Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1.Dönem Kayıt Tarihleri 2015-2016

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 1. Dönem yeni kayıt işlemleri 24 Ağustos – 19 Eylül 2015 tarihlerinde, Aktif ve donuk öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri ise01-19 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacaktır.
Yeni kayıt olacak öğrencilerimiz kayıt olmak yüz yüze eğitim almak istedikleri okulu-alanı ve bu alan için belirlenen kontenjanları internet sitemizden takip edebilirler. Kontenjan giriş işlemi 14 Ağustos 2015 tarihine kadar yüz yüze eğitim veren okullar tarafından sisteme girilmeye devam edecektir. Bu tarihe kadar istediğiniz alanın istediğiniz bölgede açılıp açılmadığını görebilirsiniz.
Kayıt yaptırabileceğiniz okul, alan ve kontenjanları görmek için tıklayınız.

Mesleki Açık Öğretim Lisesine aşağıda sayılan öğrenci grupları kayıt yaptırabilir.

  1. İlköğretim okulu/ortaokuldan mezun olanlar ile ortaokul veya imam hatip ortaokulunu tamamlayanlar, ( eski ortaokul, ilköğretim mezunları ile 8. Sınıfı tamamlayanlar)
  2. Bakanlığa veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar, (tasdiknameli öğrenciler)
  3. Ortaöğretim kurumundan mezun olanlar ( lise diplomalılar)
  4. Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar,

Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında açılabilecek ve açılamayacak alanları görmek için tıklayınız.
Mesleki açık öğretim Lisesine kayıt olan öğrenciler, ortak kültür derslerini (Dil Anlatım, Türk Edebiyatı , Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi vs.) uzaktan eğitim ile alırlar bu derslerin devam mecburiyeti bulunmaz, dönem sonlarında takvimde belirlenen tarihlerde sınav yapılır. Meslek (alan/dal ) dersleri ise yüz yüze eğitim ile okutulmaktadır. Yüz yüze eğitim, Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemlerini yapan okul müdürlüklerinin belirleyeceği gün ve saatlerde (akşamları-hafta sonu) yapılır. Kayıt olacak öğrencilerin devam mecburiyeti olan yüz yüze eğitim uygulamasını  mutlaka göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Kayıt onayı için tıklayınız.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.