Kpss-A Kadro Nedir?

Kpss ile kamu kurum ve kurumlarına personel atamak amacıyla yapılan kpss-a’ya dört yıllık fakülte mezunları yani lisans mezunları girebilmektedirler. Kpss-A her sene yapılmaktadır ve alınan puanlar doğrultusunda devlet kurumlarına memur alımı yapılmaktadır.

Kpss-A ile kamuya müfettiş, uzman, kontrolör yardımcılığı ve denetmenler alınmaktadır. Bunun yanı sıra Başbakanlık, Bakanlıklar, Müsteşarlık ve Kaymakam Adaylarıda Kpss-A seçilmektedirler.

Kpss-A’ya genel olarak lisans bölümlerinden İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilimler Fakültesi mezunlarından adaylar girebilmektedir.

Bu Fakültelerin yanı sıra çok az da olsa Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Tıp Fakültesi mezunlarından da kpss-A ile memur alımı yapılmaktadır.

Kpss-A genel olarak bir eleme sınavıdır. Bu sınavdan yüksek puan alan adaylar kamu kurumlarının kendi bünyelerinde yapacakları ek sınavlara hak kazanmış duruma gelmektedirler. Kamu kurumlarının düzenledikleri ek sınavları da başarı ile tamamlayan adaylar memur olarak atanmaktadırlar.

Buna göre Kpss-A’yı bir üst basamağa yükselmek için yapılan eleme sınavı olarak görmek mümkündür.

Kpss-A kadrolarına atanmak isteyen adaylar cumartesi oturumundaki genel yetenek ve genel kültür sınavı ile pazar günü yapılan alan sınavına da girmelidirler.

Kpss-A her sene yapılmaktadır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.