İlkokul Sene Başı Öğretmenler Kurulu Gündem Maddeleri 2016-2017

T.C

……… VALİLİĞİ

………………….. İlkokulu Müdürlüğü

2016-2017 Sene Başı  Öğretmenler Kurulu Toplantısı  İndir

…………………. İLKOKULU ÖĞRETMENLERİNE

meb2016

İlgi    : Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 34. maddesi

2016-2017 Eğitim-öğretim yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 01.09.2016 Peşembe günü, saat 09.00’da okulumuz 1-B sınıfında aşağıdaki gündemle yapılacaktır.

Belirtilen gün ve saatte toplantıda hazır bulunmanız hususunda;

Gereğini rica ederim.                                                                                                                                                                                                                       Okul Müdürü

GÜNDEM:

  • Açılış ve Yoklama
  • Yazman seçimi
  • Gündem maddelerinin okunarak ilave edilmesi istenen konuların gündeme alınması.
  • 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Milli Eğitiminin Amaçları ve Temel İlkelerinin okunması,
  • 03/07/2015 tarih ve 75140642-903.99-E.6882192 sayılı yazısı eki Genelge ve Etik İlkeler. Eğitim öğretim hizmeti verenler için mesleki etik ilkeler.
  • Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine Göre;

a- Öğrenci Dosyası ( İKY madde 16) E-okul öğrenci dosyası bilgilerinin e-okul sistemine 21 Ekim 2016 Cuma gününe kadar işlenmesi, eksiklerin tamamlanması ve değişikliklerin yıl boyunca düzenli olarak sistemde güncellenmesi)

b- Devam, Devamsızlığın İzlenmesi ve izin Verme (İKY madde 18) Öğrenci devamsızlıklarının Sınıf öğretmenleri tarafından e-okul sistemine işlenmesi, yöneticiler tarafından takip edilmesi)

c- Okul kütüphanesi, sınıf kitaplıkları ve bulundurulacak kitaplar (İKY madde 86) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 09.08.2016 tarih ve 8494194 sayılı yazılarıyla kapatıldığı belirtilen yayınevlerine ait kitap, dergi, gazete, CD, video kaset vb basılı ve teknolojik kaynakların, yayınların kesinlikle kullanılmaması.Yazının öğretmenlerimize tebliğ edilmesi.

ç-  Ölçme-Değerlendirmenin Niteliği ve Sayısı (İKY madde 22-23) ( İlkokul 4. sınıflarda; Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı  2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir. )

d- Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi ( İKY madde 31) (İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir).

e- Telafi Eğitimi ve Yetiştirme Programı ( İKY 33. maddesinin 2. fıkrası)

f- Dersine Branş Öğretmeni Giren Öğretmenlerin Yapacağı Çalışmalar.(İKY madde 44 ve Ek Derslere İlişkin Kararlar madde 18- 2010/28 Sayılı Genelge) EK-1’de belirtilen görevleri yerine getirilmesi. EK-1 yazı öğretmenlerimize imza karşılığı dağıtılacak.

g-Mesleki Çalışmalar (İKY madde 38)

h-Müdür Yardımcısı ve Öğretmenlerin Nöbet Görevi (İKY madde 44) Nöbet talimatnamesinin hazırlanması.1. fıkra Müdür yardımcıları, okulda kendilerine verilen nöbet görevini yerine getirir, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirir. 2. fıkra Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar. 3. fıkra:Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir. 44. maddenin 8. fıkrasında belirtilen sürenin “15 dakikadan az olmamak kaydıyla” karara bağlanması.

  • Değişen öğretim programları hakkında bilgilendirmelerin yapılması

a- İlköğretim Türkçe dersi öğretim programı ( 2016-2017 Eğitim öğretim yılından itibaren  1. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacağı – 18/03/2016 tarihinde TTKB’nın Sitesinde yayınlanmıştır.)

b- İlkokul Matematik dersi Öğretim Programı ( 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılından itibaren 1. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanması- 18.03.2016 tarihinde TTKB’nın sitesinde yayınlanmıştır.)

