2016 PYBS Sınavı Ve Kontenjanları

PYBS Sınavı Ve Kontenjanları

PYBS Sınavı Ve Kontenjanları

Devlet tarafından yapılan PYBS sınavı için başvuruların bir kısmı başladı. Ayrıca milli eğitim bakanlığının resmi internet sitesinde açıklanan bilgiye göre 5, 6, 7, 8, 10 ve 11. Sınıfta okuyan öğrenciler 21 Mart-8 Nisan arasında ilgili internet sitesinden başvuru yapabilecekler.

PYBS Sınavında Öğrenci Velisinin Bilmesi Gerekenler

PYBS sınavına girmek için başvuru yapmış olan adayların tümü ilgili sınav hakkında belirtilen tüm şartları kabul etmiş sayılacak.

Bilindiği gibi liseler kendi aralarında eğitim verdiği branşlara göre ayrılmaktadır. Bu branş dalları arasında olan meslek lisesi, genel lise, teknik lise ve imam hatip lisesi bünyesinde okuyan tüm öğrenciler bu sınavı kazansa dahi kendi branş dallarından başka bir dala geçiş yapamayacaklar.

PYBS sınavını kazanan öğrencilerin başvuru sürecinin tümünden velisi sorumlu olup bu konu hakkında bilgilendirmeyi okul müdürlüğünden öğrenebiliyorlar.

Sınav tarihleri

5, 6, 7, 10 ve 11. Sınıflar için sınavı 28 Mayıs 2016 saat 10:00 da yapılacak olup ilgili sınavın sonuçları ise 15 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

  1. sınıflar için yapılacak olan sınav ise 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. İlgili sonuçları aldığınızda yani öğrendiğinizde pybs taban puanları 2016 kılavuzundan bilgi alabilirsiniz.

Kontenjan Bilgileri Ve Şartları

İlgili sınavlara giriş işlemlerini yani başvuruları yaparken ayrıca kontenjan bilgilerini de öğrenmenizde yarar var. Bu şartları taşıyorsanız ilgili kontenjanlar dahilin de yerleştirilmeniz yapılacaktır. Bu kontenjanları sıralamak gerekirse;

-Öğretmen Çocuğu Kontenjanı

İlgili sınavlara giren öğrencilerin annesi ya da babası devlet kurumuna bağlı resmi memur olarak görev yapıyorsa ilgili kontenjanlardan yararlanabilmektedir. Bu durum sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler içinde aynı şekilde geçerlidir. Bu durum anne ve babası ayrı olan öğrenciler içinde aynı şekilde geçerli sayılır. İlgili sınav için geçerli maddi durum belgesi ise öğrencinin velayetinin olduğu veliye göre hesaplanır.

-Okul Yok Kontenjanı

Öğrencinin oturduğu bölgede okul yoksa (taşımalı okullar dahil) öğrenciler ilgili milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile başvurmalıdır.

-Korunmaya Muhtaç Çocuk Kontenjanı

Yerleştirme yurtlarından gelen ve korunmaya muhtaç çocuk kapsamına giren çocukları içinde aynı şekilde kontenjan kolaylığı sağlanmaktadır.

Sınav Giriş Belgesi

pybs sınavı giriş belgesi 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. Sınıflar için 17 Mayıs 2016 tarihinde ilgili okul müdürlüklerinin e-okul adresine gönderilecektir. Buradan müdürlüklerin onayı ile birlikte öğrencilere dağıtılacak olan bu giriş belgeleri öğrencilerin ev adreslerine gönderilmeyecek olup öğrencilerin ilgili belgelerin gelip gelmediğini takip etmesi yararlı olur. Herhangi bir durumda ilgili giriş belgelerini alamayan öğrenciler milli eğitim bakanlığına bağlı mail adresine bilgi maili atarlarsa ilgili belgeler öğrencilerin mail adresine gönderilecek.

Özel bir durumu olan yani  yardım gereken öğrencilerin ilgili yardımı alıp alamayacağı bu giriş belgelerinde görülecektir. Sınavla ilgili daha ayrıntılı bilgileri öğrenebilmeniz için resmi kılavuzlardan yardım alabilirsiniz.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.