açık uçlu inkılap tarihi deneme sınavı 2017-2018

UZUNBAĞ ORTAOKULU TC İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ AÇIK UÇLU SORULARI

1 Mustafa Kemal, ‘’Kemal’’ adını hangi okulda almıştır?

2 İtalyanların, Osmanlı’nın kuzey Afrika’daki son toprağı olan Trablusgarp’a saldırması sonrasında Mustafa Kemal’in savaşa gönüllü olarak katılması onun hangi kişilik özelliğine sahip olduğunu gösterir?

3 Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilk görev yeri neresidir?

4 Mustafa Kemal’in ‘’Size ben taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler geçecektir’’ emri hangi cephede verilmiştir?

5 Kafkas Cephesi’nde Mustafa Kemal’in dağınık haldeki birlikleri toparlaması, ihtiyaçlarını giderip hazır hale getirmesi onun hangi özelliğini gösterir?

6-1910 yılında katıldığı Picardie Manevralarında Mustafa Kemal henüz havacılık çok yeni olmasına rağmen uçakların savaşlarda çok önemli rol oynayacağını yanındaki diğer askerlerle paylaşmış, 1914 yılında çıkan 1.Dünya Savaşı’nda uçaklar belirleyici olmuştur. Bu durum onun hangi özelliği ile ilgilidir?

7-Mustafa Kemal’in İttihat ve Terakki Cemiyeti’nden istifa etmesinin nedeni nedir?

8-Selanik’te çok farklı milletler uzun yıllar huzur içinde yaşamıştır. Ancak Fransız İhtilali’nden sonra huzur ortamı bozulmuştur. Bu duruma sebep olan düşünce akımı hangisidir?

9-Mustafa Kemal Sofya’da Askeri ataşe olarak görev yapmış,bu dönemde birçok yabancı devlet adamını tanımış ve ülkeler arası siyaset hakkında fikir sahibi olmuştur. Bu durum Mustafa Kemal’in hangi alanlarda deneyim kazanmasını sağlamıştır?

10-Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkileyen şehirler hangileridir?

11-1.Dünya Savaşı öncesinde Almanya ile Fransa arasında anlaşmazlığa sebep olan, taş kömürü yataklarıyla da ünlü bölge neresidir?

12-1.Dünya Savaşı öncesindeki 3’lü İtilaf ve 3’lü İttifak devletlerini yazınız.

13-Mustafa Kemal’in 1.Dünya Savaşı’nda savaştığı cepheleri yazınız.

14-1.Dünya Savaşı’nın genel nedenlerini yazınız.

15-1.Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin saldırı cephelerini yazınız.

16-1.Dünya Savaşı öncesinde Rusya’nın ‘’Balkanlarda yaşayan Slav milletini bağımsızlık elde etmeleri için kışkırtması, kendi tarafına çekmek istemesi’’ olarak açıklanabilecek politikasının adı nedir?

17-Osmanlı Devleti açısından 1.Dünya Savaşı’nı bitiren antlaşmanın adını yazınız.

18-1.Dünya Savaşı’nda Mustafa Kemal’in göreve geldikten sonra istifa edip ardından tekrar görev aldığı cephenin adını yazınız.

19-İngiltere’nin 1.Dünya Savaşı’nda Irak/Musul cephesini açmasının nedeni nedir?

20-Osmanlı Devleti’nin 1.Dünya Savaşı’nda müttefiklerine yardım gönderdiği cepheler hangileridir? Yazınız.

DOKÜMANI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

www.sorubak.com

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.