  • Okul Aile Birliği Genel Kurul tarihinin belirlenmesi (1-31 Ekim 2016 tarihleri arasında)
  • Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi Okul Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimin Yıllık Çalışma Takviminde belirtilen tarihlere riayet edilerek yapılması. Okul Meclisi Başkan seçilen öğrencimizin isminin 4 Kasım 2016 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bildirilmesi
  • 2016-2017 Eğitim öğretim yılında başarıyı artırıcı faaliyetler ve alınacak tedbirler.Başarıyı artırmada kullanılacak yöntem ve teknikler.Uygulanabilecek projelerle ilgili kararlar.

a- Değerler Eğitimi

b- Kitap Okuma Saati Uygulaması

c- Başarı seviyesi düşük öğrencilerle çalışmalar

d- Kaynaştırma öğrencilerine yönelik BEP planlarının hazırlanması ve uygulanması

  • Rehberlik çalışmaları ve Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin tespitine yönelik yapılacak çalışmalar.

a- Öğrencilere yönelik rehberlik faaliyetleri

aa- Bireysel Gelişim Raporlarının hazırlanması- rapor süresi dolan öğrencilerin raporlarının yenilenmesi, Destek Odası Uygulamasından faydalanacak öğrencilerin (İKY madde 84) ve Evde eğitim alacak öğrencilerin başvuruları…

b- Öğrenci Velilerine yönelik rehberlik faaliyetleri

ba- Aylık Veli Bilgilendirme Etkinliklerinin Yapılması

bb- Velilere yönelik Aile içi şiddet, madde bağımlılığı, verimli ders çalışma yöntemleri, sağlıklı beslenme konularında seminerler verilmesi

  • Sınıf-Şube- Öğretmenlerinin Belirlenmesi Devrelerin Tespiti
  • Zümre Başkanlarının Belirlenmesi
  • Milli Bayramlar, Belirli Gün ve Haftalar ve Görevli öğretmenlerin Belirlenmesi. İl genelinde yapılacak kutlama, etkinlik vs. katılacak öğretmenlerin tespitine yönelik kararların alınması, uygulanacak yöntemin belirlenmesi.
  • Sosyal Kulüplerin Belirlenmesi. Yapılacak Toplum Hizmeti Çalışmalarının Belirlenmesi.
  • Yapılacak Sosyal Etkinliklerin Planlanması

a- İtfaiye Müdürlüğü ile iletişime geçilerek İkaz-Alarm-Yangın- Kurtarma tatbikatlarının yapılması

b- Kermes yapılmasına karar alınıp tarihin belirlenmesi (Kermesin 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında yapılması)

c- 1. sınıflar için “Okuma Bayramı” tarihlerinin belirlenmesi.

d- Okul Öncesi öğretmenleri tarafından “Anneler günü” etkinliğinin düzenlenmesi (Etkinlik Tarihi Yıllık Çalışma Takviminde Belirtilmiştir.)

  • Yıl içinde yapılacak Gezilerin Planlanması.Gezilerle ilgili kararların alınması

a- Kent Müzesine Gezi                          e- Huzurevine Gezi

b- Ören Yerlerine Gezi                          f- Oyuncak Müzesine Gezi

c- Park 328 AVM- Sinema Gezisi

d- Karaçay- Çiftmazı Gezisi … Gezi evraklarının Gezi tarihinden en az 10 gün önce dosya halinde hazırlanarak okul idaresine eksiksiz olarak teslim edilmesi.

  • Yıl içinde yapılacak Egzersiz Çalışmalarının planlanması.Yapılacak egzersiz çalışmalarının belirlenmesi

a- Satranç Egzersizi                      b- ……… Egzersizi

  • Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılması istenecek kursların belirlenmesi.Kararların alınması.

a- Futbol Kursu                            b- Voleybol Kursu

c- Halk Oyunları Kursu               d- Masa Tenisi-Badminton Kursu

  • a- Sene başında yapılacak iş ve işlemler (Sınıf Ders ve Yoklama defterlerinin okul idaresinde temini, öğretmenlere teslimi, öğretmenler tarafından defter sayfalarının numaralandırılması, defterde her orta sayfanın okul mührüyle mühürlenmesi, defterin kaç sayfadan ibaret olduğunun defterin son sayfasına yazılarak okul müdürüne onaylatılması)

b- Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantılarının Yıllık Çalışma Takviminde belirtilen sürelere riayet edilerek yapılması. Zümre Başkanlarının katıldığı toplantıların ve yapılan okul zümre öğretmenler kurulu toplantılarına ait toplantı tutanaklarının birer örneğinin 9 Eylül 2016 Cuma gününe kadar Okul İdaresine teslim edilmesi.

c- Ünitelendirilmiş yıllık planların hazırlanarak 30 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar okul idaresinde teslim edilmesi. (Her zümre ortak plan hazırlayıp, imzalayıp 1 örneğini idareye teslim edecektir. Her öğretmende mutlaka kendi kullanımı için bilgisayar çıktısı plan bulunacaktır. Rehberlik ve teftişlerde istenmektedir.)

