Andımız Kaldırıldı.Başörtüsü Kamuda Serbest

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNDflasE İKİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI.
1- KADINLARIN GÖREV MAHALİNDE BAŞININ AÇIK OLMASINI ÖNGÖREN DÜZENLEME KALDIRILDI
2- POLİS ASKER, HAKİM VE SAVCI ŞUAN İÇİN ÖZEL YÖNETMELİĞİNDE ÖNGÖRÜLEN USUL VE ESASLARA TABİ OLACAK

YAPILAN DÜZENLEME

16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve KuruluşlarındaÇalışanPersonelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinciparagrafındayeralan “Kadınlar;” ibaresinden sonra gelen birinci cümle yürürlükten kaldırılmış ve aynıparagraftayeralan “Ancak bazı hizmetler için özelişkıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafetkullanılır.” şeklindeki ikinci cümle (a) bendinden çıkarılarak maddenin sonuna (c) bendi olarak eklenmiştir.

MADDE METNİ

Madde 5 – 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:

a. (Değişik bend: 10/12/2001 – 2001/3459 S.Yön./1. md.)(*) Kadınlar;

Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özelişkıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafetkullanılır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b. Erkekler;

Elbiselertemiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılarkapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılıayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temizbakımlı ve taranmış olur. Hergün sakaltıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, altuçları dudak hizasından kesilir. Kravattakılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

(Değişik fıkra: 07/08/1991 – 91/2048 K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.


YAPILAN DÜZENLEME

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar” ibaresi “Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE METNİ

Madde 6 – Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler.


ANDIMIZA DAİR DÜZENLEME

İLKÖĞRETİM KURUMLARINDA, HER GÜN DERSE BAŞLAMADAN ÖNCE SÖYLENEN ANDIMIZ DÜZENLEMESİ KALDIRILDI

YAPILAN DÜZENLEME

27/8/2003 tarihli ve 25212 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 12 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE METNİ

Madde 12 – İlkokullarda öğrenciler, her gün dersler başlamadan önce öğretmenlerin gözetiminde topluca aşağıdaki “Öğrenci Andı”nı söylerler.(*)

“Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!”
Yabancı uyruklu öğrencilerin “Öğrenci Andı”nı söyleme zorunluluğu yoktur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.