4.sınıf 2.dönem 1.zümre öğretmenler toplantısı 2015

2014/ 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM   4. SINIFLAR

2.BÖLGE  ZÜMRE  TOPLANTISI  TOPLANTI  TUTANAĞI

Toplantı Yeri              :   ATATÜRK İLKOKULU

Toplantı Tarihi           :  12 / 02 / 2015

Toplantı Saati            :  14:00

 

GÜNDEM

  1. Açılış ve yoklama
  2. Başkan ve yazman seçimi
  3. Başarıyı engelleyen faktörlerin görüşülmesi ve alınacak tedbirler,
  4. Birinci dönem alınan kararların ve uygulamaların gözden geçirilmesi – değerlendirilmesi
  5. Uygulamada karşılaşılan güçlükler ve çözüm yolları
  6. Veli toplantı tarihleri
  7. Eğitim-Öğretimle ilgili yenilik ve gelişmelerin görüşülmesi,
  8. Konularla ilişkili, diğer zümre öğretmenleri ve sosyal kulüp öğretmenleri ile işbirliği,
  9. Bölge zümre başkanları arasında iletişim sağlanması amacıyla yapılacak çalışmalar (tlf.zinciri-e posta-ortak alanlar vb…..)
  10. Ölçme ve değerlendirme (Yazılı, Ders ve Etkinliklere Katılım)
  11. Proje ve Performans görevleri
  12. Derslerin işlenişinde kullanılacak yöntem ve teknikler,
  13. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle ilgili yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi,
  14. Olumsuz davranışları engellenmesine, olumlu davranış kazandırmaya yönelik çalışmaların belirlenmesi,
  15. İngilizce – Din Kült. Ve Ahk.Bil. öğretmenleri ile işbirliği,
  16. Öğrencilerin devam devamsızlık durumları
  17. Kendini geliştirme ve okul başarısını artırmada izlenecek yol ve yöntemler
  18. Türkçemizin güzel konuşulması ve yazılması
  19. Dilek ve temenniler
  20. Kapanış

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

  1. Açılış ve yoklama yapıldı. Tüm okulların katılımı görüldü.
  2. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı Düzce İli 2. Bölge zümre toplantısı Atatürk İlkokulu 4/C sınıfında Abdullah PİRİ başkanlığında ekli listede imzaları bulunan okul zümre başkanları ile birlikte saat 14.00’da bölge zümre başkanlarının katılımı ile başlamıştır.Yazman olarak Mehmet EŞMEKAYA seçildi.
  3. Konu ile ilgili söz alan Abdullah PİRİ eğitim öğretim programlarının özellikle sene başında olmak üzere öğretmenler tarafından incelendiğini yapılan tüm planlamaların bu doğrultuda olduğunu söyledi.Fen ve Teknoloji, Matematik derslerinin konularının verilmesi gereken hedef davranışlara ulaşılmasında zamanlama açısından sıkıntı doğurduğunu belirtti. Bu bağlamda bu derslerin planlamadaki haftalık ders saatlerinin artırılmasının sorunun giderilmesine yardımcı olacağını belirtti.
  4. Selim ÖZBEK,sene başı bölge zümre toplantısı kararlarını okudu. Bu toplantıda alınan kararlara tüm bölge okullarınca uyulduğunu ve 1. Dönem yapılan çalışmaların bölge okullarında bu doğrultuda yürütüldüğünü belirtti. Diğer okul zümre başkanları da bu konuda olumlu görüş bildirdiler.,
  5. Binnur SOYLU,Fen ve Teknoloji derslerinin uygulamalarında materyal- donanım eksikleri, zorluklar çıkarmaktadır. İlkokul ortaokulun ayrı olduğu durumlarda Fen Labaratuarının ortak kullanımı güçlükleri hafifletebilmektedir.
  6. Muhsin AKYÜZ,Dönem içerisinde en az 2 olmak üzere; birisi Mart ayı diğerinin mayıs ayının sonlarına doğru yapılması uygun görülmektedir.
  7. Ersin URMAN, 2. Bölgedeki bütün öğretmenlerin mesleki eserleri ve eğitim- öğretim alanındaki yeniliklerden haberdar olduğunu aynı zamanda bu bilinçte olduklarını belirtti. Bu görüş tüm katılımcılar tarafından kabul gördü. Eğitim-Öğretimle ilgili yenilik ve gelişmelerin öğretmenlerce elektronik ortamlardan dikkatlice takip edildiği-formasyon kitaplarının sıklıkla okunmaya çalışıldığı veya tavsiye edildiği-TTK kararlarının okunduğu /takip edildiği/seminerlere katılımlar sağlandığı/teknolojinin etkin kullanıldığı/yeni uygulamaların takip edildiği ve inanıldığı anlatıldı

