Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni 29 Ekim 2014

ÖLÜMSÜZ  CUMHURİYET  

Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Üzerine titrediğimiz, Vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz  Türkiye Cumhuriyeti…Bizim Cumhuriyetimizin 91. Yılı  kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının sarsılmaz bir vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyeti, aynı ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru ilerlemektedir.

cumhuriyet-resimleri-1Çağlara medeniyet mührünü vuran büyük milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek, Milletçe el ele vererek neler başarabileceğimize; tarih defalarca şahit olmuştur.

Türk  Kurtuluş Savaş’ı imkansızı başaran, olağanüstü çabaya dayanan bir milleti tek yürek haline getiren bir inanaç savaşı olmuştur.
Bugün bizler, Cumhuriyetin 100.yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak bize miras bırakılan o şanlı tarihi ve o kutsal istiklal ruhunu heyecanla, sadakatle bağrımıza basıyoruz.

Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca  birlik, beraberlik ve esenlikle yürüme umudumuzu bir kere daha tazeliyoruz.

 

“Onun kutsal sevgisi taşıyor içimizden,

Gökler dolusu selam ölmez Ata’ya bizden”

“Ey ölümsüz Atatürk!Şerefisin milletin

“Bekçisiyiz tek kalsak inan Cumhuriyet’in”

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.