AÖL 2012-2013 ek sınav tarihi

Bir yüksek öğrenim kurumuna yerleştiği halde III. Dönem sınavlarının sonucunda mezun olamamış öğrencilerimiz için Eylül ayının ilk haftası bir ek sınav yapılması planlanmaktadır.

12/08/2013 tarih ve 56288192/490/2044751 sayılı Bakan Onayı ile Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine ek sınav hakkı verilmiştir.

1. Ek sınav 1 Eylül 2013 Pazar günü iki oturum şeklinde yapılacaktır.

2. Ek sınav 8 ve üzeri döneme sahip (8,9,10,11.,….)aktif, donuk, silik bütün öğrencilerimiz başvurabileceklerdir. (Kredisi ne olursa olsun)

3. Ek sınava başvuru şartlarını taşımayan (7 ve altındaki döneme sahip olan ) öğrencilerin  başvuruları alınmayacaktır.

4. Ek sınav için başvurular 19-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim Merkezi  Müdürlüklerine yapılacaktır.

5. Ek sınava başvuracak öğrencilermiz ilgili banka şubelerine (T.C Ziraat Bankası, T.C. vakıflar Bankası, T.C. Halk Bankası ) T.C kimlik numarası ile 20 TL ek sınav başvuru ücretlerini ve 5 TL de kayıt yenileme işlemini yaptırdığı merkezin (Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim Merkezi  Müdürlükleri) okul aile birliği hesabına ödeyeceklerdir.

6. Ek sınav başvuru işlemi yapıldıktan sonra 21 Ağustos 2013 tarihi mesai bitimine kadar sınavına girilecek derslerin mutlaka sistem üzerinden seçimi yapılacaktır. ( Ders seçiminizi yapmadığınız takdirde sistemin atayacağı derslerden sınava katılacağınızı ve değişiklik yapılmayacağını unutmayınız)

7. Ek sınava alanlı ve mezuniyet aşamasında olan öğrencilerimizin mutlaka başvurmaları yaralarına olacaktır. (2013-2014 eğitim öğretim yılında alan uygulaması son bulacağından ek sınav sonucunda da mezun olamayan öğrenciler alansız (alan yok) uygulamasına tabi olacaklardır.)

9. Ek sınav aşağıda belirtilen 23 il merkezi ile Büyükşehirlerin belirlenen merkez ilçelerinde yapılacaktır. Öğrencilerimiz belirlenen sınav merkezlerini sistem üzerinden seçerek sınava girecekleri yer olarak belirleyeceklerdir. (Ek sınav sonrasında mezun olamayan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemlerinde sınav merkezlerini tekrar güncellemeleri gerekmektedir.)

10. Ek sınav sonuçları 9 Eylül 2013 tarihinde açıklanacak olup, mezun olanlara ihtiyaç duymaları halinde Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerinden (10 TL diploma harcını ilgili bankalara ödedikten sonra) çıkma belgesi alabileceklerdir. Mezuniyet yazısına ihtiyaç duyanlar yine irtibat bürolarından (Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlükleri) alabilirler.

Not:

1. Ek sınav sonucunda “Mezuniyet İncelemesinde” olan öğrencilerin dosyaları kayıt yaptırdıkları il/ilçe Halk Eğitim Merkezlerinde olduğundan, ilgili merkez dosyaları müdürlüğümüze gönderildikten ve incelemesi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce tamamlandıktan sonra mezuniyet aşamasına gelebileceklerdir. “Mezuniyet İncelemesinde” olan öğrenci

2. Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında kayıtlı bulunan öğrencilerimizin 3. Dönem sonu sınav sonuçları 29 Ağustosta açıklanacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan ve ek sınavdan yararlanmak isteyen öğrencilerimiz 1 Eylül’de sınav saatinden önce (08:00-09:30 arasında) Açık Öğretim Lisesi (Ankara)  Müdürlüğüne başvurmaları halinde ek sınav hakkından yararlanabileceklerdir.

3. Büyükşehirlerde ek sınava girecek öğrencilerimizin sınav merkezleri(ilçeler) duruma göre  değiştirilebilir.

Sınav Yapılacak İller

1-Adana 2-Ankara 3-Antalya 4-Bursa 5-Denizli 6-Diyarbakır 7-Erzurum 8-Eskişehir 9-Gaziantep 10-İstanbul 11-İzmir 12-Kayseri 13-Kocaeli 14-Konya 15-Malatya 16-Manisa 17-Mersin 18-Muğla 19-Samsun 20-Sivas 21-Trabzon 22-Van 23-Zonguldak

 

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.