24 Kasım En Genç Öğretmen Konuşma Metni

Sayın Müdürüm,  tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduğum saygı değer öğretmen büyüklerim, değerli misafirler ve sevgili öğrenciler…

Öğretmeninin toplumdaki yerinin ve öneminin belirtildiği, emekli öğretmenlerin saygı ile anıldığı, ve benim gibi mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde de mesleğin yüceliği bilincinin uyandırıldığı bu özel günümüz 24 kasım öğretmenler günümüz kutlu olsun.

Meslekteki üçüncü yılımın bitip, dördüncü yılımın başladığı bu öğretmenler gününde okulun en genç öğretmeni konuşmasının bana verilmesinin mutluluğu ve heyecanı içindeyim.

Göreve başlamadan önce öğretmenliği herkes gibi bir meslek olarak algılamaktayım. Ama geride bıraktığım 3 yılın bana çok iyi öğrettiği bir şey var. Öğretmenlik meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır. Hayatını okula, öğrenciye adamaktır. Mutluluğun öğrencinin başarısı, mutsuzluğun ise öğrencinin üzüntüsü olmasıdır. Model olmaktır; attığın her adımda ben öğretmenim diyerek topluma örnek davranışlar sergilemektir. Öğretmenlik aslında bir sanattır ve bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır. Peki bu kadar mı? Tabi ki hayır. Bunun yanında öğretmenler sorunun değil çözümün parçası olur dolayısıyla tecrübeli öğretmenler  bizim gibi  yeni öğretmenlere davranışlarıyla, tecrübeleriyle yol gösterici olurlar.

Son olarak da yeni öğretmenlerden bahsetmek istiyorum.

Yeni öğretmen modeli aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. Yüzyıllardan beri süregelen yanlışlıklar karşısında bile onun gibi dimdik durabilmenin hikâyesidir. Onun dün kara tahta başında başlattığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şuurunda olmaktır. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü okuduğunda sınıfta bir öğrenciyi değil top yekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir.

Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.

 

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.