kimya 2.dönem 1.zümre öğretmenler toplantısı 2013-2014

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Zümre başkanı Ahmet DÖNMEZ ‘in iyi dilekleriyle toplantı açıldı.Gündem maddelerine ilave konu yada görüş olmadığından gündem maddelerine geçildi.

2- Milli Eğitimin amaçları Hüseyin TURAN tarafından okundu.

3- Kimya ve Kimya Uygulamaları dersinin genel amaçları okundu ve konular 2455 ve 2470 sayılı T.D. den tekrar incelendi

4- Derslerde kullanılacak metot ve tekniklerin konulara göre, öğrencinin başarı durumuna göre : anlatım, soru-cevap , deney gözlem-tümevarım,örnekleme,tartışma,gösteri gibi yöntemlerden faydalanılması karara bağlanmıştır.Bu doğrultuda konulara göre seçilen en uygun yöntemler yıllık planda belirtilecektir.

5- Hüseyin TURAN ikinci dönem de yine bazı konularda ve deneylerde bilgisayardan görsel gösterimler ve slâytlar kullanılarak daha başarılı olacağımızı belirtti. Yapılan deneylerin raporları öğrenci gruplarına da ayrı ayrı yaptırılması ve idareye teslim için rapor düzenlenerek her ay teslim edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Öğrencilerin test yeteneğinin gelişimi için şekilli ve grafikli örnek sorulara ağırlık verilmesi gereği vurgulanarak quiz şeklinde bu tür çalışmalar yapılmasına karar verildi.

6- a.)Sınıfların dersimizdeki başarı oranları tek tek incelenip masaya yatırılarak aşağıdaki verilen
başarı oranları değerlendirildi.
9-A Sınıfı Fizik: % 58
9-B Sınıfı Fizik: % 48
9-B Sınıfı Fizik: % 54

b.) Lise1.sınıflarda genel olarak başarı birinci dönem sonunda düşük olduğunu belirten Ahmet DÖNMEZ bunun sebeplerinin başında bilinçli öğrenci sayısının azlığı, velilerin ilgisizliği, öğrencilerin ortaokul sınıf geçme sistemi ve disiplin yönetmeliğine iyi adapte olduğu, bununda onlarda olumsuz yönde etki ettiği , derslere düzenli ve sürekli çalışmadıkları,tekrar etmemeleri ve çalışmalarının da plansız olması, ayrıca sayısal konularda matematik temel eksikliği de göze çarpmakta bütün bunların öğrenci başarısında olumsuz etkilerin başında geldiğini belirtti.
Hüseyin TURAN aynı düşüncelere katılarak ilave olarak öğrencilere az çalışmalarından ve suistimale açık kapı bırakmamak için birinci dönem pozitif kanaat kullanılmadığının da başarının düşük görülmesine neden olduğunu belirterek kinci dönem özellikle çalışmalarında gelişme gösteren kendini ispatlayan ,derse katılan öğrencilere yalnızca ders esnasında değil ayrıca ortalamalar verilirken de pozitif kanaat verilebileceğini söyledi
c.) Zümre başkanı Ahmet DÖNMEZ sınıflarda eğer seviye düşükse daha basite indirgeyerek güncel anlaşılır ilgi çekici örneklerle dersler işlenirse onlarında başarılı olacağına inandığını belirterek,bahsedilen olumsuzlukların genelde aile yapılarından ve özellikle ekonomik sıkıntı ve aile içi sorunların çok yoğun olduğu bölgemizi dikkate alarak, öğrencilerin okul içinde ve ilimizde ki sportif ve sosyal faaliyetlerdeki başarılarının da mutlaka kanaatlerinizde kullanılması gerektiğini söyledi.
d.) ÖS.S ‘ye yönelik Rehberlik servisince her ay yapılan deneme sınavlarına ilave olarak kimya ve kimya uygulamaları derslerinde quiz ve az sorulu testlere de ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

7- Lise 1.sınıflarda ikinci dönemde yine 2 yazılı bir sözlü verilecek gerekli görülürse bazı öğrencilere sınıf içi çalışmaları ve derse katılımı birkaç sözlü ile değerlendirilerek ortalamaları 1 sözlü olarak değerlendirilecektir.
SINIF 1. YAZILI 2. YAZILI
FİZİK 9 II. DÖNEM Nisan 2. Hafta Mayıs 4. Hafta

 
8- Dilek ve temenniler bölümünde ders öğretmenleri okul idaresinden ispirto ocağı için gaz temini taleplerini iletti.

9- Zümre başkanı ve okul müdürü Ahmet DÖNMEZ istekler için gereğinin yapılacağını belirterek ikinci dönemin daha başarılı geçmesini başarılar dileyerek toplantıyı kapattı.
www.sorubak.com
19.02.2014
Hüseyin TURAN Ahmet DÖNMEZ
Kimya Öğ. Okul Müdürü

 

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.