3.sınıf sene başı veli toplantı tutanağı 2014-2015

VALİ SABAHATTİN ÇAKMAKOĞLU İLKOKUL  MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                                     Toroslar / MERSİN                                          

 

18/09/2014 Perşembe   günü saat 11:10 da okulumuz 3-E Sınıfında  aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek gerekli kararları almak ve sene başı veli bilgilendirme toplantısı yapmak istiyorum.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

 

17/09/2014

Edip SEVİM

3-E  Sınıf Öğretmeni

 

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

 

1-    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.Toplantının açılış konuşması

2-   İmza listesine imzaların alınması

3-Sınıf temsilci velinin seçilmesi

4-   Gündem maddelerinin okunması

5-   Yaz tatilinin ve geçen eğitim ve öğretim yılının değerlendirilmesi

6-   Bu sene üçüncü sınıfta yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgilerin verilmesi

7-   Okul öğretmen ve veli işbirliğinin önemi üzerinde durulması

8-   Öğrenci ihtiyaç listesi ve liste hakkında bilgi verilmesi

9-   3-E  sınıfı ders programı hakkında  gerekli açıklamaların yapılması

10-  Devamsızlık yapılmamasının ve okula zamanında gelmenin önemi ile okula giriş ve çıkış saatleri hakkında bilgi verilmesi

11-   Öğrencilerin kılık-kıyafetleri ve okul formaları hakkında bilgi verilmesi

12- Derslere hazırlıklı gelmenin ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirmenin öğrenciye olan katkısı ve önemi

13- Üçüncü sınıfta velilerin öğrenciye nasıl katkıda bulunabileceği ile ilgili bilgi verilmesi

14- Dilek ve temenniler

 

UYGUNDUR

 

17/09/2014

Ahmet YILMAZ

Okul Müdür Yrd.

VALİ SABAHATTİN ÇAKMAKOĞLU   İLKOKULU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

3-E  SINIFI VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı No       :   1

Toplantı Tarihi:   18/09/2014 Perşembe

Toplantı Yeri   :   Okulumuz 3-E Sınıfı

Toplantı Saati  :   11:10

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

 

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

   1-   Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından toplantının açılış konuşması sınıf öğretmeni    Edip Sevim tarafından yapılarak tüm velilere toplantıya katıldıklarından dolayı teşekkür edildi.

 

2-Toplantıya katılan velilere imza sirkülerindeki yerlerine imzaları attırıldı.

 

 3- Sınıf tensilci veli seçimi yapıldı . Tek aday olan ————————————————– adlı veli  —————– oy alarak veli temsilciliğine seçildi.

 

4-Toplantı gündem maddeleri Sınıf Öğretmeni Edip Sevim tarafından okundu.

 

5-Öğrencilerin  üç aylık bir yaz tatilinden sonra okula tekrar başladıkları ve yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirdiklerini düşündüğünü belirten Sınıf Öğretmeni Edip Sevim 2013-2014 öğretim yılının   başarılı bir şekilde bitirildiği ve öğrencilerden sıkıntı çeken ve yaratan öğrenci olmadığı başarılı bir sene geçirildiği belirtildi.

 

 6-Bu sene 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ise konuların biraz daha geniş olduğu yeni yeni konularla karşılaşacakları hatta yeni derslerle tanışacakları eskiden 4.sınıfta Fen dersiyle tanışılırken artık üçüncü sınıfta bu dersi görmeye başlayacakları  bu nedenle zorlanabilecekleri  burada veliler olarak sizlere büyük destekler düşeceği ve yardımlarınızı öğrencilerden esirgememeleri gerektiği belirtildi.

 

    7- Öğrenci velileri olarak, okul ve sınıf öğretmeni ile devamlı diyalogda olmaları gerektiği belirtilerek öğrencilerin siz velilerini yanlarında görünce daha da istekli olacakları bununda başarılı olmalarına bir destek olacağı Sınıf Öğretmeni Edip Sevim tarafından belirtildi.

 

8- Sınıf Öğretmeni …………………………… tarafından öğrencilerimize dağıtılan ihtiyaç listesinden eline geçmeyen var mı diyerek söze başladı ve bu ihtiyaç listesine göre alış veriş yapmalarını istedi. Fazladan bir şeye almaya gerek olmadığını belirterek eğer herhangi bir şeye ihtiyaç duyulursa hemen öğrencilere duyurulacağı ve siz öğrenci velisi olarak temin edeceğinizi biliyorum dedi.

 

  

 9- Sınıfın haftalık ders proğramı hakkında bilgi verilerek ders proğramlarınında öğrencilere verildiği buna göre günlük hazırlıklarının yapılması gerektiği fazladan ders-araç gereçlerinin çantalarına konulmaması gerektiği ve boşuna ağırlık yapılmaması gerektiği belirtildi.

 

    10-Okula giriş-çıkış saatleri hakkında bilgi verilerek bu vakitlerden erken veya geç öğrencilerini okula göndermemeleri gerektiği, öğrencilerinin hasta veya herhangi bir nedenle okula gelmemeleri halinde hemen okul idaresine veya sınıf öğretmeni olarak bizlere haber vermeleri gerektiği Sınıf Öğretmeni Edip Sevim tarafından belirtildi. Devamsızlık konusuna çok dikkat etmeleri sınıf öğretmeni tarafından istendi

 

    11- (1) Öğrenciler okullarda 26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik, personel ise 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine uyar.

Bakanlığın talimatları doğrultusunda okulumuzda forma ve serbest kıyafet hakkında anket yapıldığı ve bunun sonucunda forma çıktığı ve bundan sonra okula öğrencilerin okulumuzun önceki forması ile gelecekleri buna titizlikle uymaları gerektiği belirtildi.

 

12- Derslere hazırlıklı gelen öğrencilerin ve verilen ödev veya etkinlikleri yaparak gelen öğrencilerin sınıfta daha aktif oldukları ve başarılı oldukları  bu nedenle öğrencilerin  planlı ve düzenli çalışmaları gerektiği sınıf öğretmeni tarafından belirtildi.

Sınıf Öğretmeni Edip Sevim tarafından bu seneden itibaren veli isteğine bağlı olarak sınıfta kalmanın yeni yönetmelikle getirildiği belirtildi.

 

13- Sınıf Öğretmeni Edip Sevim  tarafından velilere öğrencilerine zaman ayırmaları gerektiği  öğrencilerinin çalışmalarına yardımcı olmaları gerektiği ayrıca ek yardımcı kaynaklar alabilecekleri bunlarla evlerinde çalışma yapabilecekleri, çocukları ile zaman zaman beraber okuma çalışması yapmaları gerektiği bunun öğrenciye bir teşvik olacağı  ayrıca zorlandıkları yerlerde yardımcı olmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca eksik  olan ders araç-gereçlerinin bir an önce tamamlanması istendi.

 

14- Toplantı sınıf öğretmeni Edip Sevim  tarafından velilere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek ve başarılı bir dönem geçirmeleri temennisiyle sonlandırıldı.

 

www.sorubak.com

 

……………………………..                                                          ………………………….

Öğrenci  Temsilci Velisi                                                                 Öğrenci Velisi

 

 

…………………………………

3-A Sınıf Öğretmeni

 

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.