Liselerde Telafi Sınavlarına girmek zorunlu mu?

Telafi sınavları, liselerde telafi sınavına kimler katılır, telafi sınavları zorunlu mu?

Orta öğretim kurumları yönetmeliğinin 47 maddesinde telafi sınavları şu şekilde açıklanmıştır.

 (1) Ölçme sonuçları, eğitim ve öğretimin amaçlarına ve derslerin programlarındaki kazanımlara ne ölçüde ulaşıldığını tespit etmek, ulaşılamayan kazanımlarla ilgili olarak ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya çıkarmak amacıyla kullanılır.

(2) Öğretmenler, başarıyı etkileyen ve yeterince ulaşılamayan kazanımları belirleyerek konuları yeniden işlemek ve öğrencilere alıştırma çalışmaları yaptırmaya yönelik tedbirler alırlar.

(3) Yazılı sınav sonunda öğrencilerin çoğunluğunun başarısız olması hâlinde, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de katılabilir. Bu sınavlarda öğrencinin aldığı en yüksek puan geçerli sayılır.

MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 47.maddesinde de açıklandığı üzere bu sınav başarısız öğrenciler için yapılıyor. Ancak bu dersten başarılı olan öğrencilerden isteyen öğrencilerde katılabilir.

Telafi sınavlarına yazılı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısız dersi bulunan öğrenci/öğrenciler telafi sınavına katılmaları gerekiyor. Zira  okul müdürleri telafi sınavlarına herhangi bir mazereti nedeniyle girmeyen/giremeyen öğrenciler için tekrar sınavı yapmıyor  ve herhangi bir değerlendirmede bulunulmuyorlar. Ancak telafi sınavlarına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenciler için ilgili bölüme (G) yazıp bunu  aritmetik ortalamaya dahil ediyorlar

“Liselerde Telafi Sınavlarına girmek zorunlu mu?” üzerine 6 yorum

  1. ben 11. sınıfa gidiyorum dijital elektronik dersinden hoca beni2. performans geçirmiş.Tekrar sınava girmeli miyim

    Cevapla
  2. Şimdi Benim fizik ortalamam 32.25 ama eğer telfide 70 alırsam fizk ortalaması 31 e düşüyor eğer sınavdan 70 alırsan ortalamam bu mu olacak yok sa 32.25 sayısına artı olarak mı geçecek ???

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    Cevapla
  3. Diyelimkki benim ilk dönem tüm notlarımın ağırlık ortlaması 50 üstü ama 2 tane başarısız dersim var diyelim ama bunlar baraj ders değil yanii bendemi şimdi giricem telafi sınavlarına bi açıklarmısınız

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.