AÖL 2015 YGS Başvuru İşlemleri

2015 YGS BAŞVURULARI

  • 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı 15 Mart 2015 tarihinde yapılacaktır.
  • 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru işlemleri, 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru ücreti 20 Ocak 2015 tarihine kadar yatırılmalıdır.
  • ? Başvuru işlemlerinizi yaparken öncelikle YGS Başvuru Kılavuzunu mutlaka okuyunuz.

2015 YGS başvuru kılavuzu1) Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına kimler başvurabilir?

a) Öğrencilik durumu Aktif veya Donuk olanlardan;

  • 3. Dönem sınav tarihinin ilk günü olan 08 Ağustos 2015 tarihinde 17 yaşını doldurmamış olup 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu itibariyle 7 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar,
  • 3. Dönem sınav tarihinin ilk günü olan 08 Ağustos 2015 tarihinde 17 yaşını doldurmuş olup 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına başvurabilirler. Başvuruyu yapan öğrencilerimiz takip eden dönemlerde mutlaka kayıt yenileme işlemlerini yaptırmalıdırlar.

b) Öğrencilik durumu Silik olanlardan;

  • 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2. veya 3. Döneminde yeni kayıt ya da kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak öğrencilik durumunu Aktif yapacak öğrencilerimizden, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sonunda toplam dönemi 8 veya üzerinde olup 2. veya 3. Dönem sonunda mezun olabilecekler Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına başvurabilirler.

2) Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları:

  • Öğrencinin öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzerinde olması,
  • Kazanılan toplam kredinin en az 192 veya üzerinde olması,
  • Öğrencinin ortak derslerin tamamını başarması veya bu derslerden muaf olması,
  • Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmadığı için bu dersin mutlaka başarılması,
  • Öğrencinin Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılması gerekmektedir.

3) Öğrencilerimizin 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı sonu itibariyle 8 Dönem şartını tamamlama hesabı yapılırken dikkat edilecek hususlar:

  • 08 Ağustos 1998 tarihinde ve daha sonra doğanlar, 08 Ağustos 2014’te yapılacak olan 3. Dönem sınavlarında henüz 17 yaşını doldurmamış olacaklarından dolayı 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının 2. Döneminde kayıt yenilemek koşuluyla bir defa sınava girme hakkına sahip olacaklardır. Bu nedenle öğrenciler, sistemde görülen toplam dönemlerinin üzerine en fazla bir Dönem daha ekleyebilirler.
  • 07 Ağustos 1997 tarihinde ve daha önce doğanlar, 08 Ağustos 2014’te yapılacak olan 3. Dönem sınavlarında 17 yaşını doldurmuş olacaklarından dolayı 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 2. ve 3. Dönemlerinde kayıt yenilemek koşuluyla birer defa daha sınava girme hakkına sahip olacaklardır. Bu nedenle öğrenciler, sistemde görülen toplam dönemlerinin üzerine en fazla iki Dönem daha ekleyebilirler.

4) Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına Nasıl Başvurabilirim?

  • Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerimiz, sınav başvurularını kabul eden herhangi bir ortaöğretim kurumundan veya ÖSYM’nin internet sayfasından “Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Formu” alabileceklerdir. Alınan form, açıklamalar doğrultusunda doldurularak tercihen öğrenci kaydının bulunduğu Halk Eğitimi veya Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüğüne onaylatılacak ve formun alındığı ortaöğretim kurumuna teslim edilecektir.
  • Daha önceki yıllarda Açık Öğretim Lisesinden mezun olup ilk kez YGS’ ye girecek olan öğrencilerimiz, sınav başvurularını ÖSYM merkezlerinde yapacaklardır.

DİKKAT:

  • Herhangi bir nedenle YGS başvuruları kabul edilmeyen veya başvurduğu halde eğitim öğretim yılı sonunda mezun olamayan öğrenciler, yaşanabilecek her türlü aksaklıktan dolayı tamamen kendileri sorumludurlar.
  • Başka bir ortaöğretim kurumunda kayıtlı iken YGS başvurusu yapmış olup sınav tarihinden önce Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler, ÖSYM’ye başvurarak okul kodlarını değiştirmek zorundadırlar.

İRTİBAT BÜROLARININ DİKKATİNE,

2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda Açık Öğretim Lisesi mezuniyet hesaplamaları yapılırken İrtibat Bürolarımızdaki görevlilerin son derece dikkatli davranmaları gerekmektedir. Çünkü geçmiş yıllarda herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşme hakkı kazanmış olduğu halde mezuniyet hesaplamaları yanlış yapıldığından dolayı bu hakkını kaybeden öğrencilerimiz olmuştur. Söz konusu durumların yeniden yaşanmaması ve yaşandığı takdirde doğabilecek sorunlardan dolayı yasal sorumluluk, “Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Formu” nu onaylayan İrtibat Bürosu yetkilisine ait olacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.