  • Haftalık ders çizelgesi. (TTKB’nın yayınladığı 05.2013 tarihli İlkokullar ve Ortaokullar Haftalık Ders Çizelgesi Uygulanacaktır.)
  • Ders kitaplarının öğrencilere dağıtılması, eksik kitapların tespiti ile ilgili yapılacak çalışmalar. Öğretmenlere kılavuz kitapların tutanakla teslim edilmesi. (Herhangi bir sebeple okuldan ayrılma durumunda kılavuz kitapların tutanakla okul idaresine teslim edilecektir.)
  • Etkileşimli tahta kullanımı.
  • Avrupa Birliği Projelerine katılım.
  • Öğrencilere EBA şifrelerinin verilmesi. EBA- e-Twinning Platformlarının aktif olarak kullanımı.

OLUŞTURULACAK KOMİSYONLAR- KURULLAR

1- Okul Sütü-Üzüm Komisyonu üyelerinin belirlenmesi.(Okullarda okul müdürü başkanlığında bir müdür yardımcısı, en az bir öğretmen ve okul aile birliği başkanı veya üyelerinin birinin katılımıyla.)

2- Yazı-Eser İnceleme Komisyonunun oluşturulması. (Müdür Yardımcısı Başkanlığında, Rehber Öğretmen, Branş Öğretmeni ve 2 Sınıf Öğretmeni)

3- Satın alma Komisyonu üyelerinin belirlenmesi (Okul Müdürü Başkanlığında, 3 Asil 3 Yedek Öğretmen ve Muhasebeden sorumlu Müdür Yardımcısı. Üyelerin içinde anasınıfı öğretmeni de olacak)

4- Demirbaş eşya sayım döküm komisyonu ( Muayene ve Teslim Alma Komisyonu) üyelerinin belirlenmesi (Müdür Yardımcısı Başkanlığında,1 Öğretmen,Ambar Memuru, Taşınır Mal Kayıt ve Kontrol Memuru, Nöbetçi Öğretmen, Anasınıfı Öğretmeni)

5- Kantin Denetleme  Komisyonu üyelerinin belirlenmesi (Müdür Yardımcısı başkanlığında;1 Öğretmen, Okul Aile Birliğinden bir yetkili, Okul Öğrenci Meclis Başkanı veya Yardımcısı) Her ayın 15-20’si arasında Kantin Denetimlerinin yapılarak Kantin Denetleme Formunun imzalanıp Okul Müdürüne Onaylatılarak dosyalanması.

6- Okul Proje Ekibinin Oluşturulması. ( Müd Yard. Başkanlığında, Rehberlik Öğrt, İngilizce Öğrt. ile her zümreden birer öğretmenden oluşur.)

7-  Okul yönetim ve gelişim ekibinin (OGYE) oluşturulması. (Okul Müdürü, Müdür yardımcısı, en az 2 öğretmen, rehber öğretmen, hizmetli)

8- Onur kurulunun oluşturulması.( Her sınıfın bütün şubelerinden birer öğrenci, ders yılı başında sınıf rehber öğretmenlerinin gözetiminde öğrenciler tarafından seçilerek oluşturulur. Çeşitli nedenlerle boşalan üyeliklere, izleyen dönem başında aynı usulle yeni temsilciler seçilir.Başkan öğretmenler kurulunda seçilir.İkinci başkan son sınıf üyelerinden biri seçilir.)

9- Öğretmenevi temsilci seçimi.(1 Asil 1 Yedek olmak üzere 2 Öğretmen)

10-Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonu’nun kurulması.(Başkan: Okul Müdürü, Müdür yardımcısı, Rehberlik Öğretmeni, Her Sınıf Seviyesinden En Az Bir Sınıf Rehber Öğretmen, Okul Aile Birliğinden bir temsilci, Okul Öğrenci Temsilcisi)

11- Milli ve Mahalli Bayramlar Okul Kutlama Komitesinin oluşturulması.

12-Sosyal Etkinlikler Kurulu. (Müd. Yard. Başk. Danışman Öğretmen, 3 Öğrenci, Okul Aile Birliğini Temsilen 2 Veli olmak üzere toplam 7 kişiden oluşur)

  • 2015-2019 Stratejik Planın gözden geçirilmesi.
  • Hizmet içi Eğitim faaliyetlerine başvurular ve katılım
  • Resmi Yazılar Dosyasının düzenli olarak takip edilmesi, Resmi yazıların imzalanması,
  • Sağlık ve İstirahat Raporları (Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi, Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 20.07.2016 tarih ve 1199 sayılı İstirahat Raporları konulu yazısı doğrultusunda hareket edilmesi)
  • Dilek ve Temenniler
  • Kapanış.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.