.

  1. Gülçin KAPTAN, konularla ilişkili, diğer zümre öğretmenleri ve sosyal kulüp öğretmenleri ile işbirliği yapılmasının başarıyı olumlu etkilediğinin bilinmesi gerektiğini anlattı.
  2. Bölge zümre başkanları arasında iletişim sağlanması amacıyla yapılacak çalışmalar için (tlf.zinciri-e posta-ortak alanlar vb…..) karşılıklı bilgilerin paylaşılmasına karar verildi.
  3. Bahtiyar SARI, sene başında alınan kararlar doğrultusunda bir dönemde en az bir sınavın ortak yapılması gerektiğini tüm bölge okullarında bu karara uyulduğunu bu birlikteliğin 2. Dönem de aynen devam etmesi gerektiğini vurguladı. Birnur SOYLU; yazılı tarihlerinin, performans ve proje tarihlerinin okul zümre toplantılarında  belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bu çalışmanın tüm bölge okullarında aynı doğrultuda devam ettirilmesi kararlaştırıldı.
  4. Mehmet EŞMEKAYA tarafından; Proje ve Performans ödevlerinin öğrencilerin zorlanmadan, aileyi sıkıntıya sokmadan ve çevre şartları göz önüne alınarak verilmesi gerektiği konusuna dikkat çekildi. Yönetmeliğe uygun olarak proje ve performans görevlerinin verilmesinin uygun olacağını belitti.
  5. Hüseyin ASLAN, ders içi çalışmalarda ve etkinliklerde klasik öğretim metotlarının yanında çağdaş ve öğrenci merkezli yöntem ve tekniklerin kullanılmasının daha iyi olduğunu ve başarıyı arttırdığını açıkladı. Derslerde sürekli öğrencilerin aktif olması gerektiğini öğretmeninin sadece rehberlik yapması gerektiğini vurguladı. Öğrencileri ne kadar araştırma, inceleme, gezi, gözlem vb. çalışmalarla tanıştırırsak o kadar       başarılarının artmasına katkıda bulunmuş oluruz dedi. Öğretmenin sınıfta sürekli konuşan ve anlatan bir kişi olmaktan çıkıp öğrencinin aktif olduğu teknik ve yöntemleri kullanmamız gerektiği vurgulandı. Selim Özbek, derslerde kubaşık öğrenme, drama, yaparak-yaşayarak vb. tekniklerin uygulandığını belirtti.  Ayrıca öğrencilerin ihtiyaçlarına ve kazanımlarına göre farklı teknik ve yöntemlerin seçildiğini belirtti.
  6. Ersin URMAN, bu öğrencilere RAM’ın önermiş olduğu BEP programını göz önünde bulundurarak, kendilerinin hazırlamış oldukları BEP programları doğrultusunda eğitim öğretim yaptıklarını, aile ile sürekli temas kurduklarını bu engeli beraber aşmaya çalıştıkları söylediler. Bu çalışmanın tüm bölge okullarında aynı doğrultuda devam ettirilmesi kararlaştırıldı.
  7. Abdullah PİRİ tarafından; Olumsuz davranışlara sınıf öğretmenlerince rehberlik edilmesi, okul rehberlik servisinin etkin ortak çalışmalara imza atılması, rehberlik servisi olmayan okullarımızda RAM aracılığıyla rehberlik yapılması, tüm öğretmen ve okul çalışanlarıyla olumlu ve etkin iletişim kurulması, sosyal etkinliklerin artırılması, uzman şahıslar çağrılarak öğrencilerin bilgilendirilmesi, velilerle işbirliğinin artırılması, çeşitli yarışmaların yapılması gerektiğini anlattı.
  8. Yusuf ALGÜL, İlgili derslerde branş öğretmenleri ile beraber ders konularının işlenişine uygun eşgüdüm sağlanmasının uygun olacağını söyledi.
  9. Bahtiyar SARI, Yönetmeliğe uygun olarak öğrencilerin devam-devamsızlıklarının takibi, devamsızlık yapan öğrencilerin, okul yönetimi ile birlikte öğrenci aileleri ile iletişime geçilmesinin uygun olacağını belitti.
  10. Gülçin KAPTAN, Ders dışında sosyal etkinliklere katılımların arttırılması ve yönlendirmelrde sınıf öğretmeninin aktif olmasının uygun olacağını belirtti.
  11. Türkçe ilşe birlikte diğer tüm derslerde öğrencilerin düzgün konuşmaları ve güzel yazı yazma alışkanlıklarının kazandırılması gerektiği üzerinde duruldu. Konuşmalarda argo sözcüklerin kullanılmamasına dikkat edilmesinin önemi üzerinde duruldu. Milli Temel Amaçları doğrultusunda öğrencilerin sınıf içi ve dışında konuşmalarına dikkat etmesi için gereken kontrollerin yapılmasının, kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi, sınıf kitaplığının etkin kullanımının uygun olacağını belitti.
  12. Bölge zümre başkanı, 2014-2015 2. Döneminin başarı ile tamamlanması temennisinde bulundu.
  13. Kapanış.

