KYK bursları en zaman ödenecek? Kaç lira ödenecek?

Üniversitelere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri yeni bir sonuç açıklama heyecanı sardı. Bu yıl üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerinin bir çoğunun başvuruda bulunduğu Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi Başvuru sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor.

kykBAKAN AÇIKLADI

Spor Bakanı Suat Kılıç KYK sonuçlarının ne zaman açıklanacağını Twitter’dan duyurdu. Kılıç KYK sonuçlarını haftasonu Başbakanla beraber açıklayacaklarını söyledi.

İLK ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Aralık ayında açıklanan sonuçlara göre öğrenim kredisi ya da bursa alma hakkı kazanan öğrencilere ilk ödemeleri 7 Ocak 2014 tarihinde yapılacaktır. Öğrencilerin kredisinin kesilmesini gerektirecek herhangi bir durum olmaması halinde bu ödemeler öğrenci hesaplarına her ayın 7′sinde yatırılacaktır. KYK burs sonuçlarını açıkladığında konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi sitemizde yer alacaktır.

Kyk burs sonuçları için ne kadar ödenecek ; Şuan ödenen burs üzreti 280 tl’dir. Bu ücretin yılbaşından sonra zamlanarak 300 TL ile 320 Tlarasından bir değer alacağı tahmin ediliyor. Yani KYK burs sonuçlarınagöre ilk kez Başbakanlık bursu alacak adaylar zamlı burs alacaklar.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.