2016 KPSS tarihi, günü ve saati

2016 KPSS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor ?

Milyonlarca memur adayı 2016 KPSS başvurularının başlamasını beklerken OSYM 17 Mart itibari ile KPSS başvurularının yapılabileceğini açıkladı. Lisans seviyesinden sınava girecek memur adaylarının 31 Marta kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvuru ücreti ise oturum başı 55 TL olarak tespit kpssyeniedilmiş durumda.

Her memur adayının KPSS’de en az bir oturuma girmesi gerekmekte olup tüm adaylar 22 Mayıs’ın sabah oturumuna girecek. Diğer oturuma girip girmeyeceği adayın insiyatifinde bulunuyor.

Bilindiği üzere lisans düzeyindeki memur adayları 22-29 Mayıs tarihlerinde sabah ve öğleden sonra oturumları şeklindeki KPSS sınavlarına girecek. Bu sınavlara başvurular 17 Mart tarihinde başlamış olup 31 Martta sona erecek.

Henüz lisans programından mezun olmasa da 2 yıl içinde mezun olabilme durumu olan üniversite öğrencileri de bu sınavlara katılabilecek. OSYM’nin resmi internet sitesinde kimlerin katılabikeceği, kimlerin katılamayacağı yayımlanan kılavuzda belirtilmiş. Buna göre hilafı hakikat bilgilerle başvuru formunu doldurup KPSS’ye giren aday sınavlara girseler dahi puanlarını herhangi bir yerde kullanamayacak.

Ön lisans ve ortaöğretim mezunları ise KPSS’ye 22 ve 23 Ekim 2016 tarihlerinde girecekler. Bu yıl yapılacak KPSS öğretmen adaylarını da yakından ilgilendiriyor. Öğretmen adayları 24 Temmuz’da yapılacak ÖABT’ye girecekler.

Ayrıca “Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi” sınavı 6 Kasım’da yapılacak olup, başvurular aynı şekilde 17-31 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.