İcra Katipliği sınavı için metinler 14 Şubat 2015

İcra Katipliği Uygulama Sınavı Metinlerine İlişkin Duyuru

14 Şubat 2015 tarihinden itibaren yapılacak olan icra katipliği uygulama sınavında kullanılacak metinler aşağıdaki linkte verilmiştir.

İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin “İcra katipliğine atama şartları” başlıklı 3/A maddesinin (i) bendi, “Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen metinden daktilo veya bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak, imla kurallarına riayet edilmek ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime sayısının yüzde kırkından fazla olmayacak şekilde üç dakikada en az doksan kelime yazmak,” hükmünü amirdir.

Bu itibarla;

1- Adayların, uygulama sınavında yazacakları metinleri sınav komisyonu tarafından kura ile tespit edilerek kendilerine verilen metne sadık kalacak şekilde yazmaları gerekmektedir.

2- Metinlerdeki ilk satır girintisi, sınava başlamadan önce Komisyon tarafından ayarlanacak olup, adaylar tarafından sınava başlamadan önce bu husus kontrol edilmelidir.

3- Verilen metinler, adaylara kolaylık sağlaması için sadeleştirilmiştir. Bu itibarla uygulama sınavı sırasında adaylar tarafından metin dışı kelime veya imla işareti (kesme, inceltme, tırnak işaretleri gibi) ilavesi yapılmamalı ve yalnızca metinlerde verilmiş olan imla kurallarına riayet edilmelidir.

4- Metin içindeki (ile, ve, de, da gibi) bağlaçlar da bir kelime olarak kabul edilecektir.

5- Metinlerde yer alan;

a. Paragraf başlarına riayet edilmemesi,

b. Noktalama işaretlerinin ihlali,

c. Bir kelimede bir veya birden fazla yanlış karakter yazılması,

d. Büyük ve küçük harflere riayet edilmemesi,

e. Kelimelerin birleşik yazılması,

Hallerinin her biri bir hata olarak kabul edilecek ve her yapılan bir hata için bir kelime yanlış yazılmış sayılacaktır. Ancak bu hatalardan bir veya birden fazlasının aynı kelime içinde yapılması halinde tek hata yapılmış olduğu kabul edilecektir.

6- Her halükarda, adayların yazmış olduğu metinlerdeki yanlış yazılan kelime sayısının aynı metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması halinde, aday başarısız sayılacaktır.

Metinler İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.