MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. 14 Ağustos 2013

MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. 14 Ağustos 2013  ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 28735

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİMKURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE    1 27/8/2003    tarihli ve 25212 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretimKurumları Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67    ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyensağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihindeyürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

***********************************************************************

YENİ HÜKÜM

(2) “Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve   68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları   ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyensağlık raporu ile okul   öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.”

ESKİ HÜKÜM

Madde 15 – (Değişik madde: 21.07.2012 – 28360 S. R.G. Yön./7. md.)(*)

(1) İlkokulların birincisınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu   itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula   hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar   da ilkokul birincisınıfa kaydedilir.

(2) Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemişolup okulauyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar   sağlıkkurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı   rapor üzerineokul öncesi eğitime yönlendirilebilir veya kayıtları bir yıl   ertelenebilir.

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

Daha önce 66, 67 ve 68 aylık olan çocukların ilkokul 1’e kaydının yapılmaması   için de sağlık raporu isteniyordu. Yeni düzenlemeye göre velinin talebi yeterli   olacak.

Ancak, 69, 70 ve 71 aylık olanlar için sağlık raporu istenmeye devam edilecek.   Ancak bu raporun eskisi gibi bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı olma   koşulu aranmayacak. Doktorun, çocuğun ilkokula başlaması için hazır olmadığını   belirtmesi yeterli olacak.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.