MEB 2013 İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi yer değişikliklerinin 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri de dikkate alınarak aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

1- Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsüöğretmenlerden bulunduğu eğitim kurumunda 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yerdeğiştirme isteğinde bulunabilir.

2- İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında, yerdeğiştirme başvurularının son günü esas alınır.

3- Norm kadro fazlası öğretmenler ile 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren görevliolduğu okulun dönüştürülmesi, kapatılması ya da norm kadro uygulaması nedeniyle görevyerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenlerde, bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süre ile çalışma şartı aranmaz.

4- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda, sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmenolarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile diğer eğitimkurumlarında ders okutmak ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler,
b. 2012 ve 2013 yılında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra farklısebeplerle Bakanlığımızca eski görev yerine iade edilenlerin ise, eski ve yeni görevyerlerindeki hizmet süreleri
birlikte değerlendirilir.

5- Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler,görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamaz. Ancak, kadrolarınageri dönen öğretmenler, kadrolarının olduğu eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlamışlarsa, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabilirler.

6- Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü,ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak; bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular ise geçersiz sayılacaktır.
7- Yer değiştirme iş ve işlemleri ile başvuruların onaylanması veya reddedilmesinden sırasıylaokul, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri yöneticileri görevli, yetkili ve sorumlu olacaktır.

8- İl içinde yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmeksuretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; okul yöneticileri de süresi içinde başvurularıonaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formu un çıktısı okulmüdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.

9- İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yerdeğiştirme başvurusunda bulunamaz. Ancak il içinde atanmalarından sonra doğacak özürleri sebebiyle öğretmenler özür durumundan yer değiştirmelere başvurabileceklerdir.

10- Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, Elektronik Başvuru Formu a yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuruyapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksikbilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitimmüdürlüklerinden talep edeceklerdir.

11- Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden, yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 15 Eylül tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartlarıda taşımaları kaydıyla, yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Bunlardan yer değişikliğigerçekleştirilen öğretmenler, en geç 15 Eylül tarihi itibarıyla görevine başlamazsa, atamaları ilmillî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.

12- İl içinde soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen öğretmenlerin hizmet süresinin hesabında, daha önceki kurumlarında geçen hizmetleri de dikkate alınır. Ancak bu durumdaki öğretmenler, 3 yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna veya ilçeye atanmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunamaz.

13- Aynı dönemde il içinde yer değiştirme isteğinde bulunan karı koca öğretmenlerden farklı ilçelere atanan eşler, büyükşehir belediye sınırları içinde farklı ilçelere atananlar hariç olmak üzere, özür durumundan yer değiştirme döneminde tekrar başvuruda bulunabilir.

14- Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilir. Bu şekilde başvurusunu iptal ettirenlere, aynı başvuru döneminde yeniden başvuru hakkı verilmez.

15- Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercih edebilir.

16- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir.

17- Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları ise, mesleki ve teknik liseleri tercih edemeyecektir.

18- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri, tüm eğitim kurumlarını; ilgili mevzuatına göre Anadolu liselerine sınavla atanan öğretmenler ise fen liseleri ile sosyal bilimler liselerini de tercih edebilecektir.

Güzel sanatlar ve spor liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinden, geçmişte güzel sanatlar liselerinde görev yapmış olanlar, güzel sanatlar ve spor liselerini tercih edebilecektir.

19- Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, fen liseleri ile sosyal bilimler liseleri hariç, bilim ve sanat merkezleri ile diğer eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

20- İl içi yer değiştirmeler, Valiliklerce, öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda, hizmet puanı en fazla olandan başlanarak yapılacaktır. Hizmet puanlarının eşitliği hâlinde öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek; eşitliğin bu durumda da sürmesi hâlinde bilgisayar kurasına başvurulacaktır.

21- İl içi isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra, 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği de belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve görev yerlerinden ayrılmamış olmak kaydıyla atamaları iptal edilebilecektir.

Ataması iptal edilenlerden, eski görev yerinde uygun norm bulunmayanlar, il içinde alanlarındaki diğer eğitim kurumlarındaki boş normlara Valiliklerce atanacaklardır.

22- Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüğünce giderilecek, bu aşamada giderilemeyen tereddütler yetkililerce Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda açıklamalarda yer almayan diğer hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği in ilgili hükümleri esas alınacaktır.

23- İl içi yer değiştirme başvuruları 8-12 Temmuz 2013 tarihleri arasında alınacak, atamalar 15 Temmuz 2013 tarihinde, ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 16 Temmuz tarihinden itibaren yapılacaktır.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.