Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu Yanıtlıyor

Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu Yanıtlıyor

Kreşe gönderdiğimiz yavrunun karnım ağrıyor şikayetiyle akşam eve geri dönmesi, bu aralar sık olarak ishal olduğunu belirten şikayetleri veya tatlı babaannemizin “Artık yediklerimi bile içimde tutamıyorum yavrum !” şeklindeki itirafları günlük hayatta ara sıra karşılaşmak zorunda olduğumuz mide üşütmesi hastalığını akla getirir. Mide üşütmesine ne iyi gelir, İbrahim Saraçoğlu deneyimi ile mide ve bağırsak sorunlarının nedenlerini ve tedavi için uygulanacak bitkisel kürler veriyor.

Bebeklerde Mide Üşütmesi

MİDE ÜŞÜTMESİAnne sütü tarafından koruma çemberine alınan bebekler zaman zaman hastalanabilir. Dışkılarının zaman zaman cıvık olması veya yediklerini geri çıkarması alışılagelen bir durumdur aslında. Böyle durumlarda paniğe kapılmaya gerek yoktur, bebeklere ilaç verilmesi sakıncalıdan ziyade tehlikeli olduğu için asla kendi kullandığımız ilaçlar minik yavrularımıza verilmemelidir. Bebekte ishal olursa en iyi çözüm anne sütünün daha fazla verilmesidir. Yani çare yine anne sütündedir. Sadece annesini emerek beslenen bebeklere kulak dolgunluğuna dayalı bilgilerle ek gıda mahiyetinde hiçbir şey verilmemelidir. Eğer anne sütü kafi gelmiyorsa doktora gitmek en iyi seçimdir.

Ek gıda ile beslenen 2 yaş üzeri bebekler ve küçük çocuklarda bodur otunun ishal kesici olduğu söylenmektedir. Bu bilgi deneyimlerle sabit olsa dahi mide üşütmesinin altında yatan bir çok neden vardır, asla bebeklere ishal kesici ilaç veya bitkisel kür uygulanmamalıdır.

Mide üşütmesi  yaşayan bebeklerde huzursuzluk olabilir. Yeni doğan bebeğin bazen yediklerini geri çıkarması normaldir. Fakat hem kusma hem de huzursuzluk var ise bu mide üşütmesi belirtisi olabilir. Bebeğiniz karın ağrısı nedeniyle sürekli ağrıyorsa ve yüksek ateş var ise acilen doktora gidilmelidir.

Yaşlılarda Mide Üşütmesi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaşlılarda yaşanan  ve zaman zaman kronik hale gelen mide üşütmesi vakaları için ilginç bir tespit  yapmaktadır. İbrahim Saraçoğlu yaş ilerledikçe vücuttaki su oranının giderek azaldığını ve sık sık mide üşütmesi yaşayan birinin sıvı kaybı nedeniyle ciddi derecede sorun yaşayabileceğini belirtti.

İbrahim Saraçoğlu’nun mide üşütmesi nedeniyle yaşanan ishali kesmek için önerdiği en etkili formül karanfil. Karanfili sigorta olarak gören Saraçoğlu  9-10 adet karanfilin kırılıp yenildiğinde kısa sürede etki göstereceğini belirtti.

İbrahim Saraçoğlundan Bitkisel Kürler

images (1)Mideyi üşütünce bizi zor durumda bırakan ishalden bir an evvel kurtulmak isteriz. Prof. Saraçoğlu’nun karanfil dışındaki önerileri süpürge otu tohumu ve ebegümeci bitkisi. Aktarlarda bulabileceğiniz süpürge otu tohumu bir havanda dövülür ve bir miktar su ile içilir. Bu öğleden evvel açken uygulanmalıdır.

Öğleden sonraları da ebegümeci bitkisinin birkaç yaprağını bir bardak suda kaynatıp içilmelidir. Ebegümeci bitkisi kırlarda bahar aylarında yetişen bir ottur. Yemeği de yapılır.