ZÜMRE TOPLANTISINDA  ALINAN KARARLAR

  1. Bir önceki toplantıda alınan ancak çeşitli nedenlerle uygulanamayan kararların uygulanmasına,
  2. Okul – Veli işbirliğini arttırmak için veli toplantılarının daha sık yapılması ve velilerle iyi iletişim

kurulması gerektiği,

  1. Bölgedeki zümre başkanlarının toplantılar dışında iletişim bilgilerini paylaşarak bilgi paylaşımında bulunmasına,
  2. Karşılaşılan güçlüklerin giderilmesi için okul zümrelerinde gerekli önlemlerin alınmasına,
  3. Veli toplantılarının zamanında ( ilkini Mart ayında diğerinin Mayıs ayının sonlarında) yapılmasına,
  4. Türkçe,Matematik,Fen ve Teknoloji ve Sosyal Bilgiler derslerinden yönetmeliğe uygun olarak sınav yapılmasına,
  5. Her dersten en az bir performans ödevi verilmesine, Proje ödevinin ise her öğrencinin istediği

dersten en az bir proje ödevi yapmasına,

  1. Öğrenci devamsızlıklarının yönetmeliğe göre ( ADEY) takip edilmesine,

9.Öğrencilerin ilgileri doğrultusunda sosyal alanlara yönlendirilmesine ,

10-Fen ve Teknoıloji ile Matematik derslerinin kazanımlarını çok olduğu , yetiştirilemediği, konuların yıllara dağıtılmasının zorunluluğu,

11- Öğrenci merkezli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

12- Okullarda tüm zümre ve branş öğretmenlerinin tam bir uyum içerisinde çalışmaları gerektiği kararlaştırıldı.

13- Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle BEP programı doğrultusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi.

14- Öğrencilerin sosyal etkinliklere yönlendirilmesine, sosyal etkinlik alanlarının bir an evvel artırılması gerektiğine karar verildi.

15- Devamsızlık yapan öğrenciler hakkında okul yönetimi ile birlikte çalışılmasına, veli işbirliğine gidilmesine karar verildi.

16- Türkçe’nin düzgün kullanımı hususunda, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılmasına karar verildi.

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.