özbakım becerileri 2.dönem gelişim raporu 2012-2013

Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

           Giysilerini kendi giyip çıkarabiliyor, asabiliyor. Eşyalarına kıymet veriyor. Gözlemlerime göre temizlik malzemelerini doğru kullanıyor. Beslenmesi son derece sağlıklı, yemeklerde seçici değil ve beslenmesi doğal seyrinde. Sevdiği yemekler olduğu zaman çekinmeden bir daha isteyebiliyor. Acil durumlarda başvurulacak bir telefon numarasını öğrenmede yardımcı olunmalı ve devamlı olarak desteklenmeli bu konuda.

 

Temizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanır. Tuvalet gereksinimine yönelik işleri yardımsız yapar. Ev ve okuldaki eşyaları temiz ve düzenli kullanır. Duruma ve hava koşullarına uygun giyeceği seçer. Giysilerini yardımsız çıkarır ve asar. Giysilerini yardımsız giyer. Yorulduğu durumlarda dinlendirici bir etkinliğe katılır. Herhangi bir tehlike anında yetişkinlerden yardım ister.

 

Elini istenilen şekilde yıkarken üzerini ıslatmamaya özen gösterebilmektedir. Bedenini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilmektedir. Eşyalarını koruyabilmekte, asabilmektedir. Çevreyi temiz ve düzenli tutabilmektedir. Sınıf içerisinde kendisine verilen görevleri ilgiyle yerine getirir.

 

El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Hatırlatmaya gerek duymadan bu işlemleri yapması gerektiğinin farkında oluyor. Giysilerini yardımsız giyip çıkarabiliyor, katlayabiliyor, asabiliyor. Eşyalarına sahip çıkıyor. Kendi başına yemek yiyebiliyor. Yemek seçmiyor. Hoşuna giden yiyecekler olduğunda gidip tekrar alabiliyor, tabağındakileri bitirebiliyor.

 

Tehlike anında yetişkinlerden yardım isteyebilir. Temizlik kurallarını uygulayabilir. Temizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanabilir. Giysilerini yardımsız çıkarır, asar, giyer. İçinde bulunduğu çevreyi temiz tutar. Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. Kendini kazalardan ve tehlikeli durumlardan koruyabilir.

 

Sağlıklı yaşayabilmek için gerekli temizlik kurallarını uygun olarak yapmaktadır. Giysilerini doğru giyer. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar. Tabağına koyulan yemekleri her zaman yarım bırakır. Doğru beslenmenin öneminin farkında değildir.

 

Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar. Doğru beslenmenin her zaman farkındadır. Tabağına koyulan yemekleri bitirir. Kendini kazalardan ve tehlikelerden korur. Ev ve okuldaki eşyalarını temiz kullanır.  Doğru beslenmenin her zaman farkındadır. Tabağına koyulan yemekleri her zaman bitirir. Ayakkabılarını her zaman ters giyer.Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyamaz.

 

Sağlıklı yaşayabilmek için gerekli temizlik kurallarını uygun olarak yapmaktadır. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar. Tabağına koyulan yemeği her defasında bitirir. Giysileri kendi kendine giyip çıkarabilmektedir. Gerektiğinde elini uygun biçimde yıkamaktadır.

 

Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar. Tabağına koyulan yemeği genelde bitirir. Giysileri kendi kendine giyip çıkarabilmektedir. Gerektiğinde elini uygun biçimde yıkamaktadır. Kendini kaza ve tehlikelerden koruyabilmektedir.

 

Tabağına koyulan yemekleri bitirir. Kendini kazalardan ve tehlikelerden korur. Ev ve okuldaki eşyalarını temiz kullanır.  Gerektiğinde elini uygun biçimde yıkamaktadır.  Sağlıklı yaşayabilmek için gerekli temizlik kurallarını uygun olarak yapmaktadır. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar.

 

Sağlıklı yaşayabilmek için gerekli temizlik kurallarını uygun olarak yapmaktadır.Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar.Doğru beslenmenin her zaman farkındadır.Tabağına koyulan yemekleri bitirir.Kendini kazalardan ve tehlikelerden korur.

 

Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yardımsız yapar.Tabağına koyulan yemeği her defasında bitirmez. Giysileri kendi kendine giyip çıkarabilmektedir. Gerektiğinde elini uygun biçimde yıkamaktadır.

www.sorubak.com

Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.