cumhuriyet bayramı öğretmen konuşma metni 2014-2015

Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili öğrenciler ve siz Değerli Misafirler;

Bugün burada Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutlamak için bulunmaktayız. Atatürk’ün de belirttiği gibi siz gençler cumhuriyeti hep bir adım ileri götürmeye çalışan umut çiçeklerisiniz. Bu yolda attığınız her adım, bu özgürlük yoluna baş koymuş bütün atalarınızı bilakis şehitlerimizi mutlu edecek, bir nebze olsun onlara huzuru verecektir.

Yıllarca devam eden savaşlar sonucu Atatürk, kurmayları ve bu ülke için canını esirgemeyen analarımız, babalarımız bizlere bu toprağı emanet etmişlerdir. Bu mirası bırakmakla kalmayıp cumhuriyet ve demokrasi kelimelerine anlam yükleyip bizlerin de geliştirip devam ettirmesi için miras bırakmışlardır. Biz öğretmenler elimizden geldiğince bu yolda sizlere ışık olmaya çalışırken siz gençlerin de bunca savaşın ve arkasından bırakılan mirasların maneviyatını kavrayıp ülkenin geleceğinde önemli roller oynamanız gerekmektedir. Oynayacağınız bu önemli roller cumhuriyet için, ülke için atacağınız en küçük adımı bile kapsamaktadır. Unutmayın ki büyük başarılara ulaşmak için küçücük basamakları sabırla tırmanmak gerekir. Ve milletçe muasır medeniyetler seviyesinde ilim ve irfanın sarsılmaz köleleri olmak için de bu küçücük basamakları hep beraber tırmanmak gerekir.

Birçok milletin gıpta ile baktığı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bizlere cumhuriyet kelimesinin fikriyatını önemle aşılamaya çalışmış ve bunu milletçe korumamızı bizlerden beklemiştir. Bu yolda özellikle siz gençlere büyük işler düşmektedir. En nihayetinde Atatürk bunu sizlere muhteşem bir sözle aktarmıştır: “Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

www.sorubak.com

Turan TÜRKMEN

Türkçe Öğretmeni

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.