4.sınıf çevremizdeki teknolojik ürünler

ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ

       Yaşamımızda olmasa hayatımızın zorlaşacağı ve İYİKİ VAR dediğimiz teknolojik ürünler vardır.İnsanoğlunun ihtiyaçları teknolojik ürün kullanımında bile farklılık göstermektedir.Örneğin; Şoför olan birisi minibüse İYİ Kİ VAR derken Çiftçi olan birisi de traktöre İYİ Kİ VAR diyebiliyor.Öğretmen bilgisayara İYİ Kİ VAR derken gazeteci olan birisi de kameraya İYİ VAR diyebiliyor.

İnsanoğlu doğumundan ölümüne kadar iletişim halindedir.Yeni doğmuş bir çocuk ihtiyaçlarını annesine iletmek için ağlama yolunu seçer.Büyüyüp geliştiği zaman da konuşarak iletişim kurar.

Bildiğimiz gibi insanlar konuşarak iletişim kurarlar.Peki konuşacağımız kişi yanımızda değilse nasıl iletişim kuracağız.İşte insanlık bu noktada yani iletişim konusunda hızlı bir yol kat etmiştir.

TEKNOLOJİ:Teknolojiyi yaşamı kolaylaştırmak için bir önceki duruma göre aynı işi daha hızlı ve daha kolay yapmamızı sağlayan değişimlerin tamamı olarak tanımlayabiliriz.

Teknolojinin Kullanım Alanları

Eğitim,ulaşım,iletişim,sağlık,üretim,ev aletleri……..

ZAMAN ÖLÇME ARAÇLARI

Zaman insanlar için oldukça önemlidir. Eskide insanlar Güneş’in düzenli bir şekilde yer değiştirmesine dikkat ederek vakitlerini belirlemeye çalışmışlardır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.