2016 ALES başvuruları Ne Zaman ?

2016 ALES başvuruları Ne Zaman ?

2016 ALES başvurularının ne zaman ve nasıl yapıldığını bu makalede bulabilirsiniz.

Bilindiği üzere 2016 ALES sınavı Mayıs Ayının 8’inde (Pazar Günü)yapılacak. Bu sınava başvurular 15 alesMart tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 28 Mart 2016. Sonuçları 3 yıl geçerli olan ALES sınavına girmek isteyen adaylar başvurularını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilirler.

ALES’e Nasıl Başvuru Yapılır ?

Öncelikle ÖSYM’nin internet sitesine girmenizi ve ilkbahar dönemi başvuru kılavuzunu dikkatlice okumanızı öneririz.

ALES’e iki türlü başvuru yapılabilmektedir. Birincisi başvuru merkezine gitmek, ikinci yol ise başvuruyu internetten yapmaktır. Eğitim bilgilerinizde bir değişiklik yok ise, önceki yıllarda başvuru yapmış iseniz internetten başvurmak daha kolaydır. Eğer eğitim bilgileriniz değişmiş ise başvurunuzu başvuru merkezine gidip yaptırmanız gerekir.

İnternet başvuruları sitede (osym.gov.tr) yer alan “aday işlemleri” bölümünden yapılmaktadır. Buraya girdikten sonra fotoğrafınızı ekleyiniz ve eğitim bilgilerinizi doldurunuz.Sekmeleri takip ederek fazla zorlanmadan başvuru işlemlerini tek başınıza yapabilirsiniz. Fakat başvuru yapabilmeniz için bu sene 70 TL olarak belirlenen başvuru bedelini anlaşmalı bankaya yatırmanız gerekir. İnternetten de bu ücret yatırılabiliyor. Yani bankaya kadar gitmek zorunda değilsiniz. Son başvuru zamanı 28 Mart 23:59. Yeni bir açıklama gelmezse bu tarihe kadar 2016 ALES başvurularının yapılması gerekiyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.