Süpürge otu tohumu kürü ve ebegümeci kürü arasında birkaç saat zaman dili olmalıdır. Birkaç günde bu kürlerle ishal kesilecektir.

Mide Üşütmesi Belirtileri Ve Nedenleri

Mide üşütmesi bir çok mide ve bağırsak sorunun halk arasındaki ortak adıdır. Kimi zaman ishal, kimi zaman huzursuz bağırsak sendromu gibi rahatsızlıklardır altta yatan. Bazen de bağırsaktaki mantar popülasyonunun artması nedeniyle oluşan karın ağrısı ve ishale mide üşütmesi deyiveririz. Candida albicans türü mantarın neden olduğu problemler ancak doktor tedavisi ile çözülür. Bazen de iltihaplı romatizma hastalığı benzer belirtiler verir.

Mide üşütmesi zannedilen en tehlikeli durumlar ise apandisit iltihabı ve gıda zehirlenmesidir. Apandisit hastalığı hızlı ilerleyen, kısa sürede çözüm bulunmaz ise bağırsakların iltihaplanması ile sonuçlanan hatta hastanın kaybına bile yol açabilen bir hastalıktır.

Gıda zehirlenmesi de basit ishal vakaları ile karıştırılırsa kişiyi ölüme götürür. Gıda zehirlenmesi besinde yer alan bakteri kültürünün vücuda alınması ile oluşur. Kendiliğinden boşaltım beklenmeden midenin kusma yoluyla veya hastanede yıkanması ile yabancı bakteri kültüründen temizlenmesi gerekir. Bazen  farkında varmadan kimyasal zehirlenme yaşarız. Banyoyu temizlerken çeşitli temizlik maddelerini karıştırırsak bu tür bir zehirlenme yaşayabiliriz.

Yukarıda sayılan tüm bu hastalıklar mide üşütmesine benzer belirtiler gösterir. Mide bulantısı, ateş (bazen), karın ağrısı (çoğu kez), ishal, halsizlik mide üşütmesinin ve mide üşütmesi zannettiğimiz bir çok hastalığın ortak belirtileridir.

Mide Üşütmesi Tedavisi Nasıl Yapılır

Sindirimde gerçekte ne yaşandığının bilinmesi, şikayetlerin neden meydana geldiğinin farkına varılması şüphesiz ki tedaviyi kolaylaştıracaktır. Eğer evde bitkisel kürler yardımı ile bu hastalığın atlatılması hedeflenirse yukarıda bahsedilen kürler uygulanabilir.

Hastalığın altında yatan sebepler bilinmeden veya bilinse dahi tıbbi bilgi olmadan rastgele antibiyotik kullanılması durumu daha da kötüleştirebilir, bazı maddelere alerjisi olanlar için ölüm riski ile karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle ne mide üşütmesi ne de başka bir hastalık için bilinçsiz ilaç kullanılmamalıdır.

Esasen bitkisel kürlerin uygulanması da böyledir. Değerli İbrahim Saraçoğlu mide üşütmesi ve ishal için faydalı kürler verse de hastalığın başlangıcında ishali kesmek yerine kaybolan sıvı ve enerjinin telafi edilmesi için bol bol sıvı alınmalıdır.Üstelik bitkisel de olsa kürlerin uzun süreli kullanımı vücuda zarar vermektedir. İbrahim Saraçoğlu hocamız bu hususu zaman zaman hatırlatmakta ve verdiği bitkisel kürün azami uygulanma süresini de sözleri arasına şerh etmektedir.

Mide üşütmesi, mide üşütmesine ne iyi gelir, mide üşütmesine ne iyi gelir ibrahim Saraçoğlu, mide üşütmesi tedavisi nasıl yapılır, bebeklerde mide üşütmesi

Önemli: Yukarı verilen bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve tedavisi için mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.