22 Mart 2015 Açık Öğretim Ortaokulu 2.dönem sınav sonuçları

meb22 Mart 2015 AÖO 2.dönem sınav sonuçları, meb açık öğretim ortaokulu 2.dönem sonuçları

MEB Açık Öğretim Ortaokulu 2.dönem sınavını 22 Mart 2015  tarihinde gerçekleştirdi. 22 Mart 2015 2.dönem sınav sorularını  AÖO çıkmış soru ve cevapları sayfamızda yayımlayacağız. AÖO çıkmış soru ve cevap anahtarları için tıklayınız

22 Mart AÖO 2.dönem sınav sonuçları

22 Mart 2015 Tarihinde yapılan 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Sınav Sonuç bilgileri yayınlanmıştır.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Sınav Sonuç bilgileri yayınlanmıştır. Sınav sonucunuzu “Öğrenci Girişi“ bölümünden AÖO Bilgi Sistemine T.C. Kimlik No ve şifreniz ile girerek “Öğrenci Sınav İşlemleri” başlığı altındaki “Sınav Sonuç Bilgileri” menüsünden öğrenebilirsiniz.

MEB AÖO sınav sonuçları için  tıklayınız

Öğrencilerimizin bulundukları sınıftan başarısız oldukları bir ya da iki dersten, yılsonu aritmetik ortalaması 45 ve üzeri olduğunda başarılı sayılırlar. Sınıf geçebilme kriterlerini ve başarı puanının hesaplama yöntemini görmek için Tıklayınız…

Açık Öğretim Ortaokulu sınavlarına giren öğrencilerimizin sınavlara itiraz hakkı bulunmaktadır. Sınav itirazında yapılması gerekenler için gerekli açıklamaları Açık Öğretim Ortaokulu web sayfasının “Sınav İşlemleri” mönüsü altında “Kopya ve Sınav Sonuç İtiraz” da bulabilirsiniz.

22 Mart AÖO 1.dönem sınav sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

Dönem sınavları yapıldıktan sonra Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığınca cevap kağıtlarının okutulması sonucu öğrencilerin sınavına katıldıkları derslerden aldıkları puanlar belirlenir.

Söz konusu puanlar Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sistemine aktarılır. Aktarılan sınav sonuçlarına göre öğrencilerin ders, sınıf geçme ve mezuniyet durumlarını belirlenir. Belirlenen bu sonuçları öğrenciler Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sistemine “Öğrenci Girişi” nden sisteme şifreleri ile girerek öğrenebilirler.

MEB AÖO öğrenci girişi için tıklayınız

“22 Mart 2015 Açık Öğretim Ortaokulu 2.dönem sınav sonuçları” üzerine 11 yorum

  1. açık öğretim orta okulu sınav sonuçları yayınlanmıştır.öğrenci girişi yapıp sınav not bilginize bakabilirsiniz

    Cevapla
    • inanın bende öyleyim şimdi sınava gidicem arıyorum ama boşa arıyorum neyse allah kolaylık hersin herkeze.

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.