https://ais.osym.gov.tr ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası

Açıklamalar

Adayların ÖSYM’ye yapacakları Bireysel Sınav Başvuru ve Tercih İşlemleri ile Kayıt Bilgilerini Görüntüleme ve Takip İşlemlerini gerçekleştirmeleri için T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve Şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yapması gerekmektedir.

Mevcut şifrelerini hatırlamayan ve şifresi olmayan adayların şifre edinme işlemleri alınan karar gereği ancak başvuru merkezlerinden yapılabilmektedir. Nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile başvuru merkezlerine şahsen giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz.Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip , Aday İşlemleri Sistemini kullanabilirsiniz.

KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu veya Uyruksuz adayların Başvuru İşlemleri için T.C. Kimlik Numarası yerine kullanacakları 11 haneden oluşan tanıtım numarasını edinmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların “Aday İşlemleri Sistemine Giriş” alanında Y.U. Numarası Edin işlemlerini takip etmeleri gerekmektedir.

Uyarılar

ADAYLARA ÖNEMLİ UYARI: Adaya ait sisteme giriş şifresi, sadece adayın kendisinin sisteme erişim için kullanacağı kişisel bilgidir. Bu kişisel bilginin başkaları ile paylaşılmasından doğacak sorunlardan ÖSYM sorumlu değildir.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kişisel şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Başvuru Merkezleri olan Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ile ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 2.00 TL hizmet ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport Başvuru Merkezlerince kabul edilmeyecektir.

Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğundan dolayı bizzat yukarıda belirtilen başvuru merkezlerine gelemeyecek olan adaylara ise, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir.

Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.