proje okulları listesi 2018

proje okulları listesi 2018, proje okulları 2018, proje okulları listesi izmir 2018 açıklandı mı? proje okulları listesi ankara 2018 açıklandı mı? proje okulları listesi istanbul 2018 açılandı mı? Proje Okul Nedir?

Proje Okul Nedir?  Öğretmen Kadrosu Nasıl Belirleniyor?  652 sayılı KHK’nin 32.Maddesinin 9.fıkrası gereğince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014- 2015 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde alt yapısı hazır olan bazı okullar proje okul kapsamına alındı. proje okulları listesi 2018 yılı için MEB tarafından açıklandı. proje okulları listesi izmir 2018 yılı güncel listesi tercih robotumuzda. Proje okulları listesi ankara 2018 sitemizde güncellendi. proje okulları listesi istanbul 2018 en güncel liste yine sorubak LGS tercih robotunda.

Güncel Proje Okulları Listesi için tıklayınız

Niçin proje okulu? Proje okulu olmanın en önemli yanları, yöneticilerinin Bakanlık tarafından seçilerek görevlendirilmesi, öğretmenlerin Bakanlık tarafından il ve ülke genelinde alanında uzman ve mesleğinde başarılı olanlar arasından seçilmesi, ideal sayıda ve başarılı öğrencilerin idealist eğitimcilerin nezaretinde bir arada eğitim görme imkânının olmasıdır. Bu okullarda ülkemizin yarınları için ihtiyacımız olan öncü ve önder nesilleri yetiştirmek hedeflenmiştir.

MEB’e göre proje okulu nedir? Proje okulu: Yurt içinde ve yurt dışında yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşmaları çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar ile belirli eğitim reformu ve programları uygulayan okullardır.

Proje okullarının belirlenmesi nasıl yapılıyor?

 Bakanlığa bağlı bir okul/kurumun proje okulu olarak belirlenebilmesi için;

a) Uygulanacak projenin niteliğine uygun kendi türünde fizikî alt yapı, donanım, insan kaynağına sahip olması, eğitsel ve sosyal faaliyetler bakımından bulunduğu yerleşim yerindeki diğer okullar arasında ön plana çıkması,

b) Dezavantajları veya başka bir nedenle beklenen gelişimi sergileyemeyen okullardan kapsamlı bir gelişim planı hayata geçirmek üzere seçilmiş olması,

c) Bakanlıkça ulusal veya uluslararası düzeyde yeni ya da farklı bir program veya projeyi uygulayan veya uygulanması planlanan okul olması,

ç) Kamu kurum/kuruluşları, organize sanayi bölgesi, serbest ticaret bölgesi, ilgili alanda büyük ölçekli işletme veya sivil toplum kuruluşları ile görev alanına uygun kendine has uygulamalar ve kapsamlı çalışmalar içeren konularda protokol yapması,

d) Alana ait bir dal programında eğitim yapan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu olması,

e) Bakanlığın kabul ettiği uluslararası yetkili kurum ve kuruluşlarca akredite edilmiş olması,

f) Merkezi sınavlarda kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş dereceye sahip olması,

g) Okulun açılış tarihi, yapısı veya yetiştirdiği devlet adamları itibarıyla tarihi nitelik taşıması,

şartlarından (b) bendine göre seçilecekler hariç olmak üzere en az ikisini sağlama şartı aranır. Şartları taşıyan ve proje okulu olmak isteyen okulların başvuruları elektronik başvuru formu ile alınır. Başvurular içerisinden il millî eğitim müdürlüğü ve proje belirleme komisyonunca uygun bulunanlar, okul/kurumun bağlı bulunduğu genel müdürlüğün teklifi ve Bakanın onayı ile proje okulu olarak belirlenir.

(2) Proje okulu başvuruları yarıyıl tatilinde yapılır. Başvuruların tamamlanması takip eden iki ay içerisinde sonuçlandırılır.

MEB Proje Okulları Listesi İçin Tıklayınız.

Proje okulu olmaktan çıkarma:

 (1) Proje okullarının, her dört yılda bir, proje okulu olma niteliklerini taşıyıp taşımadıkları proje okulu belirleme komisyonu tarafından değerlendirilir. Eğitim kurumunun proje okulu olmasını sağlayan durumların ortadan kalkması halinde en geç bir yıl içinde, eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlüğün uygun görüşü ve Bakan onayı ile proje okulu kapsamından çıkarılır.

(2) Proje okulu kapsamından çıkarılan okullarda bulunan yönetici ve öğretmenlerle ilgili iş ve işlemler ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülür.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.