Liselerde Baraj Dersten Kalmak

baraj ders nedir, baraj ders zayıf olursa ne olur, baraj ders zayıf olursa ne olur, dil anlatım dersinden kalma, dil anlatım dersinden sorumlu geçilir mi, baraj ders geçme

Bildiğiniz üzere MEB sınıf geçme yönetmeliğini kaldırmış bunun yerine sınıf geçme işlemlerini Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine eklemişti.  Liselerde sınıf geçme ile ilgili sorubak blog’ta defalarca analizler yaptık. Değerlendirmelerde bulunduk. Hatta sorubak sitemizde MEB ile %100 uyumlu  Online Lise Sınıf Geçme Programı hazırladık. Sorubak’ta yer alan bu programı kullanarak ta 2015-2016 lise sınıf geçme durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

sinif-gecmekDaha önce yaptığımız analizlere ek olarak liselerde sınıf geçme ile ilgili olarak bu defa Liselerde baraj dersten kalmak ile ilgili bir değerlendirme yapacağız.

Bildiğiniz üzere liselerde bir dersten başarılı  sayılmanın şu koşulları yerine getirmesi gerekiyor.

1.Koşul:  Lisede İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,

Yorum:  Yani madde diyor ki 1.dönem fizik dersiniz 40 ise yıl sonunda başarılı sayılman için 2.dönem bu dersten  en az 60 almalısın ki (40+60)/2=50 olsun.

2.Koşul:  İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrenci iseniz , beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.

Yorum:  Bu madde işletmelede beceri dersi gören öğrenciler için. Burada temel şart beceri dersinin en az olması kaydıyla (birinci dönem+ikinci dönem+ beceri sınavı)/3)= 50 olması veya beceri dersi sınavı puanın 70 olması ile dersten başarılı sayılıyorsun.

Liselerde Doğrudan sınıf geçme nasıldı? 

Burada daha önce de açıkladığımız üzere ders yılı sonunda tüm derslerden başarılı olan, ve

Başarısız dersi veya dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

Yorum: Burada doğrudan sınıf geçmenin iki yolu var. Birincisi tüm derslerin yıl sonu ortalaması 50 olacak. İkincisi  başarısız dersiniz veya dersleriniz varsa da (baraj ders hariç) yıl sonu başarı puanınızı 50 tutturursanız doğrudan sınıf geçersiniz.

Geldik asıl konumuza Liselerde baraj dersten kalmak:

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak  derslerden (Baraj dersleri kast ediyor)  başarısız olan öğrenciler, o dersten veya derslerden sorumlu geçer.

Yorum: Yani baraj dersiniz zayıf ise bu dersi yıl sonu başarı puanı ile geçemezsiniz. Baraj desiniz yıl sonunda zayıfsa bu dersi ancak sorumlu geçebilirsiniz.

ONLİNE SINIF GEÇMEYİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

“Liselerde Baraj Dersten Kalmak” üzerine 96 yorum

  1. Edebiyattan sorumlu olarak kaldım 10. Sınıfa gidiyorum 1. Sınavdan 39 aldım 2. Sınavdan kaç alsam geçerim

    Cevapla
  2. 9 10 11 sınıflarda edebiyat sorumluluk kaldım 9 geçtim 10 11 kaldı şimdi 12 sınıftayım edebiyat iyi 80 üstü 12 bitince 10 11 sorumluları ne olucak okul bitince geçemezsem

    Cevapla
  3. Ben edebiyattan kaldım zorunlu geçtim ben ne zaman zorunlu sınava girecem tanrı ve ay gün lazım

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.