Açık Öğretim Lisesi 2014 YGS başvurusu

ÖSYM’nin açıklamaları doğrultusunda 2014-ÖSYS için tüm başvurular, 02-15 Ocak 2014 tarihleri arasında alınacaktır. Okulumuzdan mezun olan veya mezuniyet durumunda olan öğrencilerin sınava başvuru sürecinde her hangi bir problem yaşamamaları için aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir.

aol 1-2014-ÖSYS’ye başvuracak mezun öğrencilerimizden başvuru esnasında diploma bilgileri isteneceğinden diplomalarını bir an önce temin etmeleri gerekmektedir.

2-Diplomasını zamanında almamış mezun öğrencilerimiz, www.aol.meb.gov.tr resmi web sitesinden sisteme giriş yaptıktan sonra, “MEZUNİYET İŞLEMLERİ” menüsü altındaki, “Diploma Bilgileri” seçeneğinden diplomasının nerede olduğunu görebilir ve ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden diplomalarını teslim alabilirler.

Diploma, İlgili Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise;

  • Diploma Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü arşivinde olabilir. 2008 yılından önce mezun olan ancak diplomalarını Halk Eğitim Merkezlerinden almamış öğrencilerimizin diplomaları Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü arşivinde bulunmaktadır. Dilekçe örnekleri içerisinde yer alan “Diploma İade İsteği” dilekçesinin doldurulup Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderilmesi halinde diploma, öğrencinin dilekçesinde belirteceği Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderilecektir.
  • Diploma basılmamış ise nedeni öğrencinin dosyasında bulunması gereken belge ve bilgilerde eksiklik olmasındandır. İlgili sorunun ne olduğu hakkında, ALO 147 ‘yi aramak suretiyle bilgi alınabilir. Eksik bilgi ve belgelerin Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla veya dilekçe ekinde Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderilmesi halinde diploma basılacak ve istenilen Halk Eğitim Merkezine gönderilecektir.

 

3-Diplomasını daha önce almış fakat kaybetmiş olanlar Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünden “Diploma Kayıp Belgesi” almak suretiyle üniversite sınav başvurularını yapabilirler.

4-Yukarıdaki belgelerin haricinde mezun olduğuna dair yazı ve bilgiye ihtiyaç duyanlar Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurarak mezuniyet bilgileri doğrultusunda “ilgili makama” yazısı alabilirler. (“İlgili makama” yazısı diploma ve diploma kayıp belgesi yerine geçmez.)

Dilekçe örneği için tıklayınız.

5-2013-2014 eğitim-öğretim yılı dönem sınavları sonucunda mezuniyete hak kazanacak öğrencilerimizden sınav başvurusu yapacaklar, 2014-ÖSYS sınav başvuruları esnasında durumlarını “son sınıf öğrencisi” şeklinde belirteceklerdir. İlgili öğrencilerin, Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim sisteminde öğrencilik durumu “Mezun” hale geldiğinde, kayıtlı oldukları Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden “Çıkma Belgesi” alabilirler.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.