Pratik TEOG Puan Hesaplama

Pratik TEOG Puan Hesaplama

İlköğretimin son senesinde yapılan TEOG sınavları yeniden girilebilme imkanı olmaması nedeniyle bundan sonraki eğitimini kaliteli ortaöğretim kurumlarında devam etmek isteyen öğrencilerimiz için büyük önem taşımaktadır.

teog puan hesaplamaTEOG sınavları 6 dersten yapılan 8. sınıfın her iki döneminde birer kere olmak üzere toplam 12 sınavdan oluşur. Her bir sınavda 20 soru sorulur ve 100 üzerinden puan verilir. Doğru yanlışı götürmez, yapılan her bir doğru 5 ile çarpılarak sınav notu hesaplanır.

TEOG sınav puanı hesaplanırken temel dersler yani Türkçe, Fen ve Teknoloji ve Matematik 4 katsayısı ile, diğer dersler Yabancı Dil, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 katsayısı ile çarpılarak ağırlıklı toplam bulunur, daha sonra bu ağırlık toplamına bölünerek ağırlıklı sınav puanı elde edilir.

TEOG puan hesaplama yapılırken TEOG sınav puanı %70 etkilediği için ağırlıklı sınav puanı 7 ile çarpılarak 700 üzerinden hesaplanan bir puan elde edilir.

Hesaplamada kullanılan % 30 ise öğrencinin 6,7 ve 8. Sınıflarda derslerinde elde ettiği başarılara göre elde ettiği yılsonu başarı puanları toplamıdır.

TEOG sınav puanı ile ilköğretim başarı puanı toplanır ve ikiye bölünür. Neticede 500 üzerinden hesaplanan TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) elde edilir. Ortaöğretim kurumlarına tercih etmek için bu puan kullanılır. Yerleştirme sonucunda talep ettiği liseyi tutturamayanlar veya tercih ettiği okuldan pişman olanlar için Ağustos ayında nakil tercihi yapma şansı da verilmektedir.

Yukarıda yer alan hesaplar artık internet siteleri üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Bazı siteler doğru sonuç verdikleri ve öğrencileri ve velileri süreç hakkında bilgilendirdikleri için epey popüler olmuştur. www.sorubak.com bunlardan biridir. TEOG, LYS, YGS sınavları ve ayrıntılı puan hesaplamaları, sınıf geçme ve takdir-teşekkür hesaplamaları bu sitede pratik şekilde yapılabilmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.