Dünyanın Yeni Yedi Harikası

DÜNYANIN YEDİ YENİ HARİKASI
Dünyanın yeni 7 harikası, Portekiz’in başkenti Lizbon’daki Benfica Stadı’nda yapılan törenle ilan edildi. Ayasofya da adaylar arasındaydı ancak ne yazıkki sonuç istediğimiz gibi olmadı. Ayasofya dünyanın 7 harikası arasına giremedi.

Ürdün’deki Petra Antik Kenti

Ürdün'deki Petra Antik Kenti

Çin Seddi

Çin Seddi

Brezilya’daki Kurtarıcı İsa Heykeli

Peru’daki Machu Picchu Antik Kenti

And Dağları ‘nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikte, Urubamba vadisi üzerinde kurulmuş olup. Peru’nun Cusco şehrine 88 km mesafededir. Şehir, İnka’lı bir hükümran olan Pachacutec Yupanqui tarafında 1450 yılları civarında inşa ettirilmiştir. İspanyol istilacılar 1532 yılında buraları feth ederken sık dağlar arasında kalmış bu şehir, istilacılar tarafından fark edilmemiş ve bu sayede zarar görmemiştir.Machu Picchu 200 den fazla, merdiven sistemiyle birbirne bağlı olan taş yapıdan oluşur.Şehrin 3000 basamağı bugün hala gayet iyi durumdadır.

Kuruluş amacı ve anlamı bugüne kadar gelmiş olan tartışma konusudur. Günümüze gelmeyi başarmış bilimsel kanıt içerikli çok fazla ipucu bulunmamasından, sadece tahminler yapılabilmektedir. Bu yüzden o zamanlardaki adı bilinemeyen şehir, ismini bugün yakınlarda olan bir dağ zirvesinden almıştır. Şehrin tarım alanı olarak kullanılan teraslardan oluşan bölümleri, Eski Zirve (Quechua dilinde: Machu Picchu) denen dağın eteklerindedir. Şehrin sonunda ise Genç Zirve (Quechua dilinde: Huayna Picchu) yükselir.

Meksika’daki Chichen Itza Piramidi
.com

İtalya’nın Roma kentindeki Kolezyum


Hindistan’daki Taç Mahal anıt mezarı

Dünyanın 7 harikası, başkanlığını İsviçreli Bernard Weber’in yaptığı merkezi İsviçre’de bulunan New7Won Vakfı tarafından, 100 milyondan fazla kişinin internetten veya cep telefonu mesajlarıyla 6 yıl içinde www.new7won.com internet sitesine verdikleri oylarla belirlendi.

Dünyanın yedi yeni harikası ile ilgili detaylı bilgiler ilerleyen dönemlerde sitemizde yayınlanacaktır.
Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=92993

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.