Açık Öğretim Ortaokulu 2.dönem kayıt yenileme ücreti 2015-2016

SS_KY_2_2016Kayıt yenileme yaptıracak aday, kayıt alınan tarihler arasında 30,00 TL sınav katılım ücretini yatırmak için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası’na başvurur.

1- Kayıt Yenileme için bankalara sınav katılım ücretini yatıran öğrencilerimizin kaydı, ücret yatırılan günün ertesinde(tatil günlerinde ücret yatıranların kayıt yenilemesi ilk iş gününde) Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü’nce otomatik olarak yenilenerek AKTİF hale getirilecek, dersler de otomatik olarak sistem tarafından atanacaktır. Bu nedenle öğrencimizin kayıt ücretini yatırdıktan sonra Kayıt Yenileme işlemi için Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapmasına gerek yoktur. İsteyen öğrenci kayıt yenileme işlemi için ücret yatırdığı gün Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapabilir.
2- Durumu aktif olan öğrenciler http://aio.meb.gov.tr internet sayfasının Öğrenci Girişi bölümünden şifreleri ile sisteme girerek atanan dersleri ve diğer genel bilgileri görebilecektir.

3- Bilgi güncelleme (adres bilgisi,sınav yeri bilgisi,iletişim bilgisi vb. gibi değişiklikler) yaptırması gereken öğrencimiz, Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak söz konusu değişiklikleri yaptırmalıdır.

4- Açık Öğretim Ortaokulu Sisteminde TC kimlik numarası güncel olmayan öğrencimizin sınav katılım ücretini bankaya yatırdıktan sonra TC kimlik numarasını güncelletmek üzere  Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir. Aksi takdirde otomatik kayıt yenileme işlemi gerçekleşmeyecektir.

Kayıt yenileme işlemi için Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapan öğrenci, ilgili müdürlüğün vereceği hesaba 5,00 TL yatıracaktır.

Kimler Kayıt Ücreti Ödemez?

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün 29.05.1998 gün ve 1998/1 sayılı genelgesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ve terörle mücadeleye katılan gazilerimiz ile çocuklarından ve bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt ücreti talep edilmez.

Mahkemelerce, 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında “eğitim tedbiri” konulan adaylardan da kayıt ücreti talep edilmez.

 Ücret İadesi:

Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt başvuru işlemleri sırasında; yanlış hesaba ücret yatırma, çift ücret yatırma gibi sebeplerle hatalı işlem yapanların ücret iadesi, yatırılan T.C. Kimlik numarasında işlem yapılmadı ise sınav sonrası Ziraat Bankası’ndan hatalı para yatıranın T.C. Kimlik numarasına para iadesi yapılacaktır. Bunun için kişinin bir yere başvurmasına gerek yoktur.

SINAV KATILIM ÜCRETİNİNİN YATIRILABİLACEĞİ BANKALAR

ÜCRET YATIRMA SEÇENEKLERİ

BANKAMATİKTEN

İNTERAKTİF HESAPTAN

ŞUBEDEN

  

evet

evet

hayır

          

evet

evet

evet

   

evet

evet

hayır

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.