din kültürü dersi 2.dönem 1.öğretmenler zümresi 2013-2014

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

İSMET ÖZTOP ORTA OKULU 2013-2014 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ II. DÖNEM (ÖĞRETİM YILI ORTASI)
ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı No : 2
Toplantının Öğretim Yılı : 2014
Toplantının Dönemi : 2. Dönem
Toplantının Tarihi ve yeri : 12.02.2014
Toplantının Başkanı :
Toplantıya Katılanlar :

 

GÜNDEM MADDELERİ
1- Açılış, yoklama ve yazman seçimi.
2- İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Zümre Öğretmenler Kurulu İle İlgili Olan 95. Maddesinin Okunması.
3- 1739 / 2842 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 2. 10. ve 43. Maddelerinin okunup hatırlanması
4- 1. Dönem Sene Başı Zümresinde Alınan Kararların Okunarak, İncelenmesi.
5- … Eğitim – Öğretim Yılı I. Döneminin Başarı Açısından Değerlendirilmesi.
6- II. Dönemde Başarıyı arttırmak için alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve tespiti.
7- Seçmeli Dersler ile ilgili görülen aksaklıkların değerlendirilmesi
8- Ünitelendirilmiş Yıllık Plan ve Günlük Planların Kullanımı.
9- II. Dönem de yapılacak olan sınavlarda sorulacak olan soruların nitelikleri, adetleri ve zamanlarının tesbiti.
10- Proje ve Performans Ödevlerin Konuları ve Verilme Takvimlerinin Belirlenmesi
11- Derslerin işlenişinde uygulanacak yöntem ve teknikler, teknolojik araç – gereçlerden faydalanma konusunda karar alınması
12- Diğer Zümre Öğretmenleri İle İşbirliğinin Tesbit Edilmesi.
13- Atatürkçülük Konularına Derslerde Yer Verilmesi.
14- Dilek Ve Temenniler.

 

 
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Açılış ve Yoklama:
Toplantı 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı II. Döneminin okulumuz ve ülkemiz için hayırlı olması dilek ve temennileriyle açıldı.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Zümre Öğretmenler Kurulu, Zümre Başkanı ………….. tarafından gündem maddelerinin okunmasıyla başladı.
Yapılan yoklamada bütün zümre öğretmenlerinin hazır olduğu görülmüştür.
Toplantıya Zümre öğretmenleri ……………………………………., ……………………………., ……………………………………………………. katılmıştır.
Yazman olarak ise ……………………………………………………… seçilmiştir.

2- İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Zümre Öğretmenler Kurulu İle İlgili Olan 95. Maddesinin Okunması.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Zümre Öğretmenler Kurulu İle İlgili Olan 95. Maddesi zümre başkanı ……………………………………………………………….. tarafından okundu.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 95:
Madde 95 — Zümre öğretmenler kurulu ilkokullarda aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenleri ve varsa alan öğretmenlerinden, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise alan öğretmenlerinden oluşur.
Zümre öğretmenler kurulu, okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının veya branş öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.
Bu toplantılarda, öğretim programları ve derslerin birbirine paralel olarak yürütülmesi, ders araçları, laboratuvar, kütüphane, spor salonu, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar ve müzik dersliklerinden planlı bir şekilde yararlanılması ile proje ve performans görevi konuları belirlenir. Dersin özelliğine göre etkinlik örnekleri ve materyaller hazırlanarak ortak bir anlayış oluşturulur.
Zümre öğretmenler kurulunda:
a) Eğitim-öğretim programları incelenir ve ortak bir anlayış oluşturulur.
b) Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler üzerinde durulur ve bunların çözüm yolları aranır.
c) Öğrencilerin çalışma ve eğitim durumları ile çevrenin özellikleri incelenir ve alınacak önlemler kararlaştırılır.
d)Eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili olarak hazırlanacak planların uygulamasında birlik sağlanır.
e) Meslekî eserler ve eğitim alanındaki yeni gelişmeler incelenir.
f) Uygulamak ve değerlendirmek üzere ortak ölçme ve değerlendirme araçları hazırlanır.
g) Ders yılı sonunda zümre öğretmenler kurulu; ders programları, ilgili mevzuatı, ders araç-gereci, öğretim yöntem ve teknikleri, okul ve dersliklerdeki fizikî durum ve öğrenci başarı düzeyini değerlendiren bir rapor hazırlar ve okul müdürlüğüne sunar.
ğ) Her dönem ortak yapılacak sınavların yapılış usul ve esasları, soru şekilleri, konu ağırlıkları ve sınav tarihleri dönem başlarında belirlenir. Ortak sınav sonuçları, zümre öğretmenler kurulunda değerlendirilir ve rapor hâlinde okul yönetimine sunulur.

3- 1739 / 2842 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 2. 10. ve 43. Maddelerinin okunup hatırlanması.
İlgili maddeler kuruldaki üyelere ders öğretmeni ………………………………… tarafından okundu.
Genel ve özel amaçlar bakımından 1739 sayılı Milli Eğitim Temel kanununun ilgili maddeleri zümre başkanınca okunarak açıklandı. Bu kanuna göre ilköğretim; 6-14 yaşlarındaki çocukların eğitim ve öğretimini kapsar. İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır.
Madde 2- Türk Milli Eğitiminin genel amacı, Türk Milletinin bütün fertlerini,
1. Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan;insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;
2. Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip,insan haklarına saygılı,kişilik ve teşebbüse değer veren topluma karşı sorumluluk duyan;yapıcı,yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;
3. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;
Böylece, bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı seçkin bir ortağı yapmaktır.
Madde 10-Eğitim sistemimizin her derece ve her türü ile ilgili ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında ve her türlü eğitim faaliyetlerinde Atatürk inkılâp ve ilkeleri ve Anayasada ifadesini bulmuş olan Atatürk milliyetçiliği temel olarak alınır. Milli ahlak ve milli kültürün bozulup yozlaşmadan kendimize has şekli ile evrensel kültür içinde korunup geliştirilmesine ve öğretilmesine önem verilir.

Milli birlik ve bütünlüğün temel unsurlarından biri olarak Türk dilinin eğitiminin her kademesinde, özellikleri bozulmadan ve aşırılığa kaçılmadan öğretilmesine önem verilir; çağdaş eğitim ve bilim dili halinde zenginleşmesine çalışır ve bu maksatla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile işbirliği yapılarak Milli Eğitim Bakanlığınca gereken tedbirler alınır.
Madde 43- Öğretmenlik, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifa etmekle yükümlüdürler. Öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon ile sağlanır.
Yukarıda belirtilen nitelikleri kazanabilmeleri için hangi öğretim kademesinde olursa olsun, öğretmen adaylarının yüksek öğrenim görmelerinin sağlanması esastır. Bu öğrenim lisans öncesi, lisans ve lisansüstü seviyelerde yatay ve dikey geçişlerle de imkân verecek biçimde düzenlenir.

4- 1. Dönem Sene Başı Zümresinde Alınan Kararların Okunarak, İncelenmesi.
Zümre Başkanı ……………. Eğitim-Öğretim Dönemi Sene Başı Zümresinde alınan kararları Kurul’a okudu. Bu kararla şöyledir:
1- Eğitim ve öğretim yılının sonuna doğru sıcakların yoğunlaşması ve sınavlar dolayısıyla devamsızlıkların arttığı, yıllık planlar yapılırken bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiği kararlaştırıldı.
2- 5. ve 6. sınıflarda okutulacak olan seçmeli derslerin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan Seçmeli Dersleri Öğretim programlarının İncelenerek, ünitelendirilmiş Yıllık Planların Bu Öğretim Programlarına göre hazırlanması kararlaştırıldı..
3- Yıllık planlar yapılırken Atatürk İlke ve İnkılaplarının planlara yansıtılması konusunda titizlik gösterilmesi kararlaştırıldı.
4- Yıllık planlarda dersin genel, özel amaç ve ilkelerinin konulara ilgileri ölçüsünde yıllık planlara yerleştirilmesi kararlaştırıldı.
5 – Sınıfların müfredatına alınan konuların yıllık planlara tatiller, Öğrenme Alanları, Üniteleri ve Süreleri dikkate alınarak dengeli bir şekilde yerleştirilmesi kararlaştırıldı.
6- Dini günler aylar ve gecelere rastlayan zamanlarda müfredat konularının ders öğretmenleri tarafından ilgili zamanda işlenilebilmesi kararlaştırıldı.
7- Yazılı sınavların test tekniğinde yoruma dayalı ya da bilgi ölçer şekilde veya çok sorulu kısa cevaplı, karşılaştırmalı, boşluk doldurmalı olarak da hazırlanabilmesi, her iki kanaat döneminde 2. sınavların tüm sınıflarda ortak yapılması kararlaştırıldı.
8- Her kanaat döneminde yönetmelikte de ifade edildiği gibi en az 2 yazılı, 2 ders içi performans notu ve 1 adet de Performans görevi olmak üzere her öğrenciye 5 adet not verilmesi ( Proje görevi alanlar hariç ) kararlaştırıldı.
9- 4-5-6-7. Sınıflarda 1. Dönem 1. Yazılılarının Kasım 2. Hafta (11-15 Kasım 2013), İkinci Yazılarının Ocak 2. Hafta ( 6-10 Ocak 2014); 2. Dönem 1. Yazılının Nisan 1. Hafta (1-5 Nisan 2014),
2. Yazılının ise Mayıs 2. Hafta (12-16 Mayıs 214) tarihinde yapılması kararlaştırıldı.
8. Sınıflarda bu sene ilk defa uygulanacak olan Merkezi Sınava göre … Eğitim Öğretim Yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınavın .2014 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılması planlanmıştır.
8. Sınıflar birinci dönem ikinci sınavının 06-10 Ocak 2014 Haftasında, İkinci dönem ikinci sınavının ise 26-30 Mayıs Haftasında yapılması kararlaştırılmıştır.
10- Ders defteri olarak öğrencilerin tek ortalı 100 sayfa bir defter edinmeleri ve kitaplarıyla birlikte derslerde hazır bulunmalarının sağlanması, öğrencilerin not tutma alışkanlığı kazanmaları için çaba gösterilmesi kararlaştırıldı.
11- 02.05.2006 tarih ve 26156 Sayılı Resmi Gazete’de yapılan değişikliklere bağlı olarak, zümre öğretmenlerince Proje ve Performans ödevlerinin verilmesi kararlaştırıldı.
12- Diğer zümre ve branş öğretmenleri ile mutlaka işbirliği yapılmasına, dersin genel olarak değerlendirilmesi ve öğrencilerin derse daha aktif olarak katılmalarının sağlanması için gerektiğinde bir araya gelinmesine karar verildi.
Alınan kararlara titizlikle uyulduğunu ifade eden ders öğretmeni……………….………….., 1. Dönemde ders işlenişi bakımından herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade etti.
Kasım ayının son haftasında yapılan 8. Sınıflara yönelik TEOG Sınavında da öğrencilerin herhangi bir sıkıntı yaşamadığını ve konuların zamanında bitirildiğini ders öğretmeni………………………………… ifade etti.
Zümre Başkanı ……………………………………, zümre öğretmenlerinin, zümre kararlarını zaman zaman gözden geçirmesinin yararlı olacağını belirtti.

5- 2013–2014 Eğitim – Öğretim Yılı I. Döneminin Başarı Açısından Değerlendirilmesi.
1. döneminin genel bir değerlendirmesini yapan Ders Öğretmeni ……………….., genel olarak başarılı bir öğretim döneminin geçirildiğini ifade etti. Başarısız olan öğrencilerin ise okula devam konusunda sıkıntılı olan öğrenciler olduğunu ifade etti.
Zümre Başkanı …………….; öğretmen veli işbirliğinin çok önemli olduğunu velilerin okula çekilmesi ve işbirliği içinde olunması gerektiğini söyledi. Okul içindeki başarısız öğrencilerin kazanılması için bu öğrencilere okul içinde ve derslerde daha fazla söz hakkı, ödev ve sorumluluk verilerek onların başarıya teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.
Devamsız öğrencilerin ise aileleri ile görüşülmesi gerektiğini ve öğrencilerin okula devam etmeme nedenlerinin tesbit edilmesinin öğrenciyi kazanma yolunda büyük bir adım olacağını zümre başkanı ………………………………………………. İfade etti.
Ders Öğretmeni …………………………, 1.Dönem Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersinin sınıf başarı oranlarının aşağıdaki tablodaki gibi olduğunu belirtti.

Şube Mevcut Başarı(%) Şube Mevcut Başarı(%) Şube Mevcut Başarı(%)
5-A 5-B 5-C
6-A 6-B 6-C
7-A 7-B 7-C
8-A 8-B 8-C
6- II. Dönemde Başarıyı arttırmak için alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve Tespiti.
Zümre Başkanı …………; Öğrencilerimize ders çalışma tekniklerinin öğretilmesinin, aile ve okul işbirliğinin sağlanmasının, öğrenci-öğretmen-veli işbirliğinin kurulmasının, öğrencilerin kişisel sorunlarının tespit edilip çözüme kavuşturulmasının gereğine işaret etti.
Ders Öğretmeni …………………………., ikinci dönem için başarıyı artırıcı yöntem ve teknikler olarak aşağıdaki hususları belirtti ve bu konuda aşağıdaki kararlar alındı.
a) Ders içi çalışmalarda konu ile ilgili çeşitli kaynak kitap, test, dergi, resim ve fotoğraf gibi materyallerin sınıfa getirilmesi ve bilgisayar ile projeksiyondan yararlanmasına ağırlık verilmesi
b) Öğrenciler için dersi daha ilginç hale getirecek somut ve anlamalarını kolaylaştıracak teknikler kullanılması;
c) Öğrencilerin derse ön hazırlıklı gelmesi için görev verilmesi ve bu görevlerin kontrol edilmesi
d) Öğrenci velileriyle işbirliği sağlanması
e) Derse tüm öğrencilerin katılımının sağlanması için özel çaba harcanması
f) Okuldaki diğer zümre öğretmenleriyle işbirliğinin sağlanması
g) Tüm sınıflarda, özellikle de 6, 7 ve 8.sınıflarda, temel dini bilgilerin ve işlenen konuyla ilgili geçmiş yıllara ya da dönemlere ait bilgilerin, yeri geldikçe hatırlatılmasına ve tekrar edilmesine, sınıf genelinin yetersiz olduğu konular için ekstra etkinlikler ve görevlendirmeler yapılmasına karar verildi.

7- Seçmeli Dersler ile ilgili görülen aksaklıkların değerlendirilmesi
Ders Öğretmeni ……………………………….. bu konuda söz alarak şöyle söyledi:
Bu sene itibari ile okulumuzda okutulan seçmeli dersler; Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleridir.
Bu dersler öğrenci velileri tarafından haftada 2 şer saat olarak seçilmiştir.
İlk dönem itibari ile bu dersler genel olarak verimli bir şekilde geçmiş, öğrenciler derslere karşı büyük ilgi göstermişlerdir.
Ders Öğretmeni ……………………………….. bu konuda söz alarak şöyle söyledi:
İlk dönem itibari ile bu dersler genel olarak verimli bir şekilde geçmiş, öğrenciler derslere karşı büyük ilgi göstermişlerdir.
Ancak bazı sıkıntılarında yaşandığı gözden kaçmamıştır. Bu sıkıntıların neler olduğu ise kısaca şu şekilde özetlenebilir:
1- Seçmeli ders kitaplarının eğitim-öğretim yılının başına yetiştirilememesi en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmıştır. Öğretmenler kendilerinin hazırladıkları veya sosyal medyadan, internetten buldukları dökümanlarla bu açığı gidermeye çalışmışlardır. Bu da istenilen düzeyde olmamıştır.
2- Öğretmenlere yönelik kılavuz kitapların olmaması da dersin etkili anlatılmasını engellemiştir.
3- Seçmeli derslerin zamanı da okullarda sıkıntı olmuştur. Genellikle seçmeli dersler Çarşamba günü öğleden sonraları yapılmış veya taşımalı eğitim görülen okullarda öğle araları ders işlenmiştir.
4- Devamsızlıktan kalma gibi bir şey olmadığı için zaten geç saate konan derse 5-10 öğrencinin gelmediği gözlemlenmiştir.
5- Seçmeli derslerde not olayının olmaması bazı öğrencilerin derse kaşı gereken ilgiyi göstermemelerine sebeb olmuştur.
6- Sınıfların aşırı kalabalık olmasından dolayı öğrencilerle istenildiği gibi ilgilenememe
7- Okullarda projeksiyon akıllı tahta gibi imkanların sınırlı olması sebebiyle dersten istenilen verimin istenen düzeye ulaşamaması.

8- Ünitelendirilmiş Yıllık Plan ve Günlük Planların Kullanımı.
Zümre Başkanı …………..; Ünitelendirilmiş Yıllık Planlar ile sınıf defterleri arasında birlik sağlanmasının gerekli olduğunu vurguladı.
Ders öğretmeni ……………………………………. ise I. Dönem itibari ile Ünitelendirilmiş Yıllık Plana aynen riayet edildiğini, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.
Ayrıca 4-5-6-7 ve 8. sınıflarda günlük plan yerine öğretmen kılavuz kitaplarının kullanıldığını belirtti.
8. Sınıflar için ise Talim ve Terbiye kurulu Tarafından yayınlanan TEOG Sınavına yönelik yıllık planın kullanıldığını ders öğretmeni …………………………………………….. belirtti.

9- II. Dönem de yapılacak olan sınavlarda sorulacak olan soruların nitelikleri, adetleri ve zamanlarının tesbiti.
Yazılı sınavların yapılması, ölçme ve değerlendirme ile ilgili esaslar zümre başkanınca İlköğretim kurumları yönetmenliğinden okunarak açıklandı.
Yazılı sınavların çoktan seçmeli test tekniğinde sorulabileceği; aynı zamanda yoruma dayalı ya da bilgi ölçer şekilde veya çok sorulu kısa cevaplı, karşılaştırmalı, boşluk doldurmalı olarak da hazırlanabileceği kararlaştırıldı.
Ayrıca soruların konulara göre dağılımı yapılırken ağırlığın bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan olmak kaydıyla geriye doğru azalan bir oranda ve dönem başından beri işlenen konulardan seçilmesi kararlaştırıldı.
Buna göre II. kanaat döneminde yönetmelikte de ifade edildiği gibi en az 2 yazılı, 2 ders içi performans notu ve 1 adet de Performans Görevi olmak üzere her öğrenciye 5 adet not verilmesi ( Proje Ödevi alanlar hariç ) kararlaştırılmıştır.

Yazılı Sınav Zamanları (4-5-6-7. Sınıflar İçin)
Yazılı 2. DÖNEM
1.Yazılı Nisan 1. Hafta 31 Mart – 4 Nisan 2014
2.Yazılı Mayıs 2. Hafta 12 – 16 Mayıs 2014

8. Sınıflarda uygulanacak olan Merkezi Sınava göre 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılacağı açıklanmıştır.
8. Sınıflar ikinci dönem ikinci sınavının ise 26-30 Mayıs Haftasında yapılması kararlaştırılmıştır.

10- Proje ve Performans Ödevlerin Konuları ve Verilme Takvimlerinin Belirlenmesi:

02.05.2006 tarih ve 26156 Sayılı Resmi Gazete’de yapılan değişikliklere bağlı olarak, zümre öğretmenlerince Proje ve Performans ödevlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Bu değişiklikler şöyle ifade edilmiştir:
Proje: Öğrencilerin grup halinde veya bireysel olarak istedikleri bir alan veya konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda bulunmaları amacıyla ders öğretmeni rehberliğinde yapacakları çalışmaları ifade eder.
Performans Görevi: Programda öngörülen eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, yaratıcılığını kullanma, araştırma yapma gibi öğrencinin bilişsel, duyuşsal, psikomotor alandaki becerilerini kullanmasını, geliştirmesini ve bir ürün ortaya koymasını gerektiren çalışmaları ifade eder.
Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde en az bir proje; her yarıyılda derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde en az bir performans görevi hazırlar.
Projeler ve performans görevleri, öğretmence belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Öğretmenler, değerlendirme ölçütlerini belirlerken, öğrencilerin görüşlerinden de yararlanabilir. Öğrencilere performans ödevi ve proje verilirken kullanılacak değerlendirme ölçütleri önceden verilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını teslim ederler. Projeler teslim edildikleri yarıyılda değerlendirilir.
Öğretmenler; sınavların yapıldığı, projelerin teslim edildiği ve performans görevinin verilen süre içerisinde tamamlandığı tarihten başlayarak en geç on iş günü içinde sonuçları öğrencilere bildirir. Yazılı sınav kâğıtları, incelenmek üzere öğrencilere dağıtılır ve varsa yapılan ortak hatalar sınıfta açıklandıktan sonra geri alınarak bir öğretim yılı saklanır. Verilen puanlar, e-okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Proje ve performans görevleri, öğretmence değerlendirildikten sonra öğrenciye iade edilir ve öğrenci tarafından ders yılı sonuna kadar saklanır.
Öğrencilerin hazırladıkları proje ve performans görevlerinin değerlendirilmesinde kullanılan dereceli puanlama ölçekleri de bir yıl saklanır.
Uygun görülen projeler, öğrencileri proje yapmaya özendirmek amacıyla sınıf veya okulun uygun yerinde sergilenebilir.
Buna göre 2. Kanaat Döneminde öğrencilere en az 1 Performans Görevi verilmesi;
1. Dönemden Proje Görevi alan öğrencilerin de projelerini en geç 09 Mayıs 2014 Cuma günü teslim etmesi kararlaştırıldı.

SIRA NO ADI SOYADI 5. SINIF PROJE VE PERFORMANS GÖREVLERİ
1 ‘’İslam Dininin Temel Kaynağı: Kuran’’ konulu bir pano çalışması yapınız.
2 Kuran’ı Kerim mealinden Allah’ın öğüt, emir ve yasaklarını konu alan ayetleri bularak bir kavram haritası hazırlayınız
3 Kuran’ı Kerim mealinden, Allahın insanlara iyi ve güzel davranışları öğütlediği ayetleri bularak ve ilgili resimlerle destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız
4 Kuran’ı Kerim mealinden, Allahın insanların kötü davranışlardan sakınmalarını emrettiği ayetleri bularak ve ilgili resimlerle destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız
5 ‘’Kur’an’ın Açıklayıcılığı ve yol göstericiliği’’ konusunu ilgili ayetlerle açıklayan bir pano hazırlayınız.
6 Kur’an’da insanın insanla ilişkisinin nasıl olmasını anlatan ayetleri ilgili resimlerle destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız
7 Kur’an’da insan-Allah ilişkisini anlatan ayetleri, ilgili resimlerle destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız
8 Kuran’da insanın Evrenle ilişkisini anlatan ayetleri, ilgili resimlerle destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız
9 Kur’an’da Allah-Evre n ilişkisini anlatan ayetleri, resimlerle destekleyerek bir pano çalışması hazırlayınız
10 Hz İbrahim’in Allah’ı arayışını anlatan olayları içeren bir dergi çalışması hazırlayınız .
11 Fil Suresi ve anlamını içeren bir pano çalışması hazırlayınız
12 İslam dininin paylaşmaya verdiği önemi anlatan bir pano çalışması hazırlayınız
13 Dini Bayramlarımızı ve Kandil gecelerimizi tanıtan bir dergi çalışması hazırlayınız.
14 Milli Bayramlarımızı sorularla tanıtan bir pano çalışması hazırlayınız
15 Cuma Gününün önemini anlatan ayet ve hadislerin yer aldığı bir pano çalışması hazırlayınız
16 Ramazan ayı ve önemini anlatan bir çalışma kağıdı hazırlayınız
17 Ramazan ayıyla ilgili kavramların yer aldığı bir çalışma hazırlayınız
18 Ramazan konulu bir dergi çalışması hazırlayınız
19 Nevruz ve Hıdrellez hakkında bilgilerin olduğu kavram haritaları hazırlayınız.
20 Tahiyyat duası ve anlamını içeren renkli kartonlar kullanarak bir pano çalışması hazırlayınız
21 ‘’Sevinç ve üzüntülerimizi paylaşalım’’ünitesi kapsamında 20 soruluk bir bilgi yarışması hazırlayınız.
22 ‘’Üzüntülerimizi Paylaşalım ‘’konulu, (Hastaları ziyaret ederiz, Geçmişlerimizi anarız, Zor durumda olanlara yardım ederiz başlıklarının yer aldığı ) bir dergi çalışması hazırlayınız
23 ‘’Engellilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları’’ konulu bir çalışma hazırlayınız
24 ‘’İslam’da Engelliler ve Hakları’’konulu bir araştırma yaparak bulduğunuz bilgilerin yer aldığı bir pano hazırlayınız
25 ‘’İslam’da şehitlik ve Gazilik’’konulu bir dergi hazırlayınız
26 Kur’an dan ve Hz Muhammed’in sözlerinden dua örneklerini araştırarak yazınız
27 Dinimize göre komşu hakkı ve akraba ziyaretinin önemini açıklayınız
28 Dinimize göre israf (savurganlık) nedir zararlarını açıklayınız
29 Kuran’da adı geçen peygamber kıssalarından 1 tanesini araştırarak yazınız
30 Kandil geceleri hangileridir? Ne zaman kutlanır, dinimizdeki yer ve önemlerini açıklayınız
31 Dinimize göre şehitlik ve gaziliği açıklayınız
32 Sabır ne demektir? Sabır konusunda Kuran’ın ve peygamberimizin öğütlerinden örnekler vererek açıklayınız.
33 Hz. İbrahim Kıssasını araştırarak, bu kıssanın bizlere ne gibi bir mesaj vermek istediğini açıklayınız.
34 Kur’an da geçen peygamber kıssalarından bir tanesini araştırarak yazınız.

 
SIRA NO ADI SOYADI 6. SINIF PROJE VE PERFORMANS GÖREVLERİ
1 Peygamber mescidinin işlevleri konulu kavram haritaları hazırlayınız.
2 Veda Hutbesindeki mesajları konu alan ve ilgili resimlerle desteklenen bir pano çalışması hazırlayınız.
3 ‘’Son Peygamber Hz Muhammed (sav)’’ünitesi kapsamında 20 sorudan oluşan bir bilgi yarışması hazırlayınız.
4 ‘’Nasr Suresi ve Anlamı’’ konulu ,renkli kartonlar üzerine bir çalışma hazırlayınız
5 K.Kerim’in belli başlı konularından İNANÇ ile ilgili ayetleri konu alan,renkli kartonlar üzerine hazırlayacağınız bir pano hazırlayınız
6 K.Kerim’in belli başlı konularından İBADET ile ilgili ayetleri konu alan,renkli kartonlar üzerine hazırlayacağınız bir pano hazırlayınız
7 K.Kerim’in belli başlı konularından AHLAK ile ilgili ayetleri konu alan,renkli kartonlar üzerine hazırlayacağınız bir pano hazırlayınız
8 K.Kerim’in belli başlı konularından KISSALAR ile ilgili ayetleri konu alan bir dergi hazırlayınız
9 ‘’Sabır Örrneği :Hz Eyüp’’ konusundaki ayetleri Kur’an mealinden bularak onun başından çeçen olayları sıralayacağınız bir pano çaılşması hazırlayınız
10 ‘’Kureyş Suresi ve Anlamı’’ konulu ,renkli kartonlar üzerine bir çalışma hazırlayınız
11 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘’Yalan Söylemek ve Hile Yapmak ‘’ konularındaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
12 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘Gıybet ve iftira ‘’ konularındaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
13 Gıybet ve İftiranın kişi ve topluma zararlarını anlatan bir drama hazırlayınız
14 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘’Hırsızlık ‘’ konusundaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
15 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘’Haset Etmek ‘’ konusundaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
16 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘’Alay Etmek ‘’ konusundaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
17 Alay etmenin kişi ve topluma zararlarını anlatan bir drama hazırlayınız
18 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘’Büyüklenmek ‘’ konusundaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
19 İslam’ın yasakladığı davranışlardan ‘’Kötü Zan ‘’ konusundaki ayet ve hadisleri konu alan bir pano hazırlayınız
20 Kötü Zannın kişi ve topluma zararlarını anlatan bir drama hazırlayınız
21 İslam’da Anne-Baba Hakkını anlatan ayet ve hadislerin olduğu bir pano hazırlayınız
22 Kötü Davranışların kişi ve topluma zararlarını uygun resimlerle anlatacağınız bir dergi çalışması hazırlayınız
23 ’Felak Suresi ve Anlamı’’ konulu ,renkli kartonlar üzerine bir çalışma hazırlayınız
24 İslam’ın yasakladığı kötü davranışlar konulu ,20 sorudan oluşan bir bilgi yarışması hazırlayınız
25 İslam’ın yasakladığı kötü davranışlar konulu bir bulmaca hazırlayınız
26 Türkler arasında İslamiyet’in yayılmasında etkili olan şahsiyetleri tanıtan renkli kartonlar üzerine ‘Ben Kimim’’ bilgi kartları hazırlayınız(Ebu Hanife,Maturidi,Ali er-Rıza,Ahmet Yesevi,Ahi Evran,Hacı Bektaş Veli,Mevlana ,Yunus Emre)
27 Türklerin İslam medeniyetine katkılarını anlatan bir pano çalışması hazırlayınız
28 Bilime katkı yapmış Türk Bilginlerini tanıtan bir dergi yapınız(
29 Kur’an-ı Kerimde Ahlak ile ilgili geçen ayeti kerimelerden 10 tanesini araştırınız.
30 Eyyüp Peygamber Kıssasını araştırarak, bu kıssanın bizlere verdiği temel mesajın ne olduğu konusunda görüşlerinizi belirtiniz.
31 Peygamberimizin Ehl-i Beyti ( Ailesi) Hakkında Bilgi Veriniz.
32 Ayeti Kerime ve Hadisi şeriflerle Ana-Baba hakkını araştırınız
33 Gıybet Ve İftira kavramlarını açıklayarak bu kavramlarla ilgili ayet ve hadisleri bulunuz.
34 İmam Azam Ebu Hanife’nin Hayatını Araştırınız.
35 Veda Hutbesindeki temel prensipler nelerdir? Araştırınız.
36 Su-i Zan (Kötü Zan) Ne Demektir? Araştırarak sınıfta arkadaşlarınıza anlatınız.
37 Hac-ı Bektaş-ı Veli’nin hayatını araştırınız.
SIRA NO ADI SOYADI 7. SINIF PROJE VE PERFORMANS GÖREVLERİ
1 Din anlayışındaki yorum farklılıklarının sebeplerini anlatan kavram haritaları hazırlayınız
2 ‘’İslam Düşüncesinde Yorum Biçimleri’’konulu bir dergi hazırlayınız
3 İslam düşüncesinde Fıkhı Yorumları anlatan bir pano çalışması hazırlayınız
4 İslam düşüncesinde Tasavvufi Yorumları anlatan bir pano çalışması hazırlayınız
5 Alevilik –Bektaşilikteki kavramlar konulu bir pano hazırlayınız
6 Din anlayışındaki Farklılıkların Zenginlik olduğunu anlatan bir çalışma yapınız
7 Dinde Zorlama olmadığını ifade eden ayetlerden oluşan bir pano hazırlayınız
8 İslam’da övülen ahlaki tutum ve davranışları içren bir dergiyi ayet hadis ve resimlerle destekleyerek hazırlayınız
9 Doğruluk ve dürüstlük konulu ayet ve hadislerden oluşan bir pano hazırlayınız
10 Başkalarına maddi yardımda bulunmak konulu bir pano hazırlayınız
11 Emaneti Korumak konulu bir pano hazırlayınız
12 Adaletli olmakla ilgili ayet ve hadislerin olduğu bir pano çalışması hazırlayınız
13 Hoşgörü ve bağışlanmayla ilgili ayet ve hadislerin olduğu bir pano çalışması hazırlayınız
14 Alçakgönüllülükle ilgili ayet ve hadislerin olduğu bir pano çalışması hazırlayınız
15 Hoşgörü ve bağışlanmayla ilgili ayet ve hadislerin olduğu bir pano çalışması hazırlayınız
16 Görgülü olmakla ilgili ayet ve hadislerin olduğu bir pano çalışması hazırlayınız
17 Savurganlıktan kaçınmak konulu ilgili ayet ve hadislerin ve ilgili resimlerin olduğu bir pano çalışması hazırlayınız
18 Dilimizdeki dini motifleri konu alan kavram haritası hazırlayınız
19 Örf ve Adetlerimizdeki dini motifleri konu alan bir pano hazırlayınız
20 Musikimizdeki dini motifleri konu alan bir pano hazırlayınız
21 Musikimizdeki dini motiflerden ilahi konusunda bir araştırma yapınız ve beğendiğiniz bir ilahiyi sınıfta arkadaşlarınıza söyleyiniz
22 Mimarimizdeki Dini Motifleri ilgili resimlerle göstereceğiniz bir pano çalışması hazırlayınız
23 İslam Düşüncesinde ki Tasavvufi Yorum Biçimleri Hangileridir? Alevilik-Bektaşilik Hakkında Bilgi Veriniz.
24 İslam Düşüncesinde ki yorum biçimlerinden İnançla (İtikadi) ilgili yorumlar hakkında bilgi veriniz.
25 İslam Düşüncesinde ki yorum biçimlerinden Ameli (Fıkhi) yorumlar hakkında bilgi veriniz.
26 Doğruluk ve doğru sözlülük konusunda Peygamberimizin hadislerinden örnekler vererek, sosyal yaşam bakımından önemini açıklayınız.
27 İnfak ne demektir? Kur’an dan Ayetlerle örneklendiriniz.
28 Cem ve Cemevi hakkında bilgi toplayınız.
29 Mevlevilik hakkında bilgi toplayınız.
30 Cem ve Cemevi hakkında bilgi toplayınız.
31 “İsraf” hakkındaki ayet ve hadisleri bulunuz.

 

SIRA NO ADI SOYADI 8. SINIF PROJE VE PERFORMANS GÖREVLERİ
1 Ku’an’ın aklımızı kullanmamızı istediği ayetleri Kur’an Mealinden bularak ,renkli kalemlerle yazacağınız bir pano oluşturunuz 
2 ‘Kur’an Doğru Bilgiye Önem Verir’’konusundaki ayetleri mealden tespit ederek bir pano hazırlayınız
3 Kur’anda Bilgi Edinme Yolları’’ konulu bir pano hazırlayınız
4 Taassubun nedenleri ve topluma zararları konusunda bir drama hazırlayınız
5 Hz Yusuf kıssasında geçen olayları başlıklar altında toplayarak çıkarılabilecek mesajlar konulu bir çalışma yapınız
6 Alkol kullanmanın dinde yasaklığını ,kişi ve topluma zararlarını ayet ,hadis ve resimlerle destekleyerek bir duvar gazetesi hazırlayınız
7 Alkol kullanmanın kişi ve topluma zararlarını anlatan bir drama çalışması yapınız
8 Uyuşturucunun kişi ve topluma zararları konulu, dergi ve gazete haberlerinden oluşan bir pano hazırlayınız
9 Kumar oynamanın kişi ve topluma zararlarını anlatan bir drama çalışması hazırlayınız
10 ‘’Kötü Alışkanlıklar Nasıl başlar ‘’konulu bir araştırma yaparak bir pano hazırlayınız
11 ‘’Kötü Alışkanlıklar Nasıl başlar ‘’konulu bir drama çalışması hazırlayınız
12 ‘’Kul Hakkı’’ konusunda kapsamlı bir çalışma yapınız ,bu çalışmanızı ayet ,hadis ,dergi gazete haberleriyle destekleyerek bir pano hazırlayınız
13 ‘’Din duygusunun Evrenselliği’’konusunda bir araştırma yapınız
14 Günümüzde Yaşayan Dinlerden Hinduizm ve Budizm genel hatlarıyla tanıtan bir pano hazırlayınız
15 Günümüzde Yaşayan Dinlerden Yahudilik konulu bir pano hazırlayınız
16 Günümüzde Yaşayan Dinlerden Hristiyanlığı anlatan bir pano hazırlayınız
17 Bir Müslüman olarak kendi dininiz İslamı anlatan tanıtan bir dergi hazırlayınız
18 Dinlerin ve islamın genel öğütleri konulu bir dergi çalışması hazırlayınız.
19 Sevgi ve Merhamet Örneği Olan Hz. Yusuf’un hayatını araştırınız.
20 İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar hangileridir? Ayet ve hadislerle açıklayınız.
21 İlahi Dinler (Semavi Dinler) hangileridir? Her dini temel özellikleriyle kısaca açıklayınız.
22 Karma İnancı ve Reenkarnasyon hakkında araştırma yapınız.
23 Hristiyanlıktaki Tanrı İnanışı Hakkında Bilgi Veriniz.
24 İncil Ve Tevratı araştırarak bilgi veriniz.
25 Sevgi ve Merhamet Örneği Olan Hz. Yusuf’un hayatını araştırınız.
26 İçki ve Sigaranın zararlarını anlatan resimler bulunarak sınıfta sergilenmesi.
27 Hinduizm ve Budizmin temel öğretileri nelerdir? Araştırınız.
28 Tevrat ve İncil Hakkında Bilgi Toplayınız.
29 Dinlerin evrensel Öğütleri nelerdir? Araştırınız.
30 İçki ve Sigaranın zararlarını anlatan resimler bulunarak sınıfta sergilenmesi.

 

 

 

 

Proje ve performans görevleri, aşağıdaki değerlendirme ölçeğine göre değerlendirilecektir.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
Araştırma Planlama ve
Görüş alma İçerik Düzenleme Çalışma
Alışkanlığı Raporlaştırma
Sıra No Öğrencinin Geliştirilmeli (1) İyi (2) Mükemmel (3) Geliştirilmeli (1) İyi (2) Mükemmel (3) Geliştirilmeli (1) İyi (2) Mükemmel (3) Geliştirilmeli (1) İyi (2) Mükemmel (3) Geliştirilmeli (1) İyi (2) Mükemmel (3) Toplam Puan
No Adı Soyadı Konusu

PERFORMANS /PROJE GÖREVİ DERECELİ PUANLAMA ANAHTARI (ÖRNEK)

11- Derslerin işlenişinde uygulanacak yöntem ve teknikler, teknolojik araç – gereçlerden faydalanma konusunda karar alınması

Bu konuda söz alan ders öğretmeni ………………, İlköğretim kurumlarında uygulanan yönetmenlikte belirtilen esaslara uygun olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğretmenin yanında eğitimin de gerekli olduğunu, buna gayret gösterilmesini istedi.
Konular işlenirken öğrenciyi araştırma ve düşünmeye teşvik etmenin ve daima onların sorunlarına eğilmenin ve çözüm bulucu yöntemlerin uygulanmasının gerektiği, öğrenci merkezli yöntem ve tekniklerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde kullanılmasının çağdaş eğitim anlayışına uygun olacağını ifade etti.
Öğrencilerin defter ve kitaplarıyla birlikte derslerde hazır bulunmalarının sağlanması, öğrencilerin not tutma alışkanlığı kazanmaları için çaba gösterilmesi, konuların özelliğine göre slayt, CD, harita ve fotoğraflardan yararlanılması, uygun olan ünitelerde öğrencilerin zekâ türlerine göre maket ve canlandırma, şiir ve resim ile anlatma projelerine yer verilmesi, hikâye ve diğer materyallerle konuların zenginleştirilmesi, konu başında hazırlık çalışmaları, konu sonunda da değerlendirme çalışmalarının yapılmasına karar verildi.
Diğer Zümre Öğretmenleri İle İşbirliğinin Tesbit Edilmesi.
Diğer zümre ve branş öğretmenleri ile (aşağıda belirtilen konularda) mutlaka işbirliği yapılmasına, dersin genel olarak değerlendirilmesi ve öğrencilerin derse daha aktif olarak katılmalarının sağlanması için gerektiğinde bir araya gelinmesine karar verildi.

Sosyal bilgiler öğretmeni ile Atatürk ve Laiklik konularında
Fen Bilgisi öğretmeni ile Temizlik ve evrenin yasaları konularında
Türkçe öğretmeni ile Türkçeyi kullanma ve yazma konularında
Müzik öğretmeni ile Musikimizdeki ve kültürümüzdeki dini motifler
Görsel sanatlar öğretmeni ile Mimarimizdeki dini motifler

12- Atatürkçülük Konularına Derslerde Yer Verilmesi.
Bu konuda söz alan ders öğretmeni ………………………………., Talim ve Terbiye Kurulu’nun 30.12.2010 tarih ve 328 sayılı kararı ile kabul edilen yeni İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi (4-5-6-7-8.sınıflar) Öğretim Programında Atatürkçülük ile ilgili konuların sınıflar ve üniteler bazında gösterildiğini yıllık planlar yapılırken bu konuların sınıflar ve üniteler bazında planlara yerleştirilmesinin uygun olacağını ifade etti.

14- Dilek ve Temenniler:
Dilek ve temenniler konusunda söz alan olmadığından zümre başkanı …………………………………… toplantının ve 2. Kanaat döneminin eğitim camiamız açısından sağlıklı ve başarılı geçmesi dilekleriyle toplantıyı kapattı.
Zümre öğretmenleri…………………………………….de yukarıdaki görüş ve ifadeleri karar ve imza altına almıştır.
Din Kültürü ve Ahlak Bil. Öğrt . Din Kültürü ve Ahlak Bil. Öğrt .

 

 
İSMET ÖZTOP ORTAOKULU
2013 – 2014 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ II. DÖNEM (ÖĞRETİM YILI ORTASI)
ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI KARARLARI
1- Zümre öğretmenlerinin, zümre kararlarını zaman zaman gözden geçirmesi kararlaştırıldı.
2- Talim ve Terbiye Kurulu’nun 30.12.2010 Tarih ve 328 Sayılı Kararı İle Kabul Edilen Yeni İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi (4-5-6-7-8.sınıflar) Öğretim Programına uygun olarak hazırlanan yıllık planın 1.Dönem işleyişinde herhangi bir sıkıntı olmadığı, 2.Dönem de aynı planın uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.
3- Dersler işlenirken Atatürk İlke ve İnkılaplarının planlara yansıtılması konusunda titizlik gösterilmesi kararlaştırıldı.
4- Okul içindeki başarısız öğrencilerin kazanılması için bu öğrencilere okul içinde ve derslerde daha fazla söz hakkı, ödev ve sorumluluk verilerek onların başarıya teşvik edilmesi karalaştırıldı. .
5- Ders içi çalışmalarda konu ile ilgili çeşitli kaynak kitap, dergi, resim ve fotoğraf gibi materyallerin sınıfa getirilmesi ve bilgisayar ile projeksiyondan yararlanmasına ağırlık verilmesi; Öğrenciler için dersi daha ilginç hale getirecek somut ve anlamalarını kolaylaştıracak teknikler kullanılması kararlaştırıldı.
6- Tüm sınıflarda, özellikle de 6, 7 ve 8.sınıflarda, temel dini bilgilerin ve işlenen konuyla ilgili geçmiş yıllara ya da dönemlere ait bilgilerin, yeri geldikçe hatırlatılmasına ve tekrar edilmesine, sınıf genelinin yetersiz olduğu konular için ekstra etkinlikler ve görevlendirmeler yapılmasına karar verildi.
7- Dini günler aylar ve gecelere rastlayan zamanlarda müfredat konularının ders öğretmenleri tarafından ilgili zamanda işlenilebilmesi karalaştırıldı.
8- Yazılı sınavların test tekniğinde yoruma dayalı ya da bilgi ölçer şekil de veya çok sorulu kısa cevaplı, karşılaştırmalı, boşluk doldurmalı olarak da hazırlanabilmesi kararlaştırıldı.
9- Ünitelendirilmiş Yıllık Planlar ile sınıf defterleri arasında birlik sağlanması kararlaştırıldı.
10- 2. Kanaat döneminde yönetmelikte de ifade edildiği gibi en az 2 yazılı, 2 ders içi performans notu ve 1 adet de Performans Görevi olmak üzere her öğrenciye 5 adet not verilmesi ( Proje Ödevi alanlar hariç ) kararlaştırıldı.
11- İkinci Dönem Yazılarının; 4-5-6-7. Sınıflarda 1. Yazılının Nisan 1. Hafta (31 Mart- 4 Nisan 2014.), 2. Yazılının ise Mayıs 2. Hafta (12-16 Mayıs 2014) tarihinde yapılması kararlaştırıldı.
8. Sınıflarda bu sene ilk defa uygulanacak olan Merkezi Sınava göre 20..-20.. Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılacağı açıklanmıştır. 8. Sınıflar ikinci dönem ikinci sınavının ise 26-30 Mayıs Haftasında yapılması kararlaştırılmıştır.
12- 02.05.2006 tarih ve 26156 Sayılı Resmi Gazete’de yapılan değişikliklere bağlı olarak 2. Kanaat Döneminde öğrencilere en az 1 Performans Görevi verilmesi; 1. Dönemden Proje Görevi alan öğrencilerin de projelerini en geç 09 Mayıs 20.. günü teslim etmesi kararlaştırıldı.
13- Diğer zümre ve branş öğretmenleri ile mutlaka işbirliği yapılmasına, dersin genel olarak değerlendirilmesi ve öğrencilerin derse daha aktif olarak katılmalarının sağlanması için gerektiğinde bir araya gelinmesine karar verildi.

Din Kültürü ve Ahlak Bil. Öğrt . Din Kültürü ve Ahlak Bil. Öğrt .

www.sorubak.com

UYGUNDUR
12 / 02 / 20..

………………………………………
Okul Müdürü

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.