Hukuk için hangi derslere çalışılmalıdır?

Hukuk için hangi derslerin daha çok ağırlığı var?, Hukuk fakültesi için hangi derslere çalışmalıyız?

hukuk fakültelerine bu yıldan itibaren TM-2 ile değil, TM 3 ile öğrenci alınacak, edebiyat soruları bu puanın oluşmasında daha fazla etki yapacak.

TM puan türünü oluşturan sınavlardan Türkçe Matematik (LYS-3) sınavındaki testlerin ağırlık katsayıları da değişti.

Psikoloji, sosyoloji gibi artık hukuk fakültelerinin de öğrencilerini seçerken kullanacağı TM-3 puanında Matematik sorularının etkisi yine yüzde 18. Ancak bu puan türünün oluşumunda Geometri’nin etkisi yüzde 7’den yüzde 5’e düştü. Türk Dili ve Edebiyatı sorularının etkisi ise yüzde 25’ten yüzde 28’e yükseldi. Coğrafya-1’in etkisi de yüzde 10’dan yüzde 9’a düştü.

TM 3 puan türünde ise tabloda görüldüğü gibi sözel ders konularının sayısal derslere göre genel puana etkisi daha fazladır. YGS’deki Türkçe sorusunun TM 3 puanına katkısı % 15, matematiğin katkısı ise % 10’dur. LYS’de de Matematiğin katkısı % 18 iken Türk Dili ve Edebiyatı testinin katkısı % 28 ‘dir.

tm-puan-turleri

Bu durumda hukuk fakültesini hedefleyen bir öğrencinin YGS’de ağırlığı Türkçe, sosyal ve matematik dersine vermesi, LYS de ise %28 katkısı ile ilk sırayı edebiyata, %18 ağırlığı ile 2.sırayı matematik dersine vermeleri gerekiyor. Bu iki dersin TM-3 puan türüne  etkileri toplamda %46  olduğunu düşünürsek LYS de bu iki deste başları sağlayan öğrencilerin hukuk için şansları da daha yüksek olacak.

“Hukuk için hangi derslere çalışılmalıdır?” üzerine 10 yorum

  1. Ben sayısalcıyım ama daha çok edebiyat türkçe istiyorlar.ben savcı olmak istiyorum kazanabilir miyim?

    Cevapla
  2. İlk önce mat türkçe ye ağırlık verilmeli sonra ikisine ağırlık verdiğin kadar sosyal e de ağırlık ver

    Cevapla
  3. beende 12 yasındayım matematikim iyi sosyalimde turkcem iyi degil insallah onu da duzelteem

    Cevapla
  4. Bu bilgi için çok teşekkürler 12 yaşındayım ve hukuk okumak istiyorum sosyalim türkçem ve matematikim biraz zayıf ama düzelticem inşallah

    Cevapla
  5. Ben hukuk fakultesi kaanmak istiyorum ama hep turkce matematikten bahdediliyo fizik kimyadan 0 net yapsak bile digerleri cok iyi olsa kazanilabiliyomu sorumu cok arastirdim ama kesin bir sonuca ulasamadim hukuk kazananlar cevaplayabilir mi tesekkurler

    Cevapla
  6. canım bence yaparsın o meslegı olmak ıstıyorsan o meslegı olursun uzulme buyuyunce ogrenırsın

    Cevapla
  7. Gençler sizden yaşça küçüğüm ama hukuk okumak istiyorum ve ezberim çok iyi değil sizce yapabilir miyim?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.