Açık Öğretim Lisesinden Örgün Eğitim Veren Liseye Geçiş

Aaolçık liseden normal liseye geçiş nasıl yapılır, AÖL den örgün eğitime geçiş, Açık Öğretim Lisesinden Örgün Liseye Geçiş

Açık Öğretim Lisesi kredili sistemi, örgün eğitim(1) veren okullar ise sınıf geçme sistemini uygulamaktadırlar. Bu nedenle öğrencilerimiz Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak istediklerinde, almış olduğu kredi miktarına göre sınıf seviyesinin belirlenmesi gerekmektedir. Örgün eğitim veren okullar, Açık Öğretim Lisesinden tasdikname ile gelen öğrencinin sınıf seviyesini, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 28.09.2011 tarih ve 200 sayılı kararına göre belirlerler.

Bu kararda;

    “Açık Öğretim Lisesinden örgün genel liselere gerekli şartları taşıyıp nakil yaptırmak isteyenlerden,

 

  • 48-95 kredisi bulunanların 10. sınıfa,
  • 96-143 kredisi bulunanların 11. sınıfa,
  • 144 ve üstü kredisi bulunanların 12. sınıfa

kayıtlarının yapılması, okumadıkları ortak ve okudukları halde haftalık ders saati sayısı farkı (1) den fazla olan ortak derslerden sorumlu tutulmaları gerektiği değerlendirilmektedir.”

denilmektedir.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının  28.09.2011 tarih 200 sayılı kararının tam metni için buraya tıklayınız.

Açık Öğretim Lisesinden, örgün eğitim veren bir okula nasıl nakil yaptırabilirim?

1. Yukarıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

2. Tasdikname almak için Açık Öğretim Lisesine dilekçe veriniz. Dilekçenin ne zaman, kim tarafından, nereye verileceğiyle ilgili ayrıntılı açıklamalar  için buraya tıklayınız.

3. Tasdikname belgenizle birlikte, nakil için örgün eğitim veren kuruma kayıt takvimlerini de dikkate alarak başvurunuz.  Okullarda kaydınızı alacak olan bazı idareciler, yukarıda bahsi geçen  “Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 28.09.2011 tarih ve 200 sayılı kararınından” haberdar olmayabilir.  Bu nedenle ilgili kararın bir örneğini yanınızda bulundurmanız yararınıza olacaktır.

 

(1) Örgün eğitim, düzenli bir biçimde yapılan, öğrencilerin belirlenen zaman ve mekanlarda derslere katılmasının gerektiği eğitim türüdür. Örgün öğretim açık öğretimden, derslerin verilmesi ve katılma zorunluluğu ile ayrılır. Örgün eğitimin yapıldığı yerler okul nitelikleri taşır.

“Açık Öğretim Lisesinden Örgün Eğitim Veren Liseye Geçiş” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.