SBS çıkmış soru ve cevapları

Çıkmış SBS Soruları

Yeni bir yazıda tekrar merhaba. Malum zaman hızlı bir şekilde ilerliyor. MEB 2013 SBS başvuru  ve sınav tarihlerini açıklamış değil. Ancak SBS sınavında başarılı olmak için çoktan çalışmaya başlamış olmanız gerekiyor.

Buradaki yazımda 2013 SBS başvuru tarihleri ile ilgili açıklama yapmıştım. Kesin bir şey var. O da 2013 SBS sınavının Haziran ayı içerisinde yapılacağı. MEB seviye belirleme sınavı, her yıl haziran ayında ve merkezî sistemle yapmaktadır.

Sınav tarihi, ücreti, başvurular ve puan hesaplamalarıyla ilgili hususlar, her yıl Genel Müdürlükçe hazırlanan kılavuzda belirtilir. 2013 SBS Başvuru kılavuzu yayımlandığında sitemizde yer alacak.

 SBS sınavı öğretim programlarındaki kazanımlar esas alınarak öğrenci seviyelerini belirlemek amacıyla yapılır. Sınav soruları, 8 inci sınıf Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Müzik ve Beden Eğitimi dışındaki zorunlu derslerin öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır.

Sorular, öğretim programlarının kazanımları esas alınarak öğrencinin yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterliklerini ölçecek nitelikte çoktan seçmeli olarak hazırlanmaktadır.

Bu sınavda başarılı olmak için bol bol test çözülmeli geçmiş yıllarda sorulan sorular iyi irdelenmelidir. Sorubak olarak sizlere son 4 yılın çıkmış sbs sorularını aşağıdaki linkte topladık. Soruları incelemeniz ,sorular hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayacak, size çalışmada yön verecek.

Yaptığınuz denemelerin netlerini 2013 SBS Puan Hesaplama Motorundan girerek puanınız öğrenebilirsiniz. Sorubak SBS Puan Hesaplama Motoru için tıklayınız.

İşte son dört yılın çıkmış SBS Soru ve Cevapları:

2008 SBS Soru ve Cevapları

2009 SBS soru ve cevap anahtarı

2010 SBS Soru ve Cevapları

2011 SBS Soru ve Cevap Anahtarları

2012 SBS Soru ve Cevap Anahtarı

 

                       Daha Fazlası mı lazım? Buraya Tıklayınız>>

“SBS çıkmış soru ve cevapları” üzerine 2 yorum

  1. ben 125. yıl i.ö.o şikayetçiyim hoca kendi kafasından not veriyorrrrrrrrr çare bulmasını arz ederim

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.