AÖO 2.dönem yeni kayıtları başladı.2015-2016

2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem yeni kayıt işlemleri 05 Şubat 2016 Tarihine kadar devam edecektir. Kayıtlar için Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir.

yeni_kayit_2_2016Açık Öğretim Ortaokulu’nda okumak isteyen ve eğitim öğretim çağı dışında olan adaylar,  web sitesinde yayınlanan ve iş takviminde belirtilen tarihler arasında Açık Öğretim Ortaokulu’na Yeni Kayıt yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Yeni kayıt evrakları  tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bulundukları il ve ilçelrde ki en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için öncelikle;

1- Kayıt belgenizi ayrıldığınız ya da mezun olduğunuz okuldan temin ediniz..

2- Yeni Kayıt Sınav Ücretini Yatırınız.

3- Son olarak  elinizdeki evraklarla beraber Kendinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi  ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz.

YENİ KAYIT SINAV KATILIM ÜCRETİ

Yeni kayıt yaptıracak aday, kayıt alınan tarihler arasında 30,00 TL kayıt ücretini yatırmak için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası’nın herhangi bir şubesine başvurur.

Ayrıca kayıt işlemlerini yürüten halk eğitimi merkezi ya da mesleki eğitim merkez  müdürlüklerinin vereceği hesaba ilk kayıt işlemleri için 10,00 TL yatırılır.

Kimler Kayıt Ücreti Ödemez?

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün 29.05.1998 gün ve 1998/1 sayılı genelgesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ve terörle mücadeleye katılan gazilerimiz ile çocuklarından ve bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt ücreti talep edilmez.

Mahkemelerce, 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında “eğitim tedbiri” konulan adaylardan da kayıt ücreti talep edilmez.

 Ücret İadesi:

Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt başvuru işlemleri sırasında; yanlış hesaba ücret yatırma, çift ücret yatırma gibi sebeplerle hatalı işlem yapanların ücret iadesi, yatırılan T.C. Kimlik numarasında işlem yapılmadı ise sınav sonrası Ziraat Bankası’ndan hatalı para yatıranın T.C. Kimlik numarasına para iadesi yapılacaktır. Bunun için kişinin bir yere başvurmasına gerek yoktur.

YENİ KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Zorunlu eğitim yaşını bitirenlerden;
– İlköğretimin 5′ inci sınıfını tamamladığını belgelendirenler,

– Yetişkinler 2′ nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar,

– Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar, (17 Eylül 2012 tarihinden önce II. kademe belgesi alanlar 6. sınıftan bu tarihten sonra alanlar 5. sınıftan Açık Öğretim Ortaokulu’na başlatılırlar)

– İlköğretimin ya da ortaöğretimin 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarından ayrılanlar,

– İlkokulun 4’üncü sınıfını bitirenler,

– Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) maddelerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar, başvurabilirler.

– Bir yıldan fazla süreli kamu görevi ile yurtdışında görevlendirilen anne, baba veya vasisiyle birlikte bulunduğunu belgelendiren öğrencilerde yaş kaydı aranmaksızın başvurabilirler.

– Nüfüs cüzdanı fotokopisi.

– Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası’ndan birine TC kimlik numarasına yatırılmış Yeni Kayıt Banka Dekontu.

– Bir adet vesikalık fotoğraf .

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.