MEB Web tabanlı yeni e-posta kullanımı

Yeni E-Posta Hesapları ve Şifre İşlemleri

Resmi ve özel eğitim kurumlarımızın kullanmakta olduğu meb.k12.tr uzantılı yeni e-posta sistemi kurulum çalışmaları tamamlanmış olup 22.07.2013 Pazartesi günü devreye alınması planlanmıştır. Pazartesi gününden itibaren gönderilen e-postalar yeni sistemdeki posta kutularına düşecektir. Şuanda MEBBİS te Açık durumda olan tüm resmi ve özel kurumlarımıza 100 MB kotası olan yeni e-posta hesapları bu sistem üzerinden açılmış olup, Kurumunuza ait kullanıcı bilgileri eposta ile gönderilmiştir, Eposta kullanımına kesintisiz devam edebilmeniz için, ivedilikle ve güvenlik kurallarına uyarak yeni şifrelerinizi not ediniz ve Outlook ayarlarını aşağıda belirtilen ayarlara göre yapınız.

15.08.2013 Perşembe gününe kadar eski sistemde 22.07.2013 tarihine kadar gelmiş olan eski e-postalarına web tabanlı veya Outlook tan ulaşabilecekler ancak eski sistem üzerinden e-posta gönderimi yapamayacaklar ve yeni eposta da alamayacaklardır. Eski sistem 15.08.2013 Perşembe günü tamamen devre dışı bırakılacağından kurumların varsa önemli eski postalarını yedeklemeleri gerekmektedir. Bu sürede eski sistemdeki e-postaları yedekleme için, e-postaları web tabanlı “http://mail.meb.k12.tr/src/login1.php” adresinden posta kutularına girip gerekli e-postalarını tek tek açarak “Bunu dosya olarak indir” linkine tıklatıp bilgisayarlarına indirebilirler yada Outlook ta hesabı eski ayarlarla kurup indirebilirler.
İlçelere bağlı Resmi ve Özel kurumların yeni e-posta şifreleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin e-Posta adreslerine gönderilmiştir. İlgili kurumların yeni e-posta şifrelerini 15/08/2013 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden Tutanak karşılığı almaları,
Merkeze bağlı Özel ve Resmi kurumlar ise 15/08/2013 tarihine kadar müdürlüğümüze üst yazı ile başvurarak, Bilgi İşlem Bölümünden yeni şifrelerini almaları gerekmektedir.
Resmi yazı için tıklayınız.
Yeni E-posta Ayarları
Bilgisayarlarına Daha önce Outlook express veya Live Mail posta ayarları yapmış olan kullanıcılarımız e-posta ayarlarından sadece aşağıdaki ayarları değiştirmeleri gerekmektedir.

Outlook ve live Mail için gerekli sunucu ayarları:

POP3 sunucusu : k12pop3.meb.k12.tr (eskisi mailpop.meb.k12.tr)
SMTP sunucusu : k12smtp.meb.k12.tr (eskisi mailsmtp.meb.k12.tr)

Oturum açma kimliği : kurum kodu@meb.k12.tr (eskisi kurum kodu)

Ayrıca sunucu ayarlarında sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor işaretli olmalıdır.
Web tabanlı yeni e-posta kullanım adresi:
http://posta.meb.k12.tr
Önceki Sistem e-postaları web tabanlı “http://mail.meb.k12.tr/src/login1.php” adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.