2016 Yılı 2. TEOG Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?

2016 Yılı 2. TEOG Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?

Bilindiği üzere ilki 1. Dönemde yapılan TEOG sınavının bir de ikincisi yapılacak. Orta öğretim de iyi bir teog sınavısyer tutturmak isteyen öğrencilerimiz için bu sınav da ilki gibi önem taşıyor.

8.sınıfların girdiği TEOG sınavı ilk dönem 25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılmış ve sonuçlar da Ocak ayında açıklanmıştı. Sonuçların öğrenilmesi ile öğrenciler aşağı yukarı seviyelerini öğrenmiş oldu. İstediği başarıyı yakalamayanlar için 2. TEOG sınavları daha da önem kazanmış oldu.

2.TEOG sınavı 27 ve 28 Nisan  tarihlerinde yapılacak olup bu tarihler dönemin ortasına denk geliyor. Geçerli bir mazeret nedeniyle bu sınavlara giremeyenler için 14 ve 15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavları yapılacak. Haziran ayında bu sınavların sonuçları açıklanacak.

  1. TEOG’da Hangi Sorular Sorulacak ?

27 ve 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG sınavlarında ilk sınav konularından yüzde otuz, ilk ile ikinciye kadar olan konulardan ise yüzde yetmiş ağırlıkla soru çıkacak, işlenmeyen yerlerden soru gelmeyecek. Yani ilk sınava girdiğiniz tarihten itibaren sınav zamanına kadar ki konulardan ağırlıklı olarak soru gelecek olsa da ilk sınav konularından da yine soru çıkacak.

1.TEOG sınavı ile 2.sinden alınan puanların eşit ağırlıkta olduğunu hatırlatmakta fayda var.

TEOG Sınavı İçin Öneriler

Başarının anahtarı çalışmak ve yine çalışmaktır. Sınav sorularının zor veya kolay olmasının hiçbir önemi yoktur. Çünkü kolaysa diğer adaylara da kolay gelecek, zor ise diğerleri de zorlanacaktır.

Planlı çalışmak, başarıyı artıran önemli bir unsurdur. Fakat planlı çalışmak sadece günün belli bir saatini ders çalışmaya ayırmak değildir. Sınavdan hangi konuların çıkacağını bilmek ve mümkün olduğunca konu atlamamak, ayrıca belirli bir çalışma metodu benimsemek de önemlidir.

TEOG sınavlarında öğrencinin düşünme becerisini de ölçen sorular da sorulduğundan konuları üstün körü çalışmak veya ezber ağırlıklı çalışmak öğrenciyi hüsrana uğratabilir. Bu nedenle öğrencinin konuyu anlamaya yönelik bir çaba göstermesi gerekir. Bununla birlikte bir çük öğrenci sorularda geçen kelimelerin anlamlarını tam bilemediği veya okuduğunu tam anlayamadığı için yapabilecekleri soruları yanıtlayamamaktadırlar.  Bu nedenle ders çalışırken sözlükten istifade edilmelidir. Ayrıca okuma hızını artırmak ve okuduğunu anlama kabiliyetini artırmak için kitap okunması gerekir.

Öğrencinin hangi konulardan soru çıkacağını bilmesi gerekir, bunun için Talim Terbiye Kurulunun internet sayfasına girip konuları öğrenmesi gerekir.

İçine bulunduğumuz dönem öğrencinin dersleri iyi takip etmesi gereken bir zaman dilimidir. Öğrenci okulda derse girmeden evvel önceki konuyu okumalı ve sınıfta iyi bir dinleyici olmalıdır. Derse katılımcı olmak bilginin daha iyi kavranmasını sağlar. Eve döndükten sonra da o gün işlenen konuların tekrarı yapılmalıdır.

Öğrenci öğrendiklerini pekiştirmek için mümkün olduğu kadar farklı kaynaktan soru çözmelidir. MEB’in resmi web sitesinde yer alan sorular da buna dahildir.

Not alarak çalışmak ve konuyu anlayıp anlamadığını sorgulamak, ders çalışma verimini üst noktalara taşıyacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.