MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini değiştirdir. 7 Eylül 2013

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini değiştirdir. 7 Eylül 2013

Eylül 2013  CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28758

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI  ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

(2) Yangın, deprem, sel, sağlıksebepleri ve tahliye kararı gibi hâllerden dolayı binayı ani olarak terk etme durumunda kalan kurumlar; sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin rapor hariç diğer nakil şartları aranmaksızın kurumda uygulanan öğretim programlarına kayıtlı öğrenci veya kursiyer sayısına uygun başka bir binada valiliğin izniyle geçici olarak en çok bir yıl faaliyetine devam edebilir. Bir yıl sonunda şartları uygun binaya nakli yapılmayan kurumlardan mazeretleri uygun görülenlere Bakanlıkça bir yıl daha geçici izin verilebilir. Okullara valiliklerce verilen geçici nakil izinleri Bakanlığa bildirilir. Verilen süre sonunda şartları uygun bina bulunarak nakil izni almayan kurumlarınkurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesinin başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

“Dönemlerin başlaması ve merkezi ortak sınavlar”

“(2) Bakanlık tarafından yapılan merkezi ortaksınavlarözelokullarda da yapılır. Bu sınavlaraözelokullarda okuyan öğrenciler de girer.”

MADDE 3 –  Bu Yönetmelik yayımı tarihindeyürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümleri Millî Eğitim Bakanı tarafından yürütülür.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNİ İNDİRME İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.