AÖL 3. Dönem Mezunlarına Duyuru 13 Ekim 2015

DİPLOMASI BASILAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ

III. Dönem Mezunları

2014-2015 eğitim yılında 08-09 Ağustos 2015 tarihinde yapılan III. Dönem sonunda mezun olan 2015-2016 AÖL sınav tarihleriöğrencilerimizin diplomalarının basım aşamasına gelinmiştir. Ancak Açık Öğretim Lisesi Sisteminde öğrencilik durumu halen “mezuniyet incelemesinde” görülen öğrencilerimiz olduğu gibi mezun olarak göründüğü halde “Daha Önce Mezun Olduğu Okul” bilgisinin eksik olması nedeni ile diplomaları basılamayacaktır.

  • 1- Daha Önce Mezun Olduğu Okul bilgileri eksik olan öğrencilerimiz;

    • a) Öncelikle mezun oldukları ilköğretim/ortaokula müracaat ederek bu okuldan mezun olduklarına dair bir yazı alacaklardır. İlköğretim/ortaokuldan mezun olduklarına dair yazı alan öğrencilerimiz Açık Öğretim Lisesine hitaben bu dilekçeyi mezun olduğu okul bilgisinin eksik olmasından dolayı gönderdiğini belirten bir dilekçe hazırlayarak dilekçeyi ve okulundan almış olduğu yazıyı aşağıda belirtilen faks veya e posta adreslerinden birine göndereceklerdir.

    • b) Mezun oldukları ilköğretim/ortaokuldan mezuniyet yazısını alamayacak durumda olan öğrencilerimiz ise sorumluluk kendilerine ait olmak üzere, Açık Öğretim Lisesine hitaben mezun oldukları ilköğretim/ortaokul adını ve bu dilekçeyi mezun olduğu okul bilgisinin eksik olmasından dolayı gönderdiğini belirten bir dilekçe yazacaklardır. (Dilekçede, öğrencinin mezun olunduğu tarihdeki kurum adı belirtilmelidir.)Dilekçe örneği içintıklayınız.(İNDİR)

    • c) Açık Öğretim Lisesine hitaben yazılan dilekçe ve ekleri Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünün 0 312 213 01 75-0 312 213 01 76 nolu fakslara veya aciklise@meb.gov.tr e posta adresine gönderilecektir.

    • d) Bilgi ve belgeleri tamamlanan öğrencilerimizin diplomaları basılarak koordinatör halk eğitimi merkezi müdürlüğüne gönderilecektir.

  • Daha önce mezun olduğu okul belli olmayan öğrenci listesi için tıklayınız.

  • 2- Halen sistem üzerinde öğrencilik durumu “mezuniyet incelemesinde” görünenlerden aşağıdaki listede bilgileri bulunan öğrencilerimiz ise;

    • a) Halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt evraklarının sisteme taranarak aktarılmasını sağlayacaklardır.

    • b) Herhangi bir nedenle halk eğitimi merkezi müdürlüğünde ilk kayıt evrakları bulunamayan öğrencilerimiz bu evrakların tekrar oluşturulmasını ve sisteme taranarak aktarılmasını sağlayacaklardır.

    • e) Sisteme ilk kayıt belgelerini tam olarak taratarak aktartan öğrenciler Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne hitaben ilk kayıt belgelerini sisteme aktarıldığını belirten bir dilekçeyi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğününaciklise@meb.gov.tr e posta adresine gönderilecektir.

  • Mezuniyet incelemesinde görünen öğrenci listesi için tıklayınız.

  • 3- Açık Öğretim Lisesine faks veya e posta gönderen öğrencilerimiz durumlarını sistem üzerinden takip edeceklerdir. Gereksiz yoğunluk ve iş yükü oluşmaması için telefon veya diğer iletişim araçları ile kurumların aranmasına gerek yoktur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.