AÖL ek sınav tarihi 27 Eylül 2014’te

aol1-Ek sınav 27 Eylül 2014 Cumartesi günü iki oturum şeklinde yapılacaktır.

2-Ek sınava Açık Öğretim Lisesi Yurt Dışı Programına, Açık Öğretim Lisesine ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerden kredisi ne olursa olsun dönemi 8 ve üzerinde olanlar ile dönemi 7 olup toplam kredisi 192 ve üzerinde olan öğrencilerimizden, öğrencilik durumu; aktif, donuk ve silik olan bütün öğrencilerimiz başvurabileceklerdir. Yapılacak ek sınav dönemden sayılacaktır. Dönemi 7 olan öğrencilerimizden toplam kredisi 192’nin altında olanların kesinlikle başvuruları kabul edilmeyecektir.

3-Ek sınav için başvurular 15-16 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

4-Ek sınava başvuracak öğrencilerimiz ilgili banka şubelerine belirtilen tarihler arasında (T.C Ziraat Bankası, T.C. vakıflar Bankası, T.C. Halk Bankası ) T.C kimlik numarası ile 20 TL ek sınav başvuru ücretini mutlaka ek sınav için açılan hesaba yatıracaklardır.

5-Ek sınav ücretini yatıran öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek ek sınav kayıt yenilemelerini yaptıracaklardır.

6-Ek sınav başvuru işlemi yapan öğrenciler 16 Eylül 2014 tarihi mesai bitimine kadar sınavına girecekleri dersleri mutlaka sistem üzerinden seçmeleri gerekmektedir. ( Ders seçiminizi yapmadığınız takdirde sistemin atayacağı derslerden sınava katılacağınızı ve değişiklik yapılmayacağını unutmayınız)

YURT DIŞI (Batı Avrupa ve Ortadoğu) PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN BAŞVURULARI.

Yurt Dışı Programına kayıtlı olan öğrencilerimizden yukarıda belirtilen şartları taşıyanlardan ek sınava katılacak olanlar;

 a) T.C. Kimlik numarası olan öğrenciler 15-16 Eylül 2014 tarihlerinde kimlik numaralarıyla 20TL katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatıracaklar. Yatırılan ücretin dekont bilgilerini ve hangi sınav merkezinde sınava gireceğini belirten bir dilekçeyi 0 312 213 01 75 numaralı faksa veya Batı Avrupa Programı öğrencisi olanlar;aciklise_bap@meb.gov.tr adresine e posta, orta doğu programı öğrencisi olanlar ise; aciklise_ortadogu@meb.gov.tre posta adresine dilekçelerini ve 20TL yatırdığına dair banka dekontu bilgilerini göndermeleri gerekmektedir.

b) 15-16 Eylül 2014 tarihlerinde başvurusunu yapamayan Yurt Dışı Programı öğrencileri başvuru işlemlerini sınavdan bir gün önce saat 09,00-18,00 arası sınav günü saat 07:30-08:30 arasında Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünden yaptırabileceklerdir.

c) T.C. Kimlik numarası olmayan öğrencilerden Batı Avrupa Programı öğrencisi olanlar; 00 90 312 215 21 92 numaralı telefondan, orta doğu programı öğrencisi olanlar ise; 00 90 312 215 21 96 numaralı telefondan nasıl müracaat edebileceklerini öğreneceklerdir.

d) Yukarıda belirtilen faks numarasına ve e posta adresine mail atılmasına rağmen işlemlerini yaptıramayanlar yukarıda verilen telefon numaralarına ulaşarak gerekli düzeltmeleri yaptırmaları gerekmektedir.

Ek sınavın yapılacağı sınav merkezleri;

1.      Adana – Adana SEYHAN

2.      Ankara – Ankara YENİMAHALLE, ETİMESGUT, MAMAK, ÇANKAYA

3.      Antalya – Antalya MURATPAŞA

4.      Aydın – Aydın EFELER

5.      Balıkesir – Balıkesir KARESİ

6.      Bursa – Bursa OSMANGAZİ

7.      Denizli – Denizli MERKEZEFENDİ

8.      Diyarbakır – Diyarbakır YENİŞEHİR

9.      Erzurum – Erzurum YAKUTİYE

10.  Eskişehir – Eskişehir ODUNPAZARI

11.  Gaziantep – Gaziantep ŞAHİNBEY

12.  Hatay – Hatay ANTAKYA

13.  İstanbul – İstanbul KADIKÖY, SULTANBEYLİ, ÜMRANİYE, KARTAL, BEYOĞLU, BAHÇELİEVLER, ESENLER, AVCILAR

14.  İzmir – İzmir KONAK, KARŞIYAKA

15.  Kahramanmaraş – Kahramanmaraş ONİKİŞUBAT

16.  Kayseri – Kayseri KOCASİNAN

17.  Kocaeli – Kocaeli İZMİT

18.  Konya – Konya SELÇUKLU

19.  Malatya – Malatya BATTALGAZİ

20.  Manisa – Manisa YUNUSEMRE

21.  Mardin – Mardin ARTUKLU

22.  Mersin – Mersin AKDENİZ

23.  Muğla – Muğla MENTEŞE

24.  Ordu – Ordu ALTINORDU

25.  Sakarya – Sakarya ADAPAZARI

26.  Samsun – Samsun İLKADIM

27.  Sivas – Merkez

28.  Şanlıurfa – Şanlıurfa HALİLİYE

29.  Tekirdağ – Tekirdağ SÜLEYMANPAŞA

30.  Trabzon – Trabzon ORTAHİSAR

31.  Van – Van İPEKYOLU

32.  Zonguldak – Merkez

Not: 1-Ek sınav sonucunda “mezuniyet incelemesinde” olan öğrencilerin dosyaları kayıt yaptırdıkları il/ilçe Halk Eğitim Merkezlerinde olanlar, dosyaları müdürlüğümüze gönderildikten sonra mezuniyet incelemesi tamamlanacaktır. “Mezuniyet İncelemesinde” olan öğrencilerimize diploma yerine geçen “çıkma belgesi” düzenlenemeyeceğinden dosyalarının en kısa sürede Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara’ya ) gönderilmelerini sağlamaları yararlarına olacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.