6.Sınıf Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır?

6.sınıf Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır?

İnsan hayatında hiç unutamayacağı, unutmak istemeyeceği zamanlar vardır.  Evlilik veya mezuniyet törenleri, ilk evinize taşınmanız veya diktiğiniz bir ağacın ilk kez meyve vermesi gibi. İşte evladının ilk kez Takdir veya Teşekkür belgesi aldığına şahit olmak da bu unutulmaz anlardandır.

takdir teşekkürÇünkü önceki yıllarda alınan Pekiyi  ve İyi  gibi dereceler biraz yuvarlama notlardır.  Her öğrenci de alabildiği için fazla bir kıymeti harbiyesi bulunmamaktadır.

Fakat Takdir veya Teşekkür alan bir öğrenci için ileride vali, doktor, diplomat veya pilot olma hayalleri devam eder. Aksi durumda ciddi bir sükutu hayal yaşanır. Bazı veliler bu belgeleri o kadar önemser ki çocuğuna özel ders aldırarak başarısını artırmaya çalışır. Çünkü bu belgeler ciddi birer psikolojik sınırdır. 5. sınıfta yeterli başarıyı sağlayamayan bir öğrencinin üniversite sınavlarında başarılı olabileceğini düşünmek zordur. Belki de çocuk sonradan açılacaktır ama bir çok veli Teşekkür bile alamayan çocuğunun sonradan başarılı olacağına pek inanamaz.

  1. sınıf Takdir Teşekkür hesapları yapılırken en fazla kafalara takılan sorular hesaplamanın aritmetik ortalama üzerinden mi, yoksa ağırlıklı ortalama üzerinden mi yapılacağı, Takdir Teşekkür sınırlarının hangi puanlardan başlayacağı, yuvarlama durumlarının nasıl olacağı, sadece puan ortalamasının yetip yetmeyeceği, asgari puan şartı bulunan derslerin olup olmadığı gibi konulardır.
  2. sınıf Takdir Teşekkür Puanı Hesaplama Yöntemi

Hesaplama aritmetik ve gayet basit şekilde yapılır. Tüm derslerden alınan dönem notları toplanır ve der sayısına bölünür. Çıkan sayı 85 ve üzeri ise Takdir, 70 ila 84,99 arası oluşa Teşekkür Belgesi için kafi puana ulaşılmış olur.

Yuvarlama Nasıl Olacak ?

Diyelim ki öğrenci 84,50 aldı bu 85’e yuvarlanıp takdir alınabilir mi ? Veya 69,98 puanının 70’e yuvarlanması mümkün müdür ? Maalesef bu şekilde yuvarlama yapılamıyor. Virgülün sol tarafındaki rakam önemli. 84,99 Teşekkür alır, 85,00 ise Takdir Belgesi alır.

Takdir Veya Teşekkür Alırken Bazı Derslerde Asgari Puan Şartı Aranır Mı ?

Türkçe dersinden 55 puanın altında puan alan kişi kaç puan alırsa alsın ne Takdir Belgesi ne de Teşekkür Belgesi almaya hak kazanamaz. Bu nedenle öğrencilerin Türkçe dersine önem vermeleri gerekmektedir. Hikaye kitapları okumak ve çocuğun kendini ifade etmesine fırsat vermek bu dersteki başarıyı artıracaktır.

Zayıfı Olan Bir Öğrenci Takdir Belgesi Alabilir mi ?

Türkçe dersinde 55 puan sınırı olduğunu söylemiştim. Peki Türkçeden 100 alan, puan ortalaması da 85’in üzerinde olan birisi pek anlamadığı Matematik dersinden 40 ortalama tutturursa Takdir alabilir mi ? Maalesef herhangi bir dersten zayıfı olan yani 45’in altında (44,99 dahil) notu olan bir öğrenciye ne Takdir Belgesi ne de Teşekkür Belgesi verilmez.

Örneğin 10 dersten 9 tanesi 100, bir tanesi de 40 puan olan öğrenci 940/10 =94 puan ortalaması tutturur ama Takdir Belgesi alamaz.

6.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama 6.sınıf takdir teşekkür hesaplama yapmak için tıklayınız

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.