Bir hafta önce okula başlayacak olan okulların listesi

meb

1 hafta önce başlayacak liseleri, bir hafta erken başlayacak okul adları, hangi liseler bir hafta önce başlıyor

9. SINIF GEÇİŞ UYUM PROGRAMI NEDİR?

Bu program, herhangi bir okuldan ya da sınıftan diğerine geçişi kolaylaştırmak için tasarlanan etkinlikler ve uygulamalardan oluşan bir programdır. Diğer bir değişle öğrencilerin uyumunu kolaylaştırarak geçişin getirdiği sorunları en aza indirmeye çalışan programdır. Araştırmalar, özellikle 9. Sınıfa geçişin önemli olduğunu vurgulamıştır.

9. SINIF GEÇİŞ UYUM PROGRAMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve UNICEF tarafından, 2013 yılında yapılan “Ortaöğretimde Sınıf Tekrarı ve Okul Terk Sebepleri” isimli araştırmada sınıf tekrarı yapan öğrencilerin %74’ü 9. Sınıf öğrencileri olduğu; 9. Sınıfta okulu terk edenlerin oranının %28 gibi büyük bir rakam olduğu görülmüştü. Sınıf tekrarının nedenleri incelendiğinde, öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarının olmaması, okulda ilgi duyacağı etkinliklerin olmaması, öğretmen ve yönetici ile ilişkilerde sorun yaşanması, okula uyum sağlayamaması, kendini okulda güvensiz hissetmesi ve okul kurallarını bilememe gibi ana başlıkların ön planda olduğu belirlenmiştir.

Özellikle 9. Sınıf döneminde akademik başarısızlık ve okulu terk etme gibi sorunların yoğunlukla yaşandığı, öğrencilerin akademik başarılarının arttırılmasında ve okula bağlılıklarının geliştirilmesinde okula uyum sağlama sürecinin önemli olduğu görülmektedir. UNICEF ve MEB arasında imzalanan 2013 yıllık çalışma planında ortaöğretim çağındaki çocuklar için bir uyum programı geliştirilmesi ve ortaöğretim öğretmenlerine yönelik gerekli eğitimlerin verilmesi planlanmıştır.

1 HAFTA ÖNCE BAŞLAYACAK OKULLAR LİSTESİ

9. SINIF GEÇİŞ UYUM PROGRAMI NASIL GELİŞTİRİLDİ?

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün belirlediği 10 ilden (Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Giresun, Hatay, İstanbul, Mardin, Rize, Sivas ve Yozgat) 12 lise pilot okul olarak davet edildi. Bu uygulamanın bir parçası olan Giresun Lisesinden de Okul Müdürü, 9. Sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı, Rehber Öğretmen ve 9. Sınıf Rehber Öğretmenleri; programın hazırlanması ve uygulanması konusunda Afyonkarahisar ile İstanbul’da eğitimlere katıldılar.

9. SINIF GEÇİŞ UYUM PROGRAMININ İÇERİĞİ

Programın içeriğinde öğrenci ve velilerin okul hakkında bilgilendirilmesi, uyumu kolaylaştıran becerilerin kazandırılması, akademik ve mesleki gelişimin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.