“Sorumlu olarak sınıf geçme nedir?” üzerine 90 yorum

  1. Ben anadolu lisesinde 9. Sınıftım 10. Sınıfa imam hatibe naklimi aldırdım kuran temel dini bilgiler ve arapça dersi sorumluluk olarak girmem gerekiyormus ben bu derslerden 50 nin altında alırsam 9.sınıfı tekrar mı okurum yada bu derslerimi sınıfım etkiler mi?

    Cevapla
  2. Ben imamhatip de okuyorum 9’da kurandan kaldim 10’da kaldim kurandan 11’de de kaliyorum kurandan bir tanidigimiz miliegitime dilekcemi ne yazin dedi onlar silinirmi ne oyle bisey varmi ? Lutfen cevap verirmisiniz.

    Cevapla
    • kanka 12. sınıfa kadar vermen lazım yoksa mezun olamıyosun 12 den geri kalanlarında mezun olabilirsin

      Cevapla
  3. İMAM HATİP LİSESİNDE OKUYORUM KURANI KERİM 1.DÖNEM 45 Tİ 2. DÖNEM İLE ORTALAMASI 48 GEÇER MİYİM

    Cevapla
  4. Bende 9. Sınıf öğrencisiyim edebiyat(41 ortalama aldım.) dışında hiçbir dersten kalmadım peki edebiyatı geçmek için illaki sorumluluk sınavınamı girmeliyim girersem geçmek için kaç almam gerekir ???

    Cevapla
  5. Ben karnedeki notlarima baktim 4 dersten kaliyorum ama karnede sirumlu gectigi derslerde 1 tane gizukuo simdi ben kac tane dersten sorumlu gecuorum

    Cevapla
    • 12.sınıfa kadar sorumlu geçtiğin derslerin sorumluluk sınavlarına girerek bu dersi geçmen gerekli.

      Cevapla
  6. ben 1o.sınıfta dil anlatımdan sorumlu kalmıştım,sorumluluk sınavlarına girdim fakat veremememiştm 12.sınıfta bu sınavdan 50 alırsam eger aldıgım not önceki sınavlarımlarımla birliktemi hesaplanır yoksa direk sorumlu oldugum dersi vermiş mi olurum. ilk iki sorumluluk sınavlarım çok düşük ve ben bumum için çok endişeleniyorum.

    Cevapla
  7. beyler benm 1 inci dönem mal gibi ortalamamı 43 oldu düşük geldi 5 zayıf vardı 2dönem ortalamamı 53 yaptm 3 zayıf var ama ortalama ile geçemiom sorumlu geçmişmi oluyorum 3 zayıf varda ?

    Cevapla
  8. Merhabalar 1 mevzuattım vardı sınıf geçme ile ilgili 2011,6 cı sınıfta ortalama ile geçmem olmadı TÜRKÇE 55 olmuştu 7 sınıf TÜRKÇE de 50 puan 1 ortalama oldu 8 sınıf ta ortalama olmadı 2 dersim matematik,ingilizce dersim var 2014 yılından 2017 yılına girdik bütün yıl boyunca sınavlara girdim 2 ders beni 4 yıl zaman kaybına geride bıraktı

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.