LYS sınavına nasıl hazırlanmalıyım?

LYS sınavına nasıl hazırlanmalıyım?

Bütün öğrencilerin bütün bir yıl özel olarak çalıştıkları sınavların başında gelen LYS sınavından yüksek not alabilmek ve sınavda stres yaşamamak için yapmanız gereken bazı kurallar vardır. Bu kuralları LYS sınavına nasıl hazırlanmalıyımuygulayarak sınavınız daha iyi geçebilir. Öncelikli olarak LYS sınavında alacağınız puanın sadece %60 lık bir değeri size yardımcı olacak. Geri kalan ise YGS sınavınızdan gelecektir. Bu nedenle gözüktüğü gibi LYS sınavının oldukça fazla bir etkisi olduğu için YGS sınavından düşük ya da yüksek almanız üniversite hayalinizi etkilememeli her şeyi bırakmamalısınız. Peki, LYS sınavına nasıl hazırlanmalıyım? Diyorsanız aşağıdaki maddeleri okumanızı öneriyoruz.

-Bildiğiniz gibi her bölümün kendine özel bir puanı vardır.  Bu nedenle öncelikli olarak istediğiniz bir bölüme kayıt olmadan önce almanız gereken puanı bilmenizde yarar var. Bu puana göre çalışma stratejinizi belirlemelisiniz.

-Konuları bitirdiğinizden emin olabilmeniz ve bunun yanında eksiklerinizi görmek istiyorsanız sürekli sınavlara girmeli veya kendiniz evde belirli bir süreyi takip ederek soru çözmelisiniz.

-Sınavdan iyi not almak istiyorsanız sınava yüksek moralle girebilmeniz önemlidir. Ayrıca hayatınızın akışını değiştirecek olan bu sınavda moral eksikliğini yenemiyorsanız psikolojik tedavi alabilirsiniz.

-Hedef belirlemeden önce konunun uzmanı olan kişilerden veya rehber hocanızdan bilgi almanızda size büyük artılar katar.

-Konu testlerini çözdükten sonra işaretlediğiniz ve yanlış yaptığınız soruların konularını alt alta yazarak eksik olduğunuz bölümleri yeniden çalışmalısınız. Bu sayede çözeceğiniz her testi eksiklerinizi görebileceğiniz bir şans olarak düşünebilirsiniz.

-Çözebildiğiniz kadar farklı kaynakların sorularını çözün, LYS sınavına nasıl hazırlanmalıyım? Sorusunun bir cevabı da budur. Bu sayede farklı hocaların sorularını çözmüş olup kendinizi daha da geliştirdiğiniz gibi sürpriz sorulara daha kolay alışırsınız.

-Sınav da zaman oldukça önemlidir. Zamanı doğru kullanabilmeniz için yapmanız gereken çok soru çözmenin yanında her testi kaç dakikada bilmenizde size büyük artılar katar.

-Sınav zamanı nerede olacağınız belirli olmadığı için soru çözme işini farklı yerler ve mekanlar da yapmak size yardımcı olacaktır. 2 haftada bir kere farklı bir yerde ya da bir kafe de soru çözmeye çalışmalı ve dikkatinizi dağıtan birçok sesten uzak çalışabilmeyi öğrenebilmelisiniz.

-Sınavın son günlerinde kendinize zaman ayırmalı ve tamamen olmasa bile belirli aralıklar ile sınavdan ve derslerden uzak durmak sizin için yararlı olacaktır.

-Çalıştığınız konuları özel küçük kağıtlara yazabilirsiniz, bu kağıtları yanınızda bulundurup boş vakitlerinizi değerlendirmelisiniz.

-Uzun zaman boyunca ders çalışıyorsanız konuları dağıtmalı ve farklı dersler çalışmalısınız. Örneğin 2-3 saat sözel konularından çalışırsanız, sonrasında sayısal derse geçip devam edebilirsiniz. Sözel çalışmanın ardından tekrar sözel konulara çalışmak sizi zorlayacak ve yoracaktır.

LYS sınavına nasıl hazırlanmalıyım? Sorusunun cevabı aslında size bağlı kendinizi nasıl rahat ettiriyor ve soruları daha rahat çözmeye başlıyorsanız doğru yoldasınız demektir.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.