Ay yılı ile güneş yılı arasındaki farklar

ay yılı güneş yılı arasındaki fark, ay yılı güneş yılı nedir ,güneş yılı ne demek, ay yılı ve güneş yılı takvimi, ay yılı ve güneş yılı ne demektir, ay yılı ve güneş yılı esasına göre takvim nedir, güneş yılı ile ay yılı arasındaki gün farkı, güneş yılı yaş hesaplama

Ay Yılı Nedir?
Tanımı/Anlamı:
Ayın on iki kez yeni aydan yeni aya gelmesi için geçen süre (354 gün 8 saat), kamerî yıl.
Güneş Yılı Nedir?
Açıklama:
Dünya ekseni çevresinde hareket ederken aynı zamanda saat ibresinin tersi yönde, Güneş’in çevresinde de döner. Bu hareketini elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamlar. Buna 1 Güneş yılı denir. Dünya’nın yıllık hareketi sırasında, Güneş’in çevresinde çizdiği yörünge düzlemine ekliptik denir. Yörünge şeklinin elips olması nedeniyle Dünya yıllık hareket sırasında Günöte – Günberi konumuna gelir.

Ay Yılı: Ay,Dünya etrafında dönüşünü 29,5 günde tamamlar.Ayın,Dünya etrafında 12 defa dönmesiyle 354 günden oluşan bir ay yılı olmuş olur.

Güneş Yılı: Dünya’nın güneş etrafında dönüşüne göre düzenlenmiştir.1 yıl,365 gündür.Bu takvim ilk kez Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. NOT: Ay yılı ile Güneş yılı arasında 11 günlük fark vardır.Ay yılında her yıl,yıl başlangıcı 11 gün öne gelir.

“Ay yılı ile güneş yılı arasındaki farklar” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.