2016 bursluluk (pybs) paraları ne zaman yatırılacak?

2016 burs parası ne zaman yatacak? 2016 PYBS parası yattı mı? 2016 pybs burs ücretleri yattı mı? 2016 eylül burs paraları,2016 ekim burs paraları,2016 kasım burs paraları,2016 aralık ve ocak burs paraları

2016 PYBS bursluluk tercihini kazanan öğrenciler 2016 Yılında kaç lira tl alacaklar?

2016 Bursluluk sınav tarihiPYBS bursu zam gelmemiş haliyle 3 ayda bir yatırılmak koşuluyla 473,47 TL’dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz.

Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri genelde ekim-ocak-nisan-temmuz aylarında ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 15 gün gecikmeyle ödenir. daha önce kazanmışsanız ekim ayında paranızı alacaksınızdır fakat genelde kasım ayına aksar.

Burs ücretinin tespiti ve ödemeleri ne zaman yapılır?

 Kurumlardaki öğrencilere verilecek burs miktarı, her yıl Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu tespit edilir.

Bu öğrencilerin bursları, bursluluk sınavını kazanarak kuruma kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeler üçer aylık dönemler hâlinde yapılır ve ödemelere tatil aylarında da devam edilir.

***********************************************************

MEB’den Duyuru :2016/2. Üç Aylık Yurtiçi Burs Ücretleri Gönderildi.

Genel Müdürlüğümüze bağlı ortaokullarda öğrenimlerini sürdüren burslu öğrencilerin Nisan, Mayıs ve Haziran 2016 aylarına ait burs ücretlerini karşılamak amacıyla ilgili saymanlıklara ödenek gönderilmiştir. Gönderilen ödenekler, okul müdürlüklerince burslu öğrencilere geciktirilmeden ödenecektir. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ödemeyi yapacak  okul müdürlüklerine rehberlikte bulunarak, öğrencilerin mağdur olmamaları ve yurtiçi burs ücretlerinin geciktirilmeden ödenmesi için gereken tedbirleri alacaklardır.

Resmi Yazı için TIKLAYINIZ.

***********************************************************

PYBS bursu ne zaman ,hangi durumlarda kesilir?

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlar

Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir. Ancak, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamlayan öğrencilerin bursları, resmî ve örgün ortaöğretim kurumlarında da devam eder. Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu burslu olarak tamamlayan öğrencilerden resmî ve örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıranlar burslu olduklarını bu kurum müdürlüklerine beyan ederler. Bu öğrencilerin burs nakilleri elektronik ortamda gerçekleştirilerek ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren bu kurum müdürlüklerince ödenir.

* Bakanlığa bağlı kurumlardan ayrılan, parasız yatılılığa geçen, özel okullar ile ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirip diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim kurumlarına kayıt olan öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir.

* Bursluluğu sona erenlerin durumları, ayrıldıkları okul müdürlüklerince üç gün içerisinde elektronik ortamda kaydedilir.

*Burs kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ile ilgili itirazların, kayıt süresi içerisinde yapılması şarttır. Yapılan itirazlar sırasıyla okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ve Bakanlık ilgili birimince bu süre içerisinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

* Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.

Parasız yatılılık veya bursluluğun sona ermesi

 (1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu ile ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.

(2) Aşağıdaki hâllerde;

a) Ortaokul veya imam-hatip ortaokullarında bir defadan fazla sınıf tekrarına kalan, ortaöğretimde ise öğrenim hakkını kullanmış olan

b) Ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen,

c) Taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar dışında, işlediği suçtan dolayı hükümlü bulunan,

ç) Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan,

d) Özürsüz olarak öğrenimini terk edip okuldan ayrılan,

e) Parasız yatılı veya bursluluk hakkından isteğiyle vazgeçen,

f) Özel bir okula kayıt veya nakil yaptıran,

g) Bakanlıkça belirtilen süre içerisinde parasız yatılılık veya bursluluk kaydını yaptırmayan,

öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu okul müdürlüklerince sona erdirilir.

(3) Parasız yatılılığı sona eren öğrencilerin durumları, bir hafta içerisinde il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonuna bildirilir.

(4) Bursluluğu sona eren öğrencilerin durumları ise üç gün içerisinde elektronik ortamda okul müdürlüklerince kaydedilir.

“2016 bursluluk (pybs) paraları ne zaman yatırılacak?” üzerine 171 yorum

  1. ben geçen yıl kazandım. Her seferinde de yatmış ama genelde 20-30 gün geç geliyor. ama her seferinde de yatıyor. yatmayan okul müdürüyle bi konuşsun.(belki müdür cebe atıyordur) 😀

    Cevapla
  2. Kzndigimii ne zaman okula haber vermemiz gerektiğini bilmiyordum. En gec ne zaman okuldan kâğıt alarak bankaya gitmemiz gerekiyor? Benim bildiğim okullar acildiginda hala okuldan kâğıt almamissak para alamıyor muyuz? Nolur yardim edin.

    Cevapla
  3. Bizim kazandigimizi ne zaman okula haber vermemiz gerektiğini bilmiyordum. En gec ne zaman okuldan kâğıt alarak bankaya gitmemiz gerekiyor? Nolur yardim edin

    Cevapla
  4. Ben 13 yaşında bir kız çocoğuyum. Amansız bir hastalığa yakalandım. Doktorlar bira çare bulamadılar. Göz Yaşlarımla şehirler şeyhi Hz. Hüseyinin kız kardeşi olan Hz. Zeynep’in türbesini ziyaret ettim. ve orada uykuya daldım. Uykum sıarasında Hz. Zeynep ağzıma su döküyordu. Allah’ın izniyle iyi olacaksın diye müjde veridi ve başımdan geçen bu olayı yazıp halka dağıtmamı istedi. Bende bu isteğini yerine getirdim. Bir tanesini fakirbir kişiye verdim. 13 gün sonra zengin oldu. Bir tanesini zengin bir insana verdim, umursamadı. 13 gün sonra servetini yitirdi. Bir tanesini bir memura verdim. Oda önemsemedi 13 gün sonra hapse girdi. İnananlar mutlu, inanmayanlar perişan oldu. Bu yazı kimin eline geçerse 13 ad. çoğaltsın 13 kişiye dağıtsın. Bu yazıyı yazıp dağıtan kişinin muradı ( Dileği ) 13 gün sonra gerçekleşecek Allah’ın izniyle. Hz. Zeynep’in şefkatiyle 13 gün sonra murada erecektir. Bu yazıyı okumaz, umursamazsanız, ilgilenmezseniz, çoğaltıp dağıtmazsanız 13 gün sonra FELEKATE uğruyabilirisiniz. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinizden hiç eksik olmasın. Acele edin 13 gün sonra dileğiniz Allah’ın izniyle gerçekleşecektir. Lütfen inanın rica ederim..(Bende paylaşmak zorunda kaldım paylaşın sizde)

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.