LYS 4 yorumları 2016 Zor muydu? kolay mıydı? Nasıldı?

LYS yorumları 2016  ve LYS soru ve cevapları 2016

Büyük maraton LYS 4 bugün başladı. Peki ama LYS 4 soruları bu sene nasıldı, LYS 4 sorular kolay mıydı zor muydu? LYS Sosyal Bilimler soru ve cevapları 2016 , LYS Tarih soru ve cevapları 18 haziran 2016 , LYS Coğrafya soru ve cevapları 18 haziran , LYS Felsefe soru ve cevapları nasıldı. Siz de 2016 LYS soru ve cevapları yorumunuzu yazın yayınlayalım.

Bugün ve yarın yapılacak LYS-4 ve LYS-1 sorularını ÖSYM pazar günü LYS-1 tamamlandıktan sonra internet sitesinde erişime açacak. LYS soruları ve cevapları 2016

başvuru

LYS SORULARI VE CEVAPLARI YARIN AÇIKLANIYOR

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) 5 oturumundan ilki bugün Sosyal Bilimler Sınavı (LYS- 4) ile başlıyor. Sınava 517 bin 12 aday başvurdu. Tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu olmak üzere 3 testten oluşacak sınav saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecek. Adaylar toplam 90 soru yanıtlayacak. Bu test gazetecilik ve halkla ilişkiler başta olmak üzere Türkçe Sosyal (TS) puanlarıyla tercih yapmak için adayların girmek zorunda oldukları testlerden birisi. Yarın ise Matematik Sınavı (LYS-1) var. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecek. Bu sınava hem tıp ve mühendislik tercihi yapmak için Matematik Fen (MF) hem de hukuk gibi bölümlerde okuyabilmek için Türkçe Matematik (TM) puanlarını oluşturmak isteyen adaylar girecek. Sınava başvuran 683 bin 176 aday matematik testinde 50, geometri testinde de 30 soru yanıtlayacak. Önümüzdeki hafta sonu 25 ve 26 Haziran tarihlerinde ise Fen Bilimleri (LYS-2) Edebiyat Coğrafya (LYS-3) ile Yabancı Dil (LYS-5) sınavları var.

GEOMETRİ ÇOK ZORLADI

Adaylar özellikle geometri sorularında zorlandı, bir soru için 2 dakika olan süre yetmedi. Uzmanlar da sınavı özellikle de geometri sorularını “Zorluk derecesi yüksek”, matematik sorularını da “Boş işlemli” diye nitelendirdi. Nesibe Aydın Okulları Matematik Zümresi, Bilfen Liseleri Matematik Bölüm Başkanı Mahmut Şişmanoğlu, FEM Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç ve Uğur Okulları Matematik Kurulu Üyesi Nilda Kiraz’ın değerlendirmeleri şöyle:

MATEMATİK: Geçmiş yıllarda seçici soruları türev, integral gibi zor konulardan gelirken, bu sene tüm konulardan farklı zorluk derecesinde sorular çıktı. Aynı konudan gelen sorular da zorluk derecesi bakımından birbirinden farklı düzeyde oldu. Soruların çözümü konu bilgisine hakim olunmasının yanı sıra çok iyi işlem yapılmasını gerektirdiği için çok fazla soru çözerek hazırlanan öğrencilerin avantajlı olabileceği bir sınav. Çünkü her bir soru tek basamak işlemle değil, çok işlemle çözüldü..

GEOMETRİ: Zorluk derecesi normalin üstünde. Bazı sorular anlatıma dayalı olup şeklin çizilmesi öğrenciden istenmiş. Öğrenciler zamanı yetiştiremedi. Geçmiş yıllardan farklı olarak dörtgen ve çokgenler konularından toplam 8 soru ve analitik geometrinin nokta ve doğru analitiği kısmından 5 soru sorulması konulara göre soru dağılımını değiştirmiştir. Geometride başarı için temel kurallara çok iyi hakim olup yorumlama becerisinin yüksek olması gerektiği görülmüştür. Bu testte de üst düzey işlem becerisi ön plana çıkmıştır.

‘SINAVA PİSAGOR VE ÖKLİD Mİ GİRECEKTİ?’

LYS-4 sorularının kolaylığını sosyal medyadan eleştiren adaylar, dün LYS-1’den sonra özellikle geometri sorularının zorluğundan yakındı. İşte sınav yorumları:

-Pisagor mezarında ters döndü ters.

-Öyle bir geometri soruları vardı ki sanki sınava Öklid girecekti yani.

-Geometriyi Pisagor gelse çözemez, insaf be.

-LYS-1’i özetlemek gerekirse, süre bitene kadar sorularla bakıştım fakat soru falan çözemedim tabii ki.

-Geometriden babalar gibi 1 soru yaptım. Kendimle gurur duyuyorum.

-Kağıt bana ben kağıda baktım, seneye inşallah.

-Ayıp olmasın diye geometriden 1 soru işaretledim.

-Geometri kitapçıkları dağıtıldıktan sonra sınıfça zengin kalkışı yaptık.

-Sorular yüzüme gülüp arkamdan bıçaklayan insanlar gibiydi; kolay görünüşlü zor sorular melek yüzlü şeytan.

-LYS-1’de sadece şeker yedim.

-ÖSYM, YGS’nin intikamını almıştır. Herkese geçmiş olsun.

-LYS-1 matematik değil de sanki İngilizce’ydi.

-Geometri soruları ile karşılıklı uzun bir süre göz teması oldu. 15 dakika sonra bitti.

-LYS-1 biz ‘Bitti’ demeden bitti.

-LYS İspanya, biz Türkiye.

-Geometri testi dağıtıldıktan tam 15 dakika sonra okulda kavimler göçü başlamadıysa ben de bir şey bilmiyorum.

-LYS-1, yeni sallama teknikleri keşfettirdiğin için teşekkürler.

-Geometri sorularına bakarken sanki önümde yabancı dil var gibi hissediyorum.

-LYS-1’in bana kattığı tek şey iki kalem, bir silgi ve kalemtıraş oldu.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.