İslâm Dini ve Diğer Dinler Hakkında Bilgi

İlk insan olan Hz. Adem (a.s.) aynı zamanda ilk peygamberdir. İnsanlığın ilk dini de Hak din’dir. Hz. Adem’den Peygamberimiz Hz. Muhammed’e kadar gelen bütün peygamberler insanlara Allah’ın birliği inancını tebliğ etmişler ve Allah’a nasıl ibadet edileceğini öğretmişlerdir.

Ancak son peygamber Hz. Muhammed’den önceki peygamberlerin tebliğ ettiği iman esasları ve dinî hükümler zamanla bozulmuş ve insanlar karanlıklar içinde kalmıştı. İnsanlığı düştüğü bu durumdan aydınlığa çıkaracak bir kurtarıcıya ihtiyaç vardı.

Bunun üzerine Yüce Allah, son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.) aracılığı ile bütün insanlara son ve en mükemmel din olan İslâm’ı göndermiştir.

Bu gerçek Yüce Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’de şöyle bildirilmiştir:

“Allah katında din, şüphesiz İslâmdır.” (1)

İslam’ın dışındaki dinler, Allah katında makbul değildir. Bunların insanlara bir yararı olmayacaktır. Bu konu Kur’an-ı Kerim’de şöyle açıklanmıştır:

“Kim İslâm’dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecektir. O, ahirette de zarara uğrayanlardandır.” (2)

İslâm Dini, Allah tarafından gönderildiği gibi hiçbir değişikliğe uğramadan ve bozulmadan günümüze kadar gelmiştir. Bundan sonra da bu özelliğini koruyacaktır. İslâm, Allah katında makbul olan tek dindir.

Bazı insanlar tarafından ortaya konulan dinler de vardır, ancak bu dinler, batıl ve geçersizdir. Çünkü bunlar, Allah tarafından gönderilmemiş, insanlar tarafından uydurulmuştur.

“İslâm Dini ve Diğer Dinler Hakkında Bilgi” üzerine bir yorum

  1. Öncelikle Selamun Aleykum hocam..ben şimdi havuza gidiyordum ama havuza gıtmeden önce anneme de şöyle bişe demiştim kuran elimdeydi anne ben havuza gidecem yemn ederimki kanala girmem demiştim ve kuran elimdeyken demiştim…Hocam bende yemn ettigimi unutmuştum ve kanala girdim sonra kanaldan çıkarken aklıma anneme kanala girmeyecegim için yemn ettigim gelmişti ama iş işten geçmişti hocam günah olurmu ? ben yemn ettigimi unutmuştum ama